Bergen
Kristiansand
Färjor till Norge
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Bergen till Kristiansand

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 6 avångar i veckan mellan Bergen och Kristiansand. Sträckan mellan Bergen och Kristiansand trafikeras av Fjord Line. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Bergen och Kristiansand.

Tidtabeller Bergen till Kristiansand

Färjor mellan Bergen och Kristiansand avgår vanligtvis från Bergen, ca 13:30. Överfarten tar ungefär 23h 48m.

Färjepriser mellan Bergen och Kristiansand

Priserna på en överfast från Bergen till Kristiansand varierar oftast mellan 2139kr och 8722kr*. Genomsnittspriset är 5410kr*. De billigaste priserna mellan Bergen och Kristiansand är ca 1035kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 4568kr*. Genomsnittspriset för en bil är 6693kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Kristiansand och Bergen?

Det är ungefär 240.2 miles (386.6km) eller 208.7 sjömil mellan Bergen och Kristiansand.

Kan jag resa med bil mellan Bergen och Kristiansand?

Ja, med Fjord Line kan du resa med bil på sträckan mellan Bergen och Kristiansand. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Bergen och Kristiansand.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Bergen och Kristiansand?

Ja, fotpassagerare kan resa med Fjord Line mellan Bergen och Kristiansand.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Bergen - Kristiansand Sammanfattning av rutt
Land för avresa Norge
Destination Land Norge
Antal operatörer 1
Operatörer Fjord Line
Genomsnittligt pris 5267 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 6
Genomsnittlig seglingstid 23h 48m
Snabbaste seglingstid 22h 55m
Första färjan 13:30
Avstånd 208 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Bergen till Kristiansand?

Färjeresan från Bergen till Kristiansand tar ungefär 23h 55m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Bergen - Kristiansand?

1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Bergen och Kristiansand, dessa är
  • Fjord Line

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Bergen - Kristiansand?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Bergen - Kristiansand, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Guide till Bergen

Bergen är en stad som ligger på västkusten i Norge, på halvön Bergenhalvoyen, och går ibland under namnet De sju bergen. Stadens centrum och norra stadsdelar ligger längs strandkanten av Byfjorden. Bergen är ett internationellt center för sjöfart, havsodling, olja och nationellt centrum för högre utbildning. Hamnen i Bergen är Norgest mest traffikerade.

Bergen är omgiven av en av världens mest spektakulära turistattraktioner - de norska fjordarna, som nu är inkluderade på UNESCO's världsarvslista. Fjordarna är djupa och smala, omgivna av höga, branta berg med snötäckta toppar. Besökarna kan se små gårdar, några vid fjordarna och vissa högt uppe i bergen, bevis på att folk har bott där i många århundraden.

Bergens hamn är den största i Norge. 2011 tog hamnen emot 264 fartyg och 350.248 besökare. Fjord Line har en färja som går till Hirtshals i Danmark. Bergen är den södra terminalen för Hurtigruten, kustexpressen, som avgår dagligen längs kusten till Kirkenes. Katamaraner går också från Bergen söderut till Haugesund och Stavanger och norrut till Sognefjord och Nordfjord.


Guide till Kristiansand

Kristiansand i Norge har ett strategiskt läge i Skagerrak, och fram till öppnandet av Kielkanalen mellan Nordsjön och Östersjön var mycket viktigt militärt och geopolitiskt. Detta innebar att i århundraden den fungerade som ett militärt fäste, först som Harald Hårfager kungliga residens, då som en dansk-norsk fästning, och senare som en garnisonsstad. Kristiansand är en inkörsport till och från kontinenten, med färjetrafik till Danmark och en ändstation av järnvägen längs den södra kanten av södra Norge.

Staden har fått sitt namn från kung Christian IV, som grundade det 1641. Den andra delen, "sand", syftar på den sandiga udden staden byggdes på. Kristiansand är en sommar turistmål som lockar många besökare, särskilt till dess zoo, Kristiansands djurpark, som ligger strax öster om staden. Dess djur, varav de flesta är inrymda i naturliga livsmiljöer, bland annat vargar, tigrar, lejon och lodjuret.

Från stadens hamn, färjetrafiken avgår till Göteborg (börjar och slutar i Newcastle, Storbritannien) och till Hirtshals i Danmark.


Bergen till Kristiansand Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 15/04/2024 och 2024-04-21


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Fjord Line 13:30 13:25 23 timmar 55 minuter Varje dag

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.