Färja från Helsingfors till Mariehamn

Helsingfors Mariehamn-rutten går mellan Finland och Åland och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Tallink Silja trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 11 timmar 15 minuter när Viking Line servicen kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid från 11 tim 10 min.

Det finns totalt 10 linjer att välja på vecka om du vill åka Helsingfors Mariehamn-rutten mellan Finland och Åland. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Helsingfors och Mariehamn

  • Tallink Silja
    • 7 avgångar per vecka 11 tim 15 min
    • Få pris
  • Viking Line
    • 3 avgångar per vecka 11 tim 10 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Helsingfors Mariehamn

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Helsingfors Mariehamn-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Helsingfors

Finlands huvudstad Helsingfors ligger i landskapet Nyland vid Finska viken i södra delen av landet. Staden är belägen ca 8 mil norr om Tallinn, 40 mil öster om Stockholm och 30 mil väster om St Petersburg i Ryssland. Det är en av norra Europas kulturella, ekonomiska och politiska centrum.
Här finns många intressanta muséer att besöka, t ex Helsingfors nationalmuseum som innehåller samlingar från förhistorisk tid fram nutid. Man får heller inte missa den stora sjöfästningen Sveaborg som finns med på Unesco:s världsarvslista. Den ligger utspridd över flertalet öar precis utanför Helsingfors.

Helsingfors hamn är den största i Finland och näst största i Norden, med hela sex passagerarterminaler. Det går färjor härifrån till Stockholm, Travemünde i Tyskland och Estlands huvudstad Tallinn.

Guide till Mariehamn

Mariehamn är huvudstaden i landskapet Åland, som är en självständig del av Finland.

Staden är relativt liten och lätt att utforska till fots, med cykel eller buss. Den fyrmastade stålbarken och museiskeppet Pommern ligger i Västerhamn dit färjorna anländer, alldeles i närheten av Ålands sjöfartsmuseum.
En populär sevärdhet är stadskyrkan S:t Görans kyrka som ligger halvvägs längs Esplanaden, den stora gatan som är kantad av vackra lindar och som går mellan Västerhamn och Österhamn.
I området runt Torggatan finner man många av stadens affärer, caféer och restauranger. Här ligger även Ålands parlaments- och administrationsbyggnad Självstyrelsegården.

Mariehamn ligger på en halvö och har två huvudsakliga hamnar, en på den östra och en på den västra stranden. Båda hamnarna förblir isfria nästan hela året. Västerhamn är en internationell hamn som har dagliga avgångar till Sverige, Estland och finska fastlandet. I Österhamn finner man en av Skandinaviens största småbåtshamnar.