Färja från Bergen till Rosendal

Bergen Rosendal-rutten går mellan Norge och Norge. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Rødne Fjord Cruise. Färjor avgår upp till 14 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme 55 minuter.

Färjetrafiken på Bergen Rosendal-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Bergen och Rosendal

  • Rødne Fjord Cruise
    • 14 avgångar per vecka 1 timme 55 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Bergen Rosendal

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Guide till Bergen

Bergen är en stad som ligger på västkusten i Norge, på halvön Bergenhalvoyen, och går ibland under namnet De sju bergen. Stadens centrum och norra stadsdelar ligger längs strandkanten av Byfjorden. Bergen är ett internationellt center för sjöfart, havsodling, olja och nationellt centrum för högre utbildning. Hamnen i Bergen är Norgest mest traffikerade.

Bergen är omgiven av en av världens mest spektakulära turistattraktioner - de norska fjordarna, som nu är inkluderade på UNESCO's världsarvslista. Fjordarna är djupa och smala, omgivna av höga, branta berg med snötäckta toppar. Besökarna kan se små gårdar, några vid fjordarna och vissa högt uppe i bergen, bevis på att folk har bott där i många århundraden.

Bergens hamn är den största i Norge. 2011 tog hamnen emot 264 fartyg och 350.248 besökare. Fjord Line har en färja som går till Hirtshals i Danmark. Bergen är den södra terminalen för Hurtigruten, kustexpressen, som avgår dagligen längs kusten till Kirkenes. Katamaraner går också från Bergen söderut till Haugesund och Stavanger och norrut till Sognefjord och Nordfjord.