COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Tanger Med - Algeciras är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Tanger Med till Algeciras färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Marocko till Spanien

Rederier som åker mellan Tanger Med och Algeciras

  • 4 Sailings Daily 1 hour 30 min
  • Get price
  • 2 Sailings Weekly 1 hour 30 min
  • Get price
  • 8 Sailings Daily 1 hour 30 min
  • Get price
  • 36 Sailings Weekly 1 hour 30 min
  • Get price
  • 5 Sailings Daily 1 hour 30 min
  • Get price
  • 8 Sailings Daily 30 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Tanger Med till Algeciras

 • "Tangier mer"

  Vi pkte med Balearia och det var en bra service. Var impad. Lite bättre service än andra rederier. Färjan var dock en timme sen men det gjorde inte så mycket. Brukar inte bry mig så mycket. Hade kunnat åka andra rutter som vi brukar åka men de tar längre tid. Så det gjorde inget att färjan var försenad en timme.

  'Alhucemas' travelled on Alhucemas

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Tangier Med till Algercias"

  Vi bokade vår resa online. Det var verkligen enkelt att boka online. All personal i incheckningen var trevliga, även de på färjan. De var glada att hjälpa oss. Det var en bra resa.

  'Alhucemas' travelled on Alhucemas

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa"

  Rekommendrar detta starkt. Bra resa. I tid. Färjona accepterade dock inte dirham.

  'Ciudad de Malaga' travelled on Ciudad de Malaga

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Tanger Med till Algeciras

Tanger Med Algeciras-linjen går mellan Marocko och Spanien och trafikeras för tillfället av 6 rederier. Balearia kör upp till 4 gånger dag, Trasmediterranea 2 gånger per vecka, FRS 8 gånger per dag, Inter Shipping 36 gånger per vecka, AML 5 gånger per dag & FRS Iberia kör upp till 8 gånger dag.

Det är totalt 31 avgångar dag på sträckan Tanger Med Algeciras mellan Marocko och Spanien ombord 6 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Tanger Med

Tanger-Med är ett lasthamn som ligger runt 40 km öster om Tanger i Marocko. Det är en av de största hamnarna vid Medelhavet och i Afrika och togs i drift i juli 2007. Byggandet av den andra fasen inleddes 2009 för att möta den snabbt växande efterfrågan för att transportera containrar. Förutom containertrafik, har Tanger-Med-hamnen också en nybyggd passagerarterminal, som ersätter staden Tangers hamn som destination för färjor och passagerarfartyg från Europa. Inne i terminalbyggnaden kommer du att hitta växlingskontor, bankomater och en liten butik som säljer tidningar, böcker, cigaretter och snacks etc. Det finns också ett café på övervåningen.

Historien om Tanger är mycket omfattande, på grund av den historiska förekomsten av många civilisationer och kulturer från och innan det 5:e århundradet före Kristus. Mellan det att staden var en strategisk Berber stad och ett feniciskt handelscentrum till den oberoende eran runt 1950-talet, var Tanger en tillflyktsort för många kulturer. År 1923 blev Tangier ansedd ha internationell status genom utländska kolonialmakter, och blev en destination för många europeiska och amerikanska diplomater, spioner, författare och affärsmän.


Guide till Algeciras

Algeciras, som ligger i södra Spanien är en hamnstad som ligger på Bay of Gibralta. Algeciras är en stad med en stark havstradition, men på samma gång modernt och kosmopolitiska tack vare sitt strategiska läge mellan två kontinenter och dess stora hamninfrastruktur. Med bosättningar som daterar från den nedre äldre stenåldern, är detta också ett område där feniciska och puniska kolonierna stått en gång. Den första staden som faktiskt fanns på platsen för dagens stad var den romerska staden Iulia TRADUCTA (1:a århundradet). År 711 skulle Tarik och hans trupper hittade Al- Yazirat-al-Hadra (Green Island) på de romerska ruinerna. The Plaza Alta, det sociala centrumet av staden, har ett antal viktiga monument såsom socken-kyrkan Nuestra Señora de la Palma och det lilla kapellet Nuestra Señora de Europa. Algeciras kulturarv i byggnader är klar med Stadshuset, torget, kapell Santo Cristo de la Alameda och kapell San Anton, som utgör en harmonisk helhet med Hospital de la Caridad.

Hamn Algeciras ligger 20 km nordost om Tarifa på Río de la Mie som är den sydligaste floden av den iberiska halvön och kontinenten. Trots det tunga fartygsspåret är valar och delfiner kända för att simma in i hamnen då och då.