COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Finland

Finland, eller republiken Finland som är den officiella titeln, ligger i norra Europa. Landet ligger inbäddat mellan Sverige och Ryssland och är känt runt om i världen som de 1000 sjöarnas land med sina vackra, snötäckta landskap och långa, strålande somrar.

Fastän de har ett rykte av att vara avvaktande så är finnarna varma, inbjudade och besatta av en självironisk kvickhet.

Trots landets storlek så har Finland ingen brist på resealternativ och är lätt att nå. Det finns direkta överfarter från Tyskland, Polen, Ryssland, Sverige och Estland och att resa med färja är ett av de bästa sätten att nå Finland.

Helsingfors är en av de mest trafikerade hamnarna i Skandinavien och var de flesta färjorna i Finland anländer. De mindre hamnarna inkluderar Åbo och Nådendal, Turku och Naantali som ligger lite längre bort längs med sydvästra kusten.

Det finns också dagliga överfarter över bottniska viken från Sverige till den finska hamnen Vasa, som erbjuder ett alternativ till att köra hundratals kilometer.

Några av rutterna mellan Sverige och Finland stannar vid Åland, en finsk autonomisk region. Åland en fantastisk destination som också är befriad från EU skatteregler vilket tillåter försäljning av tullfria varor ombord under resan till fastlandet Finland.

De mest populära och frekventa korsningarna körs mellan Estlands hamn Tallinn och Finlands Helsingfors. Rutterna förbinder de bägge huvudstäderna och drivs av de största namnen i regionen, Viking Line och Tallink Silja-färjorna med en knapp resetid på 2 timmar.

Färjorna i denna del av världen är i synnerhet lyxiga med köpcenter, matställen och barer. Många passagerare bokar en 'mini cruise' endast för att njuta av upplevelsen ombord utan att faktist stiga av färjan då den dockar i hamnen innan returresan.

Hur tar man sig runt Finland?

Finland har ett omfattande tågnätverk med järnvägar som sträcker sig ända från Helsingfors hela vägen till Kolari i Lappland. Finland har också ett av Europas mest omfattande bussnätverk, som täcker mer än 90 procent av allmänna körbanor med det är förstås enkelt att utforska landet med sitt eget fordon också.

När är det bäst att boka färja till Finland?

Finland är kanske bäst under de varma sommarmånaderna fram till september. Skall man till Lappland, bör man vänta tills myggsvärmarna har försvunnit, dvs omkring september. Skall man utöva vintersport i Finland, bör man resa mellan januari och mars. Om sommaren är solen stort sett konstant på himlen, medan vinterhalvåret är mycket mörkt. Under denna årstid kan man emellertid se det vackra norrskenet.

Populära färjerederier

  • Avgår 18 gånger per dag 5 tim 25 min
  • Få pris
  • 12 avgångar per vecka 3 tim 30 min
  • Få pris
  • Avgår 21 gånger per dag 6 tim 20 min
  • Få pris
  • Avgår 9 gånger per dag 4 tim 50 min
  • Få pris
  • Avgår 2 gånger per dag 1 timme 45 min
  • Få pris
  • Avgår 6 gånger per dag 2 tim 30 min
  • Få pris

Finland recension

 • "den bästa resan!!"

  En av de bästa upplevelserna i mitt liv på denna resa. Det var helt underbart! Jag rekommenderar denna resa!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Tallin - Helsinki"

  Jag åkte den 21 mars från Tallinn till Helsinki och tillbaka. Allting var väldigt enkelt och bekvämt.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Så bra resa"

  Jag tyckte verkligen om min resa med Tallink Silja. Jag gillade allting på båten. Hoppas att jag kan åka snart igen.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Mycket bra!"

  Mycket bra färja! Super duper nöjd. Så simpelt! Bra hytt också! Hade busniess class - sjukt coolt asså.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Finland