COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Civitavecchia - Barcelona är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Rom till Spanien

Rederier som åker mellan Civitavecchia och Barcelona

  • 3 Sailings Weekly 19 hr 46 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Civitavecchia till Barcelona

 • "Grimaldi Civitavecchia/Barcelona 23/05"

  Vi pkte 2 hrs försent utan att personalen informerade oss om varför vi skulle åka 2 hrs senare. Den filippinska personalen var trevlig och hjälpsam. Färjan och hytten var ren. Det fanns många faliciteter- La carte restaurangen var ok men maten var dyr överlag.

  'Cruise Barcelona' travelled on Cruise Barcelona

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Färjan var 9 h försenad"

  Orginal tiden vae 22:15. 8 h innan avgång ringer direct ferries och berättar att färjan har blivit inställd men att vi kan ta nästa färja 5 timmar senare. Kl 3 på natten. Sedan ringer de igen och berättar den färjan också vart inställd. Och nästa färjan avgår kl 6 på morgonen. När vi väl anlände till Civitavecchia, så ingen på Gramaldi Lines att färjan vart inställd. På lastningen började kl 5:50 och färjan åkte iväg kl 7:20. Färjan var framme 9 h senare, så vi hade missat vårt hotel. Folket ombord var väldigt trevliga men vi fick endas 6 euro för att färjan var försenad.

  'Cruise Barcelona' travelled on Cruise Barcelona

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Med, Rom och Barcelona"

  Bra resa, något att klaga på dock. Färjan hade mest lastbilschaffisar och affärsmän. Det fanns mycket restauranger osv men det var inte så mycket för familjer. Bara ett litet area för barnen att leka på. Det hade video spel och tv för barnen. Poolen ombord var också stängd. Det dåliga var att färjan anlände försent. Och ändå fick vi gå ut ur våra hytter Dåligt slut på resan.

  'Cruise Roma' travelled on Cruise Roma

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Grimaldi lines seems to have improved their service!"

  After having travelled with Grimaldi lines several times we must say that the general feeling of quality and service has improved. Very nice attitude among the employess, the structure and ease to board the ship in Civittaveccia was also very good.

  'Cruise Barcelona' travelled on Cruise Barcelona

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Civitavecchia till Barcelona

Civitavecchia Barcelona-rutten går mellan Rom och Spanien. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Grimaldi Lines. Färjor avgår upp till 3 gånger vecka med en resetid på ca 19 timmar 46 minuter.

Färjetrafiken på Civitavecchia Barcelona-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Civitavecchia

Civitavecchia ("gamla staden") är en stad belägen i provinsen Rom i regionen Lazio i centrala Italien. Staden har en hamn som ligger vid Tyrrenska havet och ligger cirka 80 km nordväst om Rom. Det arkeologiska museet i Civitavecchia är inrymt i en sjuttonhundratals byggnad som tillhörde Clemente XIII, och byggdes för att hysa högkvarter åt den påvliga garnisonen. I museet finns arkeologiska fynd från staden Centumcellae (gamla namnet på Civitavecchia) och från den närmaste omgivningen. En annan intressant attraktion i staden, på stora torget i Civitavecchia, är katedralen tillägnad San Franciskus av Assisi som byggdes över en kyrka som redan fanns där och som Franciscan fäderna byggde på koncession av påven Paul V 1610.

Hamnen består av två bryggor och en vågbrytare, på vilken det finns en fyr. Ta en färja från Civitavecchia med GNV till några av Medelhavets vackraste resmål. Destinationer tillgängliga från hamnen är bl.a. Sicilien, Sardinien och Tunisien.


Guide till Barcelona

Den spanska staden Barcelona ligger vid kusten mellan mynningarna av floden Llobregat och River Besos och gränsar i väster av Serra de Collserola bergskedjor. Barcelona är huvudstad i den autonoma regionen Katalonien och är Spaniens näst största stad efter Madrid. Grundades som en romersk stad, under medeltiden blev Barcelona huvudstad i länet av Barcelona. Efter sammanslagning med kungariket Aragonien fortsatte Barcelona att vara en viktig stad i kronan av Aragonien. Barcelona har ett rikt kulturarv och är idag ett viktigt kulturellt centrum och ett stort turistmål. Särskilt känd är arkitektoniska verk av Antoni Gaudí och Lluís Domènech i Montaner som har utsetts till ett av Unescos världsarv.

Barcelona har många museer, som täcker olika områden och epoker. The National Museum of Art i Katalonien innehåller en välkänd samling av romansk konst medan Barcelona Museum of Contemporary Art fokuserar på post-1945 katalanska och spanska konsten. Fundació Joan Miró, Picasso-museet och Fundació Antoni Tàpies innehåller viktiga samlingar av dessa världsberömda konstnärer, liksom Can Framis Museum som fokuserar på post 1960 Katalanska konst som ägs av Fundació Vila Casas.

Barcelona är en stor färjeterminal för linjer till Mallorca, Genua, Ibiza och Marocko (Tanger Med). Bryggorna för färjor och kryssningsfartyg ligger nära stadens centrum porten börjar precis i slutet av Las Ramblas.