COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Barcelona - Ibiza är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Spanien till Ibiza

Rederier som åker mellan Barcelona och Ibiza

  • 5 Sailings Weekly 9 hr
  • Get price
  • 7 Sailings Weekly 7 hr 59 min
  • Get price
  • 4 Sailings Weekly 13 hr 45 min
  • Get price
  • 4 Sailings Weekly 8 hr
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Barcelona till Ibiza

 • "trevlig resa med en kommentar"

  Det var en trevlig resa men måste säga en sak. Bokade en stol men den funkade inte.

  'Martin i Soler' travelled on Martin i Soler

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Ibiza"

  Super bra väg att åka till Ibiza. Uppgraderade till första klass säten.

  'Martin i Soler' travelled on Martin i Soler

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Dammiga hytter"

  Tråkigt nog var hytterna väldigt dammiga, det var likadant på den andra överfarten för 2 år sedan. Dammet kommer ifrån ventelations systemet. Annars var allting bra.

  'Alhucemas' travelled on Alhucemas

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa"

  Hade en bra resa med Baleria, i tid, trevliga och hjälpsam personal och ren färja.

  'Alhucemas' travelled on Alhucemas

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Barcelona till Ibiza

Barcelona Ibiza-linjen går mellan Spanien och Ibiza och trafikeras för tillfället av 4 rederier. Trasmediterranea kör upp till 5 gånger vecka, Balearia 7 gånger per vecka, Grandi Navi Veloci 4 gånger per vecka & Trasmed GLE kör upp till 4 gånger vecka.

Det är totalt 20 avgångar vecka på sträckan Barcelona Ibiza mellan Spanien och Ibiza ombord 4 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Barcelona

Den vackra staden Barcelona är Spaniens näst största stad efter Madrid och huvudstad i den självstyrande regionen Katalonien.
Staden är belägen vid kusten mellan floderna Llobregat och Besos och gränsar i väst till bergskedjan Collserolamassivet. Barcelona är en av världens ledande turist-, ekomoni-, handels- och kultur/sportcentrum, och dess påverkan på utbildning, nöje, media, mode, handel, vetenskap och konst bidrar till dess status som en av världens mest globala städer. De största sevärdheterna är bl.a. Barri Gotic (katalanska för "gotiskt kvarter") där många byggnader härstammar från medeltiden, några t.o.m från romartiden. Den förmodligen mest kända byggnaden är den majestätiska kyrkan Sagrada Familia som påbörjades 1882 och ännu inte är färdigbyggd. Byggnationen finansieras av privata donationer.

Barcelonas centralt belägna hamn har tre terminaler för färjetrafik och härifrån avgår färjor till Mallorca, Genua, Ibiza och Marocko (Tangier Med).
Hamnen är även ett populärt stopp för kryssningsfartyg som kryssar runt Medelhavet.


Guide till Ibiza

Ibiza ligger i Medelhavet öster om den spanska halvön och är en av Balearerna. Ibiza som omfattar 572 km2 finns en hel värld i miniatyr, och sträcker sig från kusten inåt landet. Ibiza -med sin släta är hjälp tillsammans med Formentera utgör de så kallade Pitiusas öar. De greker kallade dem som öarna tallarna Ibiza själv är den större av de två. Den äldsta delen av Ibiza stad var första som sattes av fenicierna och är fortfarande innesluten av väggarna byggda på 1600-talet för att hålla turkiska pirater ute. I dag är de smala kullerstensgator flankerade av vackra medeltida herrgårdar. Katedralen är på den högsta punkten nära slottet. Gå runt väggarna för att få en känsla av det strategiska läget. Förutsättningarna är idealiska för dykning runt kusten av Ibiza med klart vatten och vattentemperaturer på upp till 26 grader Celsius (80F) i sommar. Havsbotten i Las Salinas nationalpark är ett världsarv på grund av den ekologiska betydelsen av de sjöfräs som växer där.