Helsingfors
Mariehamn
Färjor till Åland
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Helsingfors - Mariehamn är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Helsingfors till Mariehamn

Helsingfors Mariehamn-rutten går mellan Finland och Åland och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Viking Line trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per vecka med en restid på runt 11 timmar 10 minuter när Tallink Silja servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 11 timmar 15 minuter.

Det finns totalt 10 linjer att välja på vecka om du vill åka Helsingfors Mariehamn-rutten mellan Finland och Åland. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Helsingfors till Mariehamn färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Finland till Åland
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Helsingfors till Mariehamn?

  Färjeresan från Helsingfors till Mariehamn tar ungefär 11h 12m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Helsingfors till Mariehamn?

  Priserna för färjan mellan Helsingfors - Mariehamn varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 204 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Helsingfors - Mariehamn?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Helsingfors och Mariehamn, dessa är
  • Viking Line
  • Tallink Silja
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Helsingfors - Mariehamn?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Helsingfors - Mariehamn, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Helsingfors - Mariehamn?

  Ja, mellan Helsingfors - Mariehamn kan du resan utan bil med
  • Viking Line
  • Tallink Silja
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Helsingfors - Mariehamn?

  Ja, du kan resa med bil mellan Helsingfors - Mariehamn med
  • Viking Line
  • Tallink Silja
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Helsingfors - Mariehamn?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Viking Line
  • Tallink Silja
 • Vad är avståndet från Helsingfors till Mariehamn?

  Det är uppskattningsvis 302 sjömil mellan Helsingfors och Mariehamn.

Så tycker våra kunder om Färjor från Helsingfors till Mariehamn

 • "Tack! "

  Är så himla nöjd med allt, tusen tack! Har aldrig åkt med Viking Lime förut o är väldigt glad för att jag fick en egen trygg hytt. Det fanns allt som jag behövde. Har ingen erfarenhet at personalen eller kvalitet på catering så det kan jag inte betygsätta. Vattnet i duschen var inte varmt alls, bara svalt, enda klagomålet😘

  'Gabriella' travelled on Gabriella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Är nöjd"

  Allting var bra!

  'Silja Serenade' travelled on Silja Serenade

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Fantastiska framträdanden!"

  Hej. Vilken tur att vi fick se den mycket roliga teater-! och dansföreställningen som de professionella argentinska tangodansarna bjöd på! Och vilka vackra klänningar kvinnorna hade på sig! Att dessutom samma kväll bli bjuden på strålande musik av på de 4 sydafrikanska sångarna. Båda inslagen show när den är som bäst!Tack för en härlig kväll på Silja line

  'Silja Symphony' travelled on Silja Symphony

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Frukost"

  Enda problemet var att det inte framgick tydligt vid bokning att frukost ingick i rummet, fr a att det var a la carte frukost. Så vi hade dubbla frukostbiljetter.

  'Mariella' travelled on Mariella

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Helsingfors

Finlands huvudstad Helsingfors ligger i landskapet Nyland vid Finska viken i södra delen av landet. Staden är belägen ca 8 mil norr om Tallinn, 40 mil öster om Stockholm och 30 mil väster om St Petersburg i Ryssland. Det är en av norra Europas kulturella, ekonomiska och politiska centrum.
Här finns många intressanta muséer att besöka, t ex Helsingfors nationalmuseum som innehåller samlingar från förhistorisk tid fram nutid. Man får heller inte missa den stora sjöfästningen Sveaborg som finns med på Unesco:s världsarvslista. Den ligger utspridd över flertalet öar precis utanför Helsingfors.

Helsingfors hamn är den största i Finland och näst största i Norden, med hela sex passagerarterminaler. Det går färjor härifrån till Stockholm, Travemünde i Tyskland och Estlands huvudstad Tallinn.


Guide till Mariehamn

Mariehamn är huvudstaden i landskapet Åland, som är en självständig del av Finland.

Staden är relativt liten och lätt att utforska till fots, med cykel eller buss. Den fyrmastade stålbarken och museiskeppet Pommern ligger i Västerhamn dit färjorna anländer, alldeles i närheten av Ålands sjöfartsmuseum.
En populär sevärdhet är stadskyrkan S:t Görans kyrka som ligger halvvägs längs Esplanaden, den stora gatan som är kantad av vackra lindar och som går mellan Västerhamn och Österhamn.
I området runt Torggatan finner man många av stadens affärer, caféer och restauranger. Här ligger även Ålands parlaments- och administrationsbyggnad Självstyrelsegården.

Mariehamn ligger på en halvö och har två huvudsakliga hamnar, en på den östra och en på den västra stranden. Båda hamnarna förblir isfria nästan hela året. Västerhamn är en internationell hamn som har dagliga avgångar till Sverige, Estland och finska fastlandet. I Österhamn finner man en av Skandinaviens största småbåtshamnar.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.