Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Så här hittar du till Mariehamn hamn

 • Mariehamn hamn med bil

  Mariehamn ligger 30 km från Långnäs och resan mellan dessa platser tar ca 30 minuter med bil. Ta väg 3 emot öster för att komma till Långnäs. Mariehamn färjeterminal ligger i Västra hamnen ca 1 km, 10 minuters promenad, från stadens centrum.

 • Mariehamn hamn med tåg

  Det finns ingen järnvägsstation i Mariehamn.

 • Mariehamn hamn med buss

  Lokalbusslinje B stannar vid hamnen och busshållplats ligger utanför terminalen. Busstransport är avgiftsfri i Mariehamn.

 • Parkering vid Mariehamn hamn

  Det finns korttids- och långtidsparkering i hamnen. Parkeringen är gratis.

 • Mariehamn hamnadress

  Västra hamnen, Silja Line, 22100 Mariehamn, 22100, Finland

 • Mariehamn övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Mariehamn färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Mariehamn övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!

Mariehamn färjetjänster

Guide till Mariehamn

Vad kan man göra i Mariehamn?

Mariehamn, Ålands enda stad, var en popular badort runt sekelskiftet och staden lockar fortfarande många turister på sommarmånaderna. Det är den största enspråkigt svenska kommunen i Finland. Trots den lilla befolkningsmängden (drygt 11 000 år 2015) finns här många restauranger, barer och muséer. Vill man fylla en hel dag med kunskap om Ålands maritima historia kan man besöka Ålands sjöfartsmuseum, jakt- och fiskemuséet, båt- och skeppsbyggerimuséet samt museifartyget Pommern. Är man intresserad av djur och natur är Käringsunds Viltsafari att rekommendera. Här åker man på guidad tur genom ett stort viltområde och spanar efter kronhjortar, dovhjortar, lamor, vildsvin och strutsar.

Hur tar man sig runt i Mariehamn?

Om man inte vill vandra runt i ”de tusen lindarnas stad”, med den stora avenyn som kantas av just lindar, är de vanligaste transportalternativen bussar, skärgårdsfärjor och taxi. Att åka buss är det billigaste alternativet, men vill man ta sig fram så fort och smidigt som möjligt är taxi att rekommendera.

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.