Flesland till Bergen färja

Flesland Bergen rutten ansluter Norge med Norge. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Rødne Fjord Cruise. Det finns överfarter upp till 4 gånger vecka med en resetid från ca 25 minuter.

Flesland Bergen seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Flesland - Bergen färjerederier

  • Rødne Fjord Cruise
    • 4 Avgångar per vecka 25 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Flesland Bergen

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Bergen guide

Bergen är "Porten till fjordarna i Norge" och en väl etablerad kryssningshamn. Staden ligger på Norges västkust på halvön Bergenhalvoyen, och ibland kallas staden även av de sju bergen. Bergen är en internationell stad med historia och tradition en storstad med småstadscharm och atmosfär. Staden är omgiven av en av världens mest spektakulära turistattraktioner - Den norska fjordarna, som nu har förklarats ett världsarv av UNESCO.

En del av stadens kulturinstitutioner inkluderar teatrar såsom Den Nationale Scene, konsertplatsen Grieg Hall, orkestrar som Bergens Filharmoniska Orkestersom grundades 1765, ensembler däribland Bergen träblåsare Quintet och danskompanier såsom Carte Blanche. Festivaler hålls i staden inkluderar Festspelen i Bergen och Bergen International Film Festival.

Stadens hamn är den största hamnstaden i Norge med färjetrafik till Hirtshals i Danmark. Bergen är den sydliga ändstationen av Hurtigruten, Coastal Express, som driver dagliga tjänster längs kusten till Kirkenes. Passagerarkatamaraner kör också från Bergen söder till Haugesund och Stavanger och norrut till Sognefjorden och Nordfjord