Färja från Rostock till Nynäshamn

Rostock Nynäshamn-rutten går mellan Tyskland och Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Hansa Destinations. Färjor avgår upp till 2 gånger vecka med en resetid på ca 16 timmar.

Färjetrafiken på Rostock Nynäshamn-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Rostock och Nynäshamn

  • Hansa Destinations
    • 2 avgångar per vecka 16 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Rostock Nynäshamn

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Rostock Nynäshamn-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Rostock

Den tyska staden Rostock ligger i förbundslandet (delstaten) Mecklenburg-Vorpommern ca 12 km från Warnowflodens mynning i Östersjön. Här finns gott om gotiska gavelhus och medeltida kyrkor, även om många skadades svårt i andra världskrigets bombräder. Rådhuset med sina sju torn uppfördes på 1200-talet och på 1700-talet lade man till en förbyggnad i barockstil, vilket gör byggnaden arkitektoniskt unik. Här finns även Universität Rostock som grundades 1419 och är ett av världens äldsta universitet.

Hamnen i Rostock är den största i Tyskland och en av de viktigaste i Europa. I den stora färjeterminalen finns caféer, restauranger, butiker och ett växlingskontor.
Härifrån avgår färjor till Gedser i Danmark med en restid på 2 timmar, Trelleborg i Sverige (5 timmar och 45 minuter), och en snabbfärja som åker hela vägen till Hangö i Finland på 22 timmar.

Guide till Nynäshamn

Tätorten Nynäshamn ligger ungefär 60 km söder om Stockholm. I början av 1900-talet försökte Nynäshamn etablera sig som badort med badhotell, badhus och sommarstugor, men vid 20-talets början hade de flesta anläggningarna lagts ner. Här hölls även seglingstävlingarna under 1912 års OS.

Den pittoreska hamnstaden är ett populärt resmål under sommarmånaderna, bland annat tack vare den årliga hamnfesten som lockar till sig semesterfirare och mängder av båtar. I centrum finns flertalet restauranger och butiker som säljer lokalt hantverk.

Från hamnen avgår färjor till Gotland och Gdansk i Polen. Färjor till Gotland har avgått från Nynäshamn ända sen 1900-talets början.