Varför använda
Direct Ferries?

2659 färjerutter och 693 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Finland

Finland - eller dess officiella titel, republiken Finland - ligger i norra Europa. Som inbäddat mellan Sverige och Ryssland, är det känd runt om i världen för dess tjusande, snötäckta landskap och ljumma, strålande somrar.

Fastän de har ett rykte av att vara avvaktande, är finnarna varma, inbjudade och besatta av en själv ironisk kvickhet.

Trots dess väldighet, har Finland ingen brist på rese alternativ och är lätt nåbar. Med direkta överfarter från Tyskland, Polen, Ryssland, Sverige och Estland, är att resa med färja ett av de bästa sätten att nå Finland.

Helsingfors är en av de mest upptagna hamnarna i Skandinavien och var de flesta färjorna i Finland anländer. Sekundära hamnar inkluderar Åbo och Nådendal, båda ligger en aning längre bort längs med sydvästra kusten.

Det finns också dagliga seglingar över Bottniska viken från Sverige till finska hamnen Vasa, som erbjuder en genväg till alternativet att köra hundratals kilometer.

Några av korsningarna mellan Sverige och Finland stannar vid Åland - en autonomisk region av Finland. Inte endast en fantastisk destination men också befriad från EU skatteregler vilket tillåter försäljning av tullfria varor ombord under resan till fastlandet Finland.

De mest populära och frekventa korsningarna körs mellan Estlands hamn Tallinn och Finlands Helsingfors. Anslutandes en huvudstad med en annan, driver de största namnen i regionen Viking Line och Tallink Silja färjorna med en knapp resetid på 2 timmar.

Färjorna i denna del av världen är i synnerhet lyxiga med deras däck fyllda med köpcenter, matställen och barer. Många passagerare bokar en 'mini cruise' endast för att njuta av upplevelsen ombord utan att faktist stiga av färjan då den dockar i hamnen, före de åker iväg från landet för returresan.

Finland själv korsas med järnvägar, sträckandes ända från Helsingfors hela vägen till Kolari i Lappland. Finland är också hem för en av Europas mest omfattande bussnätverk, som täcker mer än 90 procent av allmänna körbanor, med dock är det förstås enkelt att utforsja med ens egna fordon också.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Viking Line
  • Få pris
 • Finnlines
  • Få pris
 • Tallink Silja
  • Få pris
 • Eckerö Line
  • Få pris
Visa alla färjerederier

Rutter och hamnar i Finland