Varför använda
Direct Ferries?

3307 färjerutter och 697 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Finland

Finland, eller republiken Finland som är den officiella titeln, ligger i norra Europa. Landet ligger inbäddat mellan Sverige och Ryssland och är känt runt om i världen som de 1000 sjöarnas land med sina vackra, snötäckta landskap och långa, strålande somrar.

Fastän de har ett rykte av att vara avvaktande så är finnarna varma, inbjudade och besatta av en självironisk kvickhet.

Trots landets storlek så har Finland ingen brist på resealternativ och är lätt att nå. Det finns direkta överfarter från Tyskland, Polen, Ryssland, Sverige och Estland och att resa med färja är ett av de bästa sätten att nå Finland.

Helsingfors är en av de mest trafikerade hamnarna i Skandinavien och var de flesta färjorna i Finland anländer. De mindre hamnarna inkluderar Åbo och Nådendal, Turku och Naantali som ligger lite längre bort längs med sydvästra kusten.

Det finns också dagliga överfarter över bottniska viken från Sverige till den finska hamnen Vasa, som erbjuder ett alternativ till att köra hundratals kilometer.

Några av rutterna mellan Sverige och Finland stannar vid Åland, en finsk autonomisk region. Åland en fantastisk destination som också är befriad från EU skatteregler vilket tillåter försäljning av tullfria varor ombord under resan till fastlandet Finland.

De mest populära och frekventa korsningarna körs mellan Estlands hamn Tallinn och Finlands Helsingfors. Rutterna förbinder de bägge huvudstäderna och drivs av de största namnen i regionen, Viking Line och Tallink Silja-färjorna med en knapp resetid på 2 timmar.

Färjorna i denna del av världen är i synnerhet lyxiga med köpcenter, matställen och barer. Många passagerare bokar en 'mini cruise' endast för att njuta av upplevelsen ombord utan att faktist stiga av färjan då den dockar i hamnen innan returresan.

Hur tar man sig runt Finland?

Finland har ett omfattande tågnätverk med järnvägar som sträcker sig ända från Helsingfors hela vägen till Kolari i Lappland. Finland har också ett av Europas mest omfattande bussnätverk, som täcker mer än 90 procent av allmänna körbanor med det är förstås enkelt att utforska landet med sitt eget fordon också.

När är det bäst att boka färja till Finland?

Finland är kanske bäst under de varma sommarmånaderna fram till september. Skall man till Lappland, bör man vänta tills myggsvärmarna har försvunnit, dvs omkring september. Skall man utöva vintersport i Finland, bör man resa mellan januari och mars. Om sommaren är solen stort sett konstant på himlen, medan vinterhalvåret är mycket mörkt. Under denna årstid kan man emellertid se det vackra norrskenet.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Finnlines
  • Få pris
 • Eckerö Line
  • Få pris
 • Viking Line
  • Få pris
 • Tallink Silja
  • Få pris
Visa alla färjerederier

Finland recension

 • "Resa "

  Hej ! Skulle boka om hemresan ,pågrundav sjukdom ,men fick ej tag på någon så det gick inte . Fick köpa en ny biljett hem .Tråkigt att behöva köpa dubbla biljetter.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Sommarsemester"

  Semestern började med Eckerö Linjen! Vi har åkt med Eckerö Linjen flera gånger tidigare och har alltid varit nöjda! Enda litet förbättrings-önskemål: bättre möjlighet att ställa cyklarna på ett säkert sätt, med cykelställ där det dessutom går att låsa fast cykeln.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "oro inför resan"

  Jag bokade biljetten genom Direct ferries i stället för på Eckerölinjens hemsida. Jag blev orolig när jag inte kunde hitta någonting på nätet dom förklarade hur dessa (Eckerö linjen och Direct ferries) hängde ihop. Recensionerna för detta företag var urdåliga och jag blev mycket misstänksam eftersom det svenska språket på Direct ferries hemsida var så dåligt. Så, natten före avfärd ringde jag till internetbanken som rekommenderade att jag skulle spärra kortet, eftersom jag hade betalat med kortet och de skulle kunna dra samma summa flera gånger. Jag visste inte om vi hade en giltig biljett eller inte. Så, morgonen efter åkte vi iväg på vinst eller förlust. I Grisslehamn så de att det var vanligt att resenärer var förvirrade pga detta. Biljetten fungerade dock, vi hade ett bokningsnumret och vi kunde få våra boardingkort. Själva resan till Eckerö blev mycket fin och den rekommenderar jag verkligen. Men beställ biljett på Eckerö linjens hemsida! Direct ferries tar en ersättning för sitt jobb att boka biljetter, så det kostar mer att boka genom dem. Jag skulle önska att det går att hitta någon förklaring till att Direct ferries inte har något med Eckerö linjen att göra. De ordnar endast biljetter och tar lite betalt för det. Boka direkt på Eckerö linjens hemsida, så blir det enklare, särskilt om man har bil med sig.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trevlig tur till Eckerö,"

  Det är en fin tur över till Åland med Eckerölinjen, bra utbud i taxfre butiken och på restauranger.Rent och snyggt och trevligt. Det enda jag vill klaga på är själva rederiet Direct Ferries. Helt omöjliga att få tag på och biljetten är 5 gånger så dur än om du köper från Eckerölinjen direkt. Direct ferries har urusel service och jag btalade 2500kr närjag jstället kunde köpt från Eckerölinjen eget rederi och då hade det kostat mig 380kr.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Finland