COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Finland

Finland, eller republiken Finland som är den officiella titeln, ligger i norra Europa. Landet ligger inbäddat mellan Sverige och Ryssland och är känt runt om i världen som de 1000 sjöarnas land med sina vackra, snötäckta landskap och långa, strålande somrar.

Fastän de har ett rykte av att vara avvaktande så är finnarna varma, inbjudade och besatta av en självironisk kvickhet.

Trots landets storlek så har Finland ingen brist på resealternativ och är lätt att nå. Det finns direkta överfarter från Tyskland, Polen, Ryssland, Sverige och Estland och att resa med färja är ett av de bästa sätten att nå Finland.

Helsingfors är en av de mest trafikerade hamnarna i Skandinavien och var de flesta färjorna i Finland anländer. De mindre hamnarna inkluderar Åbo och Nådendal, Turku och Naantali som ligger lite längre bort längs med sydvästra kusten.

Det finns också dagliga överfarter över bottniska viken från Sverige till den finska hamnen Vasa, som erbjuder ett alternativ till att köra hundratals kilometer.

Några av rutterna mellan Sverige och Finland stannar vid Åland, en finsk autonomisk region. Åland en fantastisk destination som också är befriad från EU skatteregler vilket tillåter försäljning av tullfria varor ombord under resan till fastlandet Finland.

De mest populära och frekventa korsningarna körs mellan Estlands hamn Tallinn och Finlands Helsingfors. Rutterna förbinder de bägge huvudstäderna och drivs av de största namnen i regionen, Viking Line och Tallink Silja-färjorna med en knapp resetid på 2 timmar.

Färjorna i denna del av världen är i synnerhet lyxiga med köpcenter, matställen och barer. Många passagerare bokar en 'mini cruise' endast för att njuta av upplevelsen ombord utan att faktist stiga av färjan då den dockar i hamnen innan returresan.

Hur tar man sig runt Finland?

Finland har ett omfattande tågnätverk med järnvägar som sträcker sig ända från Helsingfors hela vägen till Kolari i Lappland. Finland har också ett av Europas mest omfattande bussnätverk, som täcker mer än 90 procent av allmänna körbanor med det är förstås enkelt att utforska landet med sitt eget fordon också.

När är det bäst att boka färja till Finland?

Finland är kanske bäst under de varma sommarmånaderna fram till september. Skall man till Lappland, bör man vänta tills myggsvärmarna har försvunnit, dvs omkring september. Skall man utöva vintersport i Finland, bör man resa mellan januari och mars. Om sommaren är solen stort sett konstant på himlen, medan vinterhalvåret är mycket mörkt. Under denna årstid kan man emellertid se det vackra norrskenet.

Populära färjerederier

  • 18 avgångar per vecka 1 timme 45 min
  • Få pris
  • 14 avgångar per vecka 3 tim 25 min
  • Få pris
  • 10 avgångar per vecka 3 tim 29 min
  • Få pris
  • Avgår 7 gånger per dag 2 tim
  • Få pris

Finland recension

 • "Fantastisk färja!"

  Jag reste med Serenade från Helsinki till Stockholm och jag var mycket imponerad: det är som ett litet stad och underhållningen, maten och hytter var mycket bra! Jag skulle vilja verkligen resa med den igen...

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Super!"

  Jag och min kompis reste från Helsinki till Stockholm och när vi steg ombord kändes det som en kryssning mer än som på en färjeresa! Allt var imponerande; från mängder av olika affärer och underhållning till sångare och glas hissar. När det gäller hytter så var de rätt vanliga och bekväma, hade allt som behövs för en övernattningsresa och ett badrum. Personalen var mycket vänliga, särskilt i barerna , de skämtar jämt medan du väntar på dina drinkar. Buffet restaurangen var fantastisk, hade all typ av mat du kan tänka dig, från sallader, curry till kyckling fajitas och nachos! Även bättre än maten var öl och vin! Efter middagen och några drinkar i baren gick vi för att titta på midnatt show- som var fantastisk och mycket engagerande. Diskot pågår tills gryningen och ungdomar fortsätter att festa! Färjan var toppen, med utmärkta faciliteter och jag skulle definitivt resa med den igen om jag skulle vara i Helsinki eller Stockholm.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Hälsningar från Frankrike"

  Jag reste med Symphony många gånger, allt var perfekt och färjan är vacker, många butiker med profesionell och vanlig personal, underhållning var mycket bra , hytterna var mycket rena och välutrustade (speglar, eluttag korrekt placerad, mycket funktionell belysning). Kunden var viktigast ombord och jag vill resa med Symphony igen. Tack!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Min första båtresa"

  Jag hade vistas med vänner i närheten av Helsingfors som föreslog att åka till Stockholm och vistas ombord på Symphony som det skulle vara en underbar upplevelse. Wow! Hon var så ståtlig och på ombordstigning stirrade jag med öppnen munn! Kabinen var stor, enkel och hade allt vi behövde och maten och underhållningen var stor. Jag tror inte att jag någonsin har ätit så mycket eller sjunigt så mycket kareaoke. Jag måste erkänna att jag inte fick mycket sömn med det jag upplevde kommer jag aldrig att glömma.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Finland