Färja från Barcelona till Ibiza

Barcelona Ibiza-linjen går mellan Spanien och Ibiza och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Balearia kör upp till 6 gånger vecka, Grandi Navi Veloci 2 gånger per vecka & Trasmed GLE kör upp till 6 gånger vecka.

Det är totalt 14 avgångar vecka på sträckan Barcelona Ibiza mellan Spanien och Ibiza ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Barcelona och Ibiza

 • Balearia
  • 6 avgångar per vecka 8 tim 29 min
  • Få pris
 • Grandi Navi Veloci
  • 2 avgångar per vecka 8 tim 45 min
  • Få pris
 • Trasmed GLE
  • 6 avgångar per vecka 8 tim
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Barcelona Ibiza

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Barcelona Ibiza-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Barcelona

Den vackra staden Barcelona är Spaniens näst största stad efter Madrid och huvudstad i den självstyrande regionen Katalonien.
Staden är belägen vid kusten mellan floderna Llobregat och Besos och gränsar i väst till bergskedjan Collserolamassivet. Barcelona är en av världens ledande turist-, ekomoni-, handels- och kultur/sportcentrum, och dess påverkan på utbildning, nöje, media, mode, handel, vetenskap och konst bidrar till dess status som en av världens mest globala städer. De största sevärdheterna är bl.a. Barri Gotic (katalanska för "gotiskt kvarter") där många byggnader härstammar från medeltiden, några t.o.m från romartiden. Den förmodligen mest kända byggnaden är den majestätiska kyrkan Sagrada Familia som påbörjades 1882 och ännu inte är färdigbyggd. Byggnationen finansieras av privata donationer.

Barcelonas centralt belägna hamn har tre terminaler för färjetrafik och härifrån avgår färjor till Mallorca, Genua, Ibiza och Marocko (Tangier Med).
Hamnen är även ett populärt stopp för kryssningsfartyg som kryssar runt Medelhavet.

Guide till Ibiza

Ibiza ligger i Medelhavet öster om den spanska halvön och är en av Balearerna. Ibiza som omfattar 572 km2 finns en hel värld i miniatyr, och sträcker sig från kusten inåt landet. Ibiza -med sin släta är hjälp tillsammans med Formentera utgör de så kallade Pitiusas öar. De greker kallade dem som öarna tallarna Ibiza själv är den större av de två. Den äldsta delen av Ibiza stad var första som sattes av fenicierna och är fortfarande innesluten av väggarna byggda på 1600-talet för att hålla turkiska pirater ute. I dag är de smala kullerstensgator flankerade av vackra medeltida herrgårdar. Katedralen är på den högsta punkten nära slottet. Gå runt väggarna för att få en känsla av det strategiska läget. Förutsättningarna är idealiska för dykning runt kusten av Ibiza med klart vatten och vattentemperaturer på upp till 26 grader Celsius (80F) i sommar. Havsbotten i Las Salinas nationalpark är ett världsarv på grund av den ekologiska betydelsen av de sjöfräs som växer där.