Bergen
Stavanger
Färjor till Norge
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Bergen till Stavanger

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 6 avångar i veckan mellan Bergen och Stavanger. Sträckan mellan Bergen och Stavanger trafikeras av Fjord Line. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Bergen och Stavanger.

Tidtabeller Bergen till Stavanger

Färjor mellan Bergen och Stavanger avgår vanligtvis från Bergen, ca 13:30. Överfarten tar ungefär 5h 30m.

Färjepriser mellan Bergen och Stavanger

Priserna på en överfast från Bergen till Stavanger varierar oftast mellan 470kr och 2581kr*. Genomsnittspriset är 1449kr*. De billigaste priserna mellan Bergen och Stavanger är ca 207kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 1339kr*. Genomsnittspriset för en bil är 1712kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Stavanger och Bergen?

Det är ungefär 103.0 miles (165.7km) eller 89.5 sjömil mellan Bergen och Stavanger.

Kan jag resa med bil mellan Bergen och Stavanger?

Ja, med Fjord Line kan du resa med bil på sträckan mellan Bergen och Stavanger. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Bergen och Stavanger.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Bergen och Stavanger?

Ja, fotpassagerare kan resa med Fjord Line mellan Bergen och Stavanger.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Bergen - Stavanger Sammanfattning av rutt
Land för avresa Norge
Destination Land Norge
Antal operatörer 1
Operatörer Fjord Line
Genomsnittligt pris 1259 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 6
Genomsnittlig seglingstid 5h 30m
Första färjan 13:30
Avstånd 89 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Bergen till Stavanger?

Färjeresan från Bergen till Stavanger tar ungefär 5h 30m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vad kostar färjan från Bergen till Stavanger?

Priserna för färjan mellan Bergen - Stavanger varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 59 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Bergen - Stavanger?

1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Bergen och Stavanger, dessa är
  • Fjord Line

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Bergen - Stavanger?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Bergen - Stavanger, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Kan jag resa utan bil på färjan mellan Bergen - Stavanger?

Ja, mellan Bergen - Stavanger kan du resan utan bil med
  • Fjord Line

Kan jag ta med bilen på färjan mellan Bergen - Stavanger?

Ja, du kan resa med bil mellan Bergen - Stavanger med
  • Fjord Line

Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Bergen - Stavanger?

Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Fjord Line

Vad är avståndet från Bergen till Stavanger?

Det är uppskattningsvis 89 sjömil mellan Bergen och Stavanger.

Guide till Bergen

Bergen är en stad som ligger på västkusten i Norge, på halvön Bergenhalvoyen, och går ibland under namnet De sju bergen. Stadens centrum och norra stadsdelar ligger längs strandkanten av Byfjorden. Bergen är ett internationellt center för sjöfart, havsodling, olja och nationellt centrum för högre utbildning. Hamnen i Bergen är Norgest mest traffikerade.

Bergen är omgiven av en av världens mest spektakulära turistattraktioner - de norska fjordarna, som nu är inkluderade på UNESCO's världsarvslista. Fjordarna är djupa och smala, omgivna av höga, branta berg med snötäckta toppar. Besökarna kan se små gårdar, några vid fjordarna och vissa högt uppe i bergen, bevis på att folk har bott där i många århundraden.

Bergens hamn är den största i Norge. 2011 tog hamnen emot 264 fartyg och 350.248 besökare. Fjord Line har en färja som går till Hirtshals i Danmark. Bergen är den södra terminalen för Hurtigruten, kustexpressen, som avgår dagligen längs kusten till Kirkenes. Katamaraner går också från Bergen söderut till Haugesund och Stavanger och norrut till Sognefjord och Nordfjord.


Guide till Stavanger

Stavanger är Norges mest internationella stad trots det ,den fjärde största staden i landet. Stavanger är porten till de norska fjordarna där en av de mest populära sevärdheterna är Preikestolen. Fler än 200.000 människor vandra på denna klippa 600 meter över havet årligen. I Stavanger besökare hittar också en katedral som går tillbaka till 1150 e.Kr. och den charmiga gamla staden som huvudsakligen består av små, vita trähus. Om besökare letar efter den moderna kulturen sedan några av stadens restauranger och kaféer bör besökas tillsammans med Petroleum museum eller kanske söka efter sin moderna gatukonst. "Fargegaten" den färgglada gatan är ett måste se där gamla trähus har målats i ljusa färger.

Ligger utanför Stavanger stadens tjänster hamn färjor till Hirtshals i Danmark. Lokala färjor gå till Tau och Kvitsøy medan snabba passagerarbåtar går till många byar och öar mellan huvudvägarna från Stavanger till Haugesund och Sauda.


Bergen till Stavanger Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 15/04/2024 och 2024-04-21


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Fjord Line 13:30 19:00 5 timmar 30 minuter Tis, Ons, Tors, Fre, Lör, Sön

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.