Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Så här hittar du till Helsingfors hamn

  • Helsingfors övernattning

    Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Helsingfors färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Helsingfors övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!

Helsingfors färjetjänster

Guide till Helsingfors

Hur tar man sig runt I Helsingfors?

Helsingfors är en relativt liten stad, en lite storstad. Helsingfors lokaltrafik består av spårvagn, tunnelbana, pendeltåg, buss och färja. Det är Helsingforsregionens trafik (HRT), som ansvarar för kollektivtrafiken.Även om du kan ta dig runt på egen maskin så är en tur med spårvagnen roligt. Ta spårvagn nummer två om du vill få en billig sightseeing runt staden, är du intresserad av arkitektur så tar du fyran som visar dig flera intressanta byggnader. För turister kan det vara en god idé att köpa ett så kallat Helsinki Card som ger fria transporter, gratis besök på museer, rabatter i butiker och på krogar med mera.

Vad kan man göra I Helsingfors?

Helsingfors erbjuder sina gäster ett mysigt caféliv och en massa intressanta museer med både finsk och internationell konst. Dessutom är staden berömd för sin stora midsommarfest. I "Nordens vita stad" kan man ströva runt och beundra den spännande arkitekturen i form av t ex byggnader av den berömde finländske arkitekten Alvar Aalto, stadens många parker och den vackra kusten där skärgården breder ut sig. Här finns många spännande muséer att besöka, t ex nationalmuseum som innehåller samlingar från förhistorisk tid fram nutid. Själva museibyggnaden är byggd i nationalromantisk stil och öppnades för allmänheten 1916. Gillar man historia kan man även besöka Helsingfors stadsmuseum, ett lokalhistoriskt museum där man lär sig om stadens 500-åriga historia, eller det naturhistoriska centralmuséet med sina spännande botaniska trädgårdar.

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.