COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Helsingfors - Mariehamn är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Helsingfors till Mariehamn färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Finland till Åland

Rederier som åker mellan Helsingfors och Mariehamn

    • 7 Sailings Weekly 10 hr 15 min
    • Get price
    • 7 Sailings Weekly 11 hr 15 min
    • Get price

Färja från Helsingfors till Mariehamn

Helsingfors Mariehamn-rutten går mellan Finland och Åland och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Viking Line trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 10 timmar 15 minuter när Tallink Silja servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 11 timmar 15 minuter.

Det finns totalt 14 linjer att välja på vecka om du vill åka Helsingfors Mariehamn-rutten mellan Finland och Åland. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Helsingfors

Finlands huvudstad Helsingfors ligger i landskapet Nyland vid Finska viken i södra delen av landet. Staden är belägen ca 8 mil norr om Tallinn, 40 mil öster om Stockholm och 30 mil väster om St Petersburg i Ryssland. Det är en av norra Europas kulturella, ekonomiska och politiska centrum.
Här finns många intressanta muséer att besöka, t ex Helsingfors nationalmuseum som innehåller samlingar från förhistorisk tid fram nutid. Man får heller inte missa den stora sjöfästningen Sveaborg som finns med på Unesco:s världsarvslista. Den ligger utspridd över flertalet öar precis utanför Helsingfors.

Helsingfors hamn är den största i Finland och näst största i Norden, med hela sex passagerarterminaler. Det går färjor härifrån till Stockholm, Travemünde i Tyskland och Estlands huvudstad Tallinn.


Guide till Mariehamn

Mariehamn är huvudstaden i landskapet Åland, som är en självständig del av Finland.

Staden är relativt liten och lätt att utforska till fots, med cykel eller buss. Den fyrmastade stålbarken och museiskeppet Pommern ligger i Västerhamn dit färjorna anländer, alldeles i närheten av Ålands sjöfartsmuseum.
En populär sevärdhet är stadskyrkan S:t Görans kyrka som ligger halvvägs längs Esplanaden, den stora gatan som är kantad av vackra lindar och som går mellan Västerhamn och Österhamn.
I området runt Torggatan finner man många av stadens affärer, caféer och restauranger. Här ligger även Ålands parlaments- och administrationsbyggnad Självstyrelsegården.

Mariehamn ligger på en halvö och har två huvudsakliga hamnar, en på den östra och en på den västra stranden. Båda hamnarna förblir isfria nästan hela året. Västerhamn är en internationell hamn som har dagliga avgångar till Sverige, Estland och finska fastlandet. I Österhamn finner man en av Skandinaviens största småbåtshamnar.