Färja från Palma till Ibiza

Palma Ibiza-rutten går mellan Mallorca och Ibiza och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Balearia trafikerar den här sträckan upp till 9 gånger per vecka med en restid på runt 2 timmar 15 minuter när Trasmed GLE servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 3 tim 44 min.

Det finns totalt 10 linjer att välja på vecka om du vill åka Palma Ibiza-rutten mellan Mallorca och Ibiza. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Palma och Ibiza

  • Balearia
    • 9 avgångar per vecka 2 tim 15 min
    • Få pris
  • Trasmed GLE
    • 1 avgång(ar) per vecka 3 tim 44 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Palma Ibiza

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Palma Ibiza-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Palma

Palma är huvudstaden i Balearerna och ligger på den södra kusten av den spanska ön Mallorca. Staden ligger i Palmabukten och norr och väster om staden ligger Serra de Tramuntana, en stor bergskedja på ön som har förklarats som världsarv av UNESCO. Staden kan spåra sin historia tillbaka till romartiden där det var ett romersk läger. Staden har också varit under inflytande av det bysantinska riket, morer och slutligen James I av Aragonien.

Idag är staden ett stort turistmål. Sevärdheter i staden inkluderar La Seu, stadens katedral som ursprungligen byggdes på platsen för en tidigare moské. Byggandet av katedralen inleddes 1229 och slutfördes under 1601. Parc de la Mar (havspark) vetter mot katedralen i söder, och mellan de båda ligger stadens murar. Här kan du koppla av under det stora blå och gula solskyddet som skuggar en rad av träbänkar.

Palma hamn ligger på den sydvästra sidan av staden och ger utmärkt utsikt över katedralen när färjorna avgår. Den livliga hamnen har goda förbindelser till större vägar som leder ut ur staden. Destinationer tillgängliga från hamnen omfattar Ibiza, Mahon, Barcelona, Valencia och Denia.

Guide till Ibiza

Ibiza ligger i Medelhavet öster om den spanska halvön och är en av Balearerna. Ibiza som omfattar 572 km2 finns en hel värld i miniatyr, och sträcker sig från kusten inåt landet. Ibiza -med sin släta är hjälp tillsammans med Formentera utgör de så kallade Pitiusas öar. De greker kallade dem som öarna tallarna Ibiza själv är den större av de två. Den äldsta delen av Ibiza stad var första som sattes av fenicierna och är fortfarande innesluten av väggarna byggda på 1600-talet för att hålla turkiska pirater ute. I dag är de smala kullerstensgator flankerade av vackra medeltida herrgårdar. Katedralen är på den högsta punkten nära slottet. Gå runt väggarna för att få en känsla av det strategiska läget. Förutsättningarna är idealiska för dykning runt kusten av Ibiza med klart vatten och vattentemperaturer på upp till 26 grader Celsius (80F) i sommar. Havsbotten i Las Salinas nationalpark är ett världsarv på grund av den ekologiska betydelsen av de sjöfräs som växer där.