Santa Cruz de Tenerife till Cadiz färja

Santa Cruz de Tenerife Cadiz rutten ansluter Teneriffa med Spanien. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Trasmediterranea. Det finns överfarter upp till 1 gånger vecka med en resetid från ca 59 timmar 31 minuter.

Santa Cruz de Tenerife Cadiz seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Santa Cruz de Tenerife till Cadiz färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Teneriffa till Spanien sida.

Santa Cruz de Tenerife - Cadiz färjerederier

  • Trasmediterranea
    • 1 Avgång per vecka 59 tim 31 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Santa Cruz de Tenerife Cadiz

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Santa Cruz de Tenerife Cadiz är en bil och 2 passagerare.

Santa Cruz de Tenerife guide

Santa Cruz de Tenerife är den gemensamma huvudstaden tillsammans med Las Palmas, på Kanarieöarna i Spanien. Staden ligger på ön Teneriffa och brukar kallas för just Santa Cruz, även om dess fullständiga namn är Santa Cruz de Santiago de Tenerife. Staden är belägen på nordöstra delen av ön, ungefär 210 km utanför den nordvästra kusten i Afrika i Atlanten. Staden är hem till parlamentet på Kanarieöarna, den kanariska presidentens kansli (uppdelat på en fyraårig cykel med Las Palmas), hälften av ministerierna och den kanariska regeringen, (den andra hälften är belägna på Gran Canaria), Teneriffas provinsdomstolar och två Superior Court of Justice domstolar på Kanarieöarna.

Stadens hamn är av stor betydelse och är kommunikationsnavet mellan Europa, Afrika och Amerika. Staden är i fokus för inhemska och mellanö-kommunikation på Kanarieöarna. Färjetrafik från hamnen avgår till fastlandet, resten av Kanarieöarna och vidare.

Cadiz guide

Hamnstaden Cadiz ligger i södra Spanien, i regionen Andalusien. Dess kust är en del av Costa de la Luz (kustens ljus) och har många gyllene sandstränder, allt från stränder i stadsområden till omfattande och praktiskt taget orörda sandstränder. Staden har tre festivaler som är populära bland besökande turister: den prestigefyllda karnevalen i Cadiz, de unika hästkapplöpningar på stranden i Sanlúcar de Barrameda, och den eleganta Horse Fair i Jerez de la Frontera. En del av provinsen ligger också inom nationalparken Doñana, och det finns även ytterligare fem naturreservat i Cadiz naturliga miljö. Cadiz är också känd för sin goda gastronomi, och särskilt för dess "friterad småfisk" (perfekt-stekta skivorna på diverse färsk fisk) och skaldjur, gärna tillsammans med vinerna som finns på vin och brännvin rutter i Marco de Jerez-regionen .

Hamnen betjänar fiske, segling, kommersiella, och passagerartrafiken och omfattar reparationsmöjligheter. Inom Cadiz Basin, Reina Victoria Quay, vid 220 meter lång med tillsammans 10 meters djup, tjänar allmän gods och passagerare. Från färjan passagerare hamn kan ta färjan till Arrecife, Las Palmas och Santa Cruz de Tenerife.