Mallorca

Såhär bokar du färjor från Mallorca till Spanien

Det finns flera olika färjerutter som traffikerar resan från Mallorca till Spanien. Färjorna förbinder för tillfället 2 hamnar in Mallorca med 4 hamnar i Spanien.Det finns ett kombinerat antal på upp till 23 färjeöverfarter varje dag där du kan välja mellan 10 färjelinjer som traffikeras av 3 färjerederier där Corsica Ferries, Balearia & Trasmediterranea är inkluderat, och där den kortaste rutten tar ca 1 timme 15 minuter (Alcudia till Ciutadella).Det här är en generell sammanfattning av det vi kan erbjuda mellan Mallorca och Spanien, för mer exakt information använd vår Tider & Priser.

Mallorca-Spanien-färjekarta

Klicka här för karta

Om Mallorca:

Ön Mallorca är en del av den baleariska ögruppen i Medelhavet som ligger utanför Spaniens östkust.
Liksom de andra öarna i Balearerna som Ibiza, Formentera och Menorca är Mallorca en mycket populärt semestermål.

Utanför Palma som är Mallorcas huvudstad finns det många populära ställan att besöka så som Valldemossa, Serra de Tramuntana och Sóller. I norr har staden Alcúdia romerska kvarlämningar att besöka.

I sydväst kan ni besöka Santa Ponsa, Andratx stad och hamn. Vid östkusten kan ni ka till Cala d'Or och den lugna gamla fiskebyn Porto Colom.

Om Spanien:

När du befinner dig i Spanien kommer du att märka spanjorernas passion för livet och du kommer att förstå varför Spanien är mycket väl känt för sitt nattliv och de regionala festligheter.
Upptäck den vackra arkitekturen och monument i de underbara och livliga städerna som Barcelona, Madrid, Valencia, Sevilla, Granada, Bilbao, Santander, etc.
För de flesta besökare har landskapen och kustlinjen lika mycket intresse och variation. Spanien är ett av de bergigaste landet i Europa där man kan ta utmärkt promenader då man kan stöta på vilda djur i ett dussin, framför allt i Picos de Europa och Pyrenéerna.
När ni besöker detta land får ni överväga att besöka några av de stora vinregioner och provsmaka de utmärkta spanska vinerna. Besök den vackra kusten med fina sandstränder längst Costa de la Luz och Costa del Sol. Eller vikarna i Costa Brava och det svalare Atlanten vattnet och surfta vid Kantabrien. Segla till Balearerna eller Kanarieöarna och njut av den spanska maten (tapas, paella eller fideua med en kall öl eller sangria) och naturligtvis få en hälsosam solbränna.