Barcelona till Ibiza färja

Barcelona Ibiza rutten ansluter Spanien med Ibiza och körs för tillfället av 2 rederier. Balearia service kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid på runt 8 timmar 14 minuter när Trasmediterranea servicen kör upp till 6 gånger per vecka med en resetid från 9 tim.

Så det är kombinerat 13 överfarter som erbjuds vecka på Barcelona Ibiza rutten mellan Spanien och Ibiza. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Barcelona till Ibiza färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Spanien till Ibiza sida.

Barcelona - Ibiza färjerederier

 • Balearia
  • 7 Avgångar per vecka 8 tim 14 min
  • Få pris
 • Trasmediterranea
  • 6 Avgångar per vecka 9 tim
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Barcelona Ibiza

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Barcelona Ibiza är en bil och 2 passagerare.

Barcelona Ibiza färja recensioner

 • "Ibiza"

  Super bra väg att åka till Ibiza. Uppgraderade till första klass säten.

  'Steve' reste Barcelona Ibiza med Balearia på Martin i Soler

  Lӓs mer Läs mindre
 • "trevlig resa med en kommentar"

  Det var en trevlig resa men måste säga en sak. Bokade en stol men den funkade inte.

  'Ghada wael shebl' reste Barcelona Ibiza med Balearia på Martin i Soler

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Stulna pengar"

  Vi sov där alla sätena var och någon var väldigt provsig och tog alla mina kontanter. Det är nog någon som är van att göra sånt här. Sätena var otrolgit obekväma och vi sov på golvet istället som djur. Rekommenderar en hytt.

  'Anonym' reste Barcelona Ibiza med Trasmediterranea på Fortuny

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Dammiga hytter"

  Tråkigt nog var hytterna väldigt dammiga, det var likadant på den andra överfarten för 2 år sedan. Dammet kommer ifrån ventelations systemet. Annars var allting bra.

  'Jana' reste Barcelona Ibiza med Balearia på Alhucemas

  Lӓs mer Läs mindre

Barcelona guide

Den vackra staden Barcelona är huvudstaden i den självstyrande regionen Katalonien i Spanien och är Spaniens näst största stad efter Madrid. Staden är belägen vid kusten mellan floden Llobregat och floden Besos och gränsar i väst till Serra de Collserola bergskedjan. Barcelona är en av världens ledande turist-, ekomoni-, handels- och kultur/sportcetrum, och dess influenser i utbildning, nöje, media, mode, handel, vetenskap och konst bidrar till statusen som en världens mest globala städer. De största sevärdheterna är bl.a. Barri Gotic (katalanska för "gotiskt kvarter") där många byggnader härstammar från medeltiden, några t.o.m från romartiden. Den förmodligen mest kända byggnaden är den majestätiska men fortfarande ej färdigbyggda kyrkan av Sagrada Familia, som har varit under uppbyggnad sen 1882, och är fortfarande finansierad av privata donationer.

Hamnen i Barcelona har tre terminaler för färjetrafik. Barcelona är en stor färjeterminal för rutter till Mallorca, Genua, Ibiza och Marocko (Tangier Med). Hamnen tar också många kryssningsfartyg såsom Aida, RoyalCarribean och MSC för medelhavskryssningar. Hamnen ligger nära stadens centrum.

Ibiza guide

Ibiza ligger i Medelhavet öster om den spanska halvön och är en av Balearerna. Ibiza som omfattar 572 km2 finns en hel värld i miniatyr, och sträcker sig från kusten inåt landet. Ibiza -med sin släta är hjälp tillsammans med Formentera utgör de så kallade Pitiusas öar. De greker kallade dem som öarna tallarna Ibiza själv är den större av de två. Den äldsta delen av Ibiza stad var första som sattes av fenicierna och är fortfarande innesluten av väggarna byggda på 1600-talet för att hålla turkiska pirater ute. I dag är de smala kullerstensgator flankerade av vackra medeltida herrgårdar. Katedralen är på den högsta punkten nära slottet. Gå runt väggarna för att få en känsla av det strategiska läget. Förutsättningarna är idealiska för dykning runt kusten av Ibiza med klart vatten och vattentemperaturer på upp till 26 grader Celsius (80F) i sommar. Havsbotten i Las Salinas nationalpark är ett världsarv på grund av den ekologiska betydelsen av de sjöfräs som växer där.