Formentera
Denia
Färjor till Spanien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Formentera till Denia

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 16 avångar i veckan mellan Formentera och Denia. Sträckan mellan Formentera och Denia trafikeras av Balearia. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Formentera och Denia.

Tidtabeller Formentera till Denia

Färjor mellan Formentera och Denia avgår vanligtvis från Formentera, ca 08:01. Överfarten tar ungefär 3h 26m.

Färjepriser mellan Formentera och Denia

Priserna på en överfast från Formentera till Denia varierar oftast mellan 1556kr och 5900kr*. Genomsnittspriset är 3464kr*. De billigaste priserna mellan Formentera och Denia är ca 745kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 2504kr*. Genomsnittspriset för en bil är 4520kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid.

Hur långt är det mellan Denia och Formentera?

Det är ungefär 90.3 miles (145.3km) eller 78.5 sjömil mellan Formentera och Denia.

Kan jag resa med bil mellan Formentera och Denia?

Ja, med Balearia kan du resa med bil på sträckan mellan Formentera och Denia. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Formentera och Denia.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Formentera och Denia?

Ja, fotpassagerare kan resa med Balearia mellan Formentera och Denia.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Formentera till Spanien
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Formentera - Denia Sammanfattning av rutt
Land för avresa Spanien
Destination Land Spanien
Antal operatörer 1
Operatörer Balearia
Genomsnittligt pris 3559 kr.*
Genomsnittliga dagliga avgångar 2
Genomsnittliga veckovisa avgångar 16
Genomsnittlig seglingstid 3h 26m
Snabbaste seglingstid 2h 0m
Första färjan 08:01
Sista färjan 21:00
Avstånd 78 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2024-04-02.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Formentera till Denia?

Färjeresan från Formentera till Denia tar ungefär 2h. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vad kostar färjan från Formentera till Denia?

Priserna för färjan mellan Formentera - Denia varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 299 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Formentera - Denia?

1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Formentera och Denia, dessa är
 • Balearia

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Formentera - Denia?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Formentera - Denia, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Kan jag resa utan bil på färjan mellan Formentera - Denia?

Ja, mellan Formentera - Denia kan du resan utan bil med
 • Balearia

Kan jag ta med bilen på färjan mellan Formentera - Denia?

Ja, du kan resa med bil mellan Formentera - Denia med
 • Balearia

Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Formentera - Denia?

Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
 • Balearia

Vad är avståndet från Formentera till Denia?

Det är uppskattningsvis 78 sjömil mellan Formentera och Denia.

Så tycker våra kunder om Färjor från Formentera till Denia

 • "Min upplevelse av färjeöverfarterna."

  Mycket bra komfort ombord. Snabb och trevlig överfart. Dock; Varför visa film så sent på kvällen, när många vill vila sig? Varför så fruktansvärt hög ljudvolym??? Informationen i högtalarna omöjlig att uppfatta. Annars var allt bara bra och resmålet helt fantastiskt!!!

  'Ramon Llull' travelled on Ramon Llull

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Alcudia 2013"

  Om ni har tid är resan mellan Barcelona och Menorca eller Mallorca ett måste. Resan var väldigt bra. Sätena var bekväma och de fanns bra faliciteter ombord också. Till ett bra pris. De hade allting man behövde. Det fanns även säten utanför så man kunde sitta utomhus. Det enda dåliga var att de var för högt ljud på TV på tillbaka vägen men teckant för barn. Men annars var allting bra och vi uppskattade resan.

  'Ramon Llull' travelled on Ramon Llull

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Anlände i Ciutadella"

  En kort resa på 90 min, väldigt dyr för en sådan kort resa- Det var enkelt att hitta till hamnen. Anlände till den nya hamnen. Bagage areat låg en trappa ner och det var inte så enkelt - det fanns ingen hiss. Det var ganska jobbigt att ta sig med sitt bagage och framför allt för de äldre. De borde ha små golf bilar som kör emellan hamnen och fräjan. Det stora problemet var dock att det inte fanns kollektiv trafik till staden. Det fanns ju bussar men ingen vid den tiden vi anlände. Hamnen måste ha varit konstruerad för unga personer. Det hade kunnat se annorlunda ut. Hade varit bra om det hade fixas.Hoppas det jag skrev blev till hjälp.

  'Ramon Llull' travelled on Ramon Llull

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Semester"

  Färjan var i tid, allting gick smidigt förutom incheckningen vid Denia. De hade behövts all hjälp man kan gå. Vilken stress!

  'Ramon Llull' travelled on Ramon Llull

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Formentera

Formentera är den mindre ön i den Pitiusiska ögruppen, som omfattar Ibiza, vilken hör till den stärre ögruppen Balearerna i Spanien. Ön är ungefär 20 km lång och ligger 6 km söder om Ibiza i Medelhavet. Öns största byar är Sant Frances Xavier, Saint Ferran de ses Roques, El Pilar de la Mola och La Savina. Ön är välkänd i Europa för sina vackra stränder med vit sand och för dess nakenbad som är tillåtet på de flesta stränderna.

Formentera har en distinkt kontur som domineras av det vilda och införande Cap de Barbaria i sydväst, den majestätiska odlade platån La Mola i öster, den långa halvön Es Trocadores som sträcker sig mot S'Espalmador och Ibiza i norr och den robusta, men vackra, västra Ponentkusten som omfattar den vackra viken Cala Saona.

Även om ön ursprungligen endast nåddes via färja från Ibiza, har turismen ökat under de senaste åren på grund av att färjor nu åker till ön direkt från det spanska fastlandet. Restiden från Ibiza till Formentera är ungefär 30 minuter.


Guide till Denia

Denia ligger på den norra kanten av provinsen Alicante vid Medelhavet, mitt emot Balearerna, och backas upp av de imponerande bergen i Montgo Natural Park. Staden är en fantastisk plats att besöka, där besökare har många saker att titta på och göra. Det finns slottsruiner som vaktar staden och har en fantastisk utsikt över havet, naturparken Montgo och Torre del Gerro, båda har markerade vandringsleder att njuta av. Den prestigefyllda marinan och dess underbara upphöjda strandpromenader, en 20 km lång kust med både klippor och sandstränder, fiskmarknader, den gamla staden och den imponerande trädkantade största shoppinggata och museer.

Bland de monument i staden som finns och är värda ett besök är 1800-talskyrkan i Asunción; den 1700-talets Atarazanas (varv); klostret och kyrkan San Antonio och det neoklassiska rådhuset från 1800-talet. Denia är också värd för många fester, men det är mest känt för tjurfesten som äger rum under juli och har förklarats som ett nationellt turistintresse.


Formentera till Denia Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 17/06/2024 och 2024-06-23


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Balearia 08:32 13:15 4 timmar 43 minuter Varje dag
Balearia 11:15 13:15 2 timmar Tis, Fre, Lör, Sön
Balearia 15:00 17:15 2 timmar 15 minuter Mån
Balearia 21:00 23:15 2 timmar 15 minuter Varje dag

Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.