Tyvärr finns inte Tanger Med - Gibraltar tjänsten längre tillgänglig.
...

Färjor till Tanger Med - Gibraltar

Tanger Med - Gibraltar rutten traffikerades av FRS.

Tanger Med - Gibraltar rutten traffikeras inte längre och det finns inga direkta färjealternativ för överfarter mellan Marocko och Gibraltar heller. Sök gärna igenom våra rutt, hamn, destination och färjerederisidor för att se om det finns några andra alternativ eller följ länkarna på den här sidan för mer information.

Du kan också boka biljetter för tusentals andra rutter från vår sökbox.

Guide till Tanger Med

Tanger-Med är ett lasthamn som ligger runt 40 km öster om Tanger i Marocko. Det är en av de största hamnarna vid Medelhavet och i Afrika och togs i drift i juli 2007. Byggandet av den andra fasen inleddes 2009 för att möta den snabbt växande efterfrågan för att transportera containrar. Förutom containertrafik, har Tanger-Med-hamnen också en nybyggd passagerarterminal, som ersätter staden Tangers hamn som destination för färjor och passagerarfartyg från Europa. Inne i terminalbyggnaden kommer du att hitta växlingskontor, bankomater och en liten butik som säljer tidningar, böcker, cigaretter och snacks etc. Det finns också ett café på övervåningen.

Historien om Tanger är mycket omfattande, på grund av den historiska förekomsten av många civilisationer och kulturer från och innan det 5:e århundradet före Kristus. Mellan det att staden var en strategisk Berber stad och ett feniciskt handelscentrum till den oberoende eran runt 1950-talet, var Tanger en tillflyktsort för många kulturer. År 1923 blev Tangier ansedd ha internationell status genom utländska kolonialmakter, och blev en destination för många europeiska och amerikanska diplomater, spioner, författare och affärsmän.

Guide till Gibraltar

Gibralta ligger vid södra änden av den iberiska halvön, vid ingången till Medelhavet, och är ett brittisk utomeuropeiskt territorium. Den lilla ön gränsar till Spanien och är en viktig milstolpe i området. Den brittiska militären dominerade Gibraltars ekonomi, med Örlogsvarvet som tillhandahåller den största delen av den ekonomiska aktiviteten. Detta har dock minskat under de senaste decennierna, och beräknas nu stå för endast 7% av den lokala ekonomin, jämfört med över 60% under 1984. Idag är Gibraltars ekonomi dominerad av fyra huvudsektorer: finansiella tjänster, onlinespel, sjöfart och turism. Gibraltar är en populär hamn för kryssningsfartyg och lockar många dagsbesökare från orter i Spanien. The Rock är en populär turistattraktion, särskilt bland brittiska turister och invånare på södra kusten av Spanien. Det är också en populär shoppingdestination, och alla varor och tjänster är momsfria.

En färjelinje går mellan Gibraltar och Tanger i Marocko. Passagerar- och lastfartyg kan också hittas förankrade i Gibraltars hamn.