COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Bergen - Stavanger är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Rederier som åker mellan Bergen och Stavanger

  • 7 Sailings Weekly 5 hr 30 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Bergen till Stavanger

 • "Bergen till Stavanger 4 sep 2019"

  Det var första gången vi reste med Fjordline. Kan rekommendera denna 5,5 tim vackra båttur. Det är värt att notera att den tunna lilla lappen som var boardingkort måste återlämnas när man går iland. Det informerades inte om det.Kändes fånigt och onödigt med denna procedur. Dessutom annonserade man om att kaffe och wienerbröd såldes för ett bra pris men av detta fanns ingenting när vi ville dricka kaffe efter någon timmes resa. Färjan är dansk och Visa- kort måste öppnas för Danmark trots att man är i Norge. Detta orsakade problem vid betalning innan vi förstod vad felet var. Annars var allt till belåtenhet. Vi hoppas att det som behöver förbättras fr a i form av information kommer att åtgärdas.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trevlig resa"

  Lugn resa till en början. Bokad plats med bra stolar. Dock blev det rörigare med tiden då folk utan bokade platser kom in och satte sig lite överallt. Barn sprang omkring och förde oljud. Skulle underlätta med familje avdelningar samt platskontroll. Väldigt bra med många toaletter. Vi åt en god middag i restaurangen och blev serverad av en högst professionell och kompetent servitris. Vi reste den 21 juli.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Bergen till Stavanger

Bergen Stavanger-rutten går mellan Norge och Norge. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Fjord Line. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 5 timmar 30 minuter.

Färjetrafiken på Bergen Stavanger-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Bergen

Bergen är en stad som ligger på västkusten i Norge, på halvön Bergenhalvoyen, och går ibland under namnet De sju bergen. Stadens centrum och norra stadsdelar ligger längs strandkanten av Byfjorden. Bergen är ett internationellt center för sjöfart, havsodling, olja och nationellt centrum för högre utbildning. Hamnen i Bergen är Norgest mest traffikerade.

Bergen är omgiven av en av världens mest spektakulära turistattraktioner - de norska fjordarna, som nu är inkluderade på UNESCO's världsarvslista. Fjordarna är djupa och smala, omgivna av höga, branta berg med snötäckta toppar. Besökarna kan se små gårdar, några vid fjordarna och vissa högt uppe i bergen, bevis på att folk har bott där i många århundraden.

Bergens hamn är den största i Norge. 2011 tog hamnen emot 264 fartyg och 350.248 besökare. Fjord Line har en färja som går till Hirtshals i Danmark. Bergen är den södra terminalen för Hurtigruten, kustexpressen, som avgår dagligen längs kusten till Kirkenes. Katamaraner går också från Bergen söderut till Haugesund och Stavanger och norrut till Sognefjord och Nordfjord.


Guide till Stavanger

Stavanger är Norges mest internationella stad trots det ,den fjärde största staden i landet. Stavanger är porten till de norska fjordarna där en av de mest populära sevärdheterna är Preikestolen. Fler än 200.000 människor vandra på denna klippa 600 meter över havet årligen. I Stavanger besökare hittar också en katedral som går tillbaka till 1150 e.Kr. och den charmiga gamla staden som huvudsakligen består av små, vita trähus. Om besökare letar efter den moderna kulturen sedan några av stadens restauranger och kaféer bör besökas tillsammans med Petroleum museum eller kanske söka efter sin moderna gatukonst. "Fargegaten" den färgglada gatan är ett måste se där gamla trähus har målats i ljusa färger.

Ligger utanför Stavanger stadens tjänster hamn färjor till Hirtshals i Danmark. Lokala färjor gå till Tau och Kvitsøy medan snabba passagerarbåtar går till många byar och öar mellan huvudvägarna från Stavanger till Haugesund och Sauda.