Tanger Med till Algeciras färja

Tanger Med Algeciras rutten ansluter Marocko med Spanien och körs för tillfället av 5 rederier. Balearia kör upp till 9 gånger dag, Trasmediterranea 6 gånger per dag, FRS 8 gånger per dag, Inter Shipping 29 gånger per vecka & AML kör upp till 12 gånger dag.

Det är kombinerat 39 överfarter dag på Tanger Med Algeciras överfarten mellan Marocko och Spanien och med 5 olika rederier. Vi råder dig att jämnaföra för att få fram den bästa tiden och resan för dig.

Tanger Med till Algeciras färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Marocko till Spanien sida.

Tanger Med - Algeciras färjerederier

 • Balearia
  • 9 Avgångar per dag 1 timme
  • Få pris
 • Trasmediterranea
  • 6 Avgångar per dag 1 timme 30 min
  • Få pris
 • FRS
  • 8 Avgångar per dag 1 timme 30 min
  • Få pris
 • Inter Shipping
  • 29 Avgångar per vecka 1 timme
  • Få pris
 • AML
  • 12 Avgångar per dag 1 timme 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Tanger Med Algeciras

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Tanger Med Algeciras är en bil och 2 passagerare.

Tanger Med Algeciras färja recensioner

 • "Tangier Med till Algercias"

  Vi bokade vår resa online. Det var verkligen enkelt att boka online. All personal i incheckningen var trevliga, även de på färjan. De var glada att hjälpa oss. Det var en bra resa.

  'Julie' reste Tanger Med Algeciras med Balearia på Alhucemas

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Tangier mer"

  Vi pkte med Balearia och det var en bra service. Var impad. Lite bättre service än andra rederier. Färjan var dock en timme sen men det gjorde inte så mycket. Brukar inte bry mig så mycket. Hade kunnat åka andra rutter som vi brukar åka men de tar längre tid. Så det gjorde inget att färjan var försenad en timme.

  'Graham' reste Tanger Med Algeciras med Balearia på Alhucemas

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa"

  Rekommendrar detta starkt. Bra resa. I tid. Färjona accepterade dock inte dirham.

  'Michelle ' reste Tanger Med Algeciras med Trasmediterranea på Ciudad de Malaga

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Försenad"

  Undvik färjan om du har bråttom: vi hade 2 timmars försening i varje riktning

  'Marta' reste Tanger Med Algeciras med Trasmediterranea på Ciudad de Malaga

  Lӓs mer Läs mindre

Tanger Med guide

Tanger-Med är ett lasthamn som ligger runt 40 km öster om Tanger i Marocko. Det är en av de största hamnarna vid Medelhavet och i Afrika och togs i drift i juli 2007. Byggandet av den andra fasen inleddes 2009 för att möta den snabbt växande efterfrågan för att transportera containrar. Förutom containertrafik, har Tanger-Med-hamnen också en nybyggd passagerarterminal, som ersätter staden Tangers hamn som destination för färjor och passagerarfartyg från Europa. Inne i terminalbyggnaden kommer du att hitta växlingskontor, bankomater och en liten butik som säljer tidningar, böcker, cigaretter och snacks etc. Det finns också ett café på övervåningen.

Historien om Tanger är mycket omfattande, på grund av den historiska förekomsten av många civilisationer och kulturer från och innan det 5:e århundradet före Kristus. Mellan det att staden var en strategisk Berber stad och ett feniciskt handelscentrum till den oberoende eran runt 1950-talet, var Tanger en tillflyktsort för många kulturer. År 1923 blev Tangier ansedd ha internationell status genom utländska kolonialmakter, och blev en destination för många europeiska och amerikanska diplomater, spioner, författare och affärsmän.

Algeciras guide

Algeciras, som ligger i södra Spanien är en hamnstad som ligger på Bay of Gibralta. Algeciras är en stad med en stark havstradition, men på samma gång modernt och kosmopolitiska tack vare sitt strategiska läge mellan två kontinenter och dess stora hamninfrastruktur. Med bosättningar som daterar från den nedre äldre stenåldern, är detta också ett område där feniciska och puniska kolonierna stått en gång. Den första staden som faktiskt fanns på platsen för dagens stad var den romerska staden Iulia TRADUCTA (1:a århundradet). År 711 skulle Tarik och hans trupper hittade Al- Yazirat-al-Hadra (Green Island) på de romerska ruinerna. The Plaza Alta, det sociala centrumet av staden, har ett antal viktiga monument såsom socken-kyrkan Nuestra Señora de la Palma och det lilla kapellet Nuestra Señora de Europa. Algeciras kulturarv i byggnader är klar med Stadshuset, torget, kapell Santo Cristo de la Alameda och kapell San Anton, som utgör en harmonisk helhet med Hospital de la Caridad.

Hamn Algeciras ligger 20 km nordost om Tarifa på Río de la Mie som är den sydligaste floden av den iberiska halvön och kontinenten. Trots det tunga fartygsspåret är valar och delfiner kända för att simma in i hamnen då och då.