COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Åland

Åland är ett svensktalande område som bildas av 6,500 öar och holmar, den största ön är hem för 90% av befolkningen och den är känd som Fasta Åland eller huvudön.

Åland är beläget i östersjön och är det minsta området i Finland och medan det finns tusentals registrerade öar, är det endast cirka 80 av dem som är bebodda. Med en befolkning av runt 28,500 invånare, är det mest sannolikt inte det mest överlastade stället i världen, men det har ändå mycket att erbjuda för både den lokala befolkningen samt turister.

Vad kan man göra på Åland?

När det gäller aktiviteter och attraktioner har Åland något för alla. Åland kännetecknas av det typiska finländska landskapet och naturen, ivriga vandrare och promenerare älskar att undersöka skogarna, bergen och kustområdena. Tycker man om att se lite kultur och konst, finns det många olika museum, intresserande platser samt butiker som säljer lokala hantverk att besöka.

Den som vill lära sig mera om Ålands rika historia, borde börja med att besöka de lokala monumenten, museum och attraktionerna. Jan Karlsgården är en typisk bondgård från 1800-talet och visar besökarna hur ön var före modernisering, medan de tolv medeltida kyrkorna är bra exempel på Ålands historiska arkitektur. En av de finaste historiska attraktionerna måste vara slotted Kasteholm, som byggdes på 1300-talet och är något rikt och spännande från det förflutna.

Att resa till Åland med färja är betraktat som ett av de bekvämaste sätten i Skandinavien. Öarna är placerade halvvägs mellan Stockholm och Helsingfors och på resan åker den förbi många olika öar och majestätiska kuster. Många väljer att ta färjan istället för att flyga på grund av detta.

Färjorna är otroligt stora och väl upprustade, de avgår flera gånger per dag och passagerare kan utnyttja olika faciliteter ombord som till exempel restauranger, taxfree shopping samt underhållning.

Det finns många olika färjerutter från olika länder, inklusive Sverige, Estland och Finland, tillgängliga med de största färjebolagen i området - Eckerö Line, Tallink Silja och Viking Line.

Hur tar man sig runt Åland?

Ålands öar är väldigt tillgängliga, det finns många färjor mellan öarna som är gratis för passagerare och alla som är befolkade har vägar samt färjehamnar. Att ta sig run i var och en av öarna är också lätt, med alternativ som by- och stadsbussar, taxi och biluthyrnings företag som gör det lätt och stressfritt att utforska öarna.

När är det bäst att boka färja till Åland?

Färjetrafiken kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen. Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Populära färjerederier

  • 18 avgångar per vecka 1 timme 45 min
  • Få pris
  • 14 avgångar per vecka 3 tim 25 min
  • Få pris
  • 7 avgångar per vecka 4 tim 25 min
  • Få pris
  • Avgår 3 gånger per dag 2 tim 15 min
  • Få pris

Åland recension

 • "Fantastisk färja!"

  Jag reste med Serenade från Helsinki till Stockholm och jag var mycket imponerad: det är som ett litet stad och underhållningen, maten och hytter var mycket bra! Jag skulle vilja verkligen resa med den igen...

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Super!"

  Jag och min kompis reste från Helsinki till Stockholm och när vi steg ombord kändes det som en kryssning mer än som på en färjeresa! Allt var imponerande; från mängder av olika affärer och underhållning till sångare och glas hissar. När det gäller hytter så var de rätt vanliga och bekväma, hade allt som behövs för en övernattningsresa och ett badrum. Personalen var mycket vänliga, särskilt i barerna , de skämtar jämt medan du väntar på dina drinkar. Buffet restaurangen var fantastisk, hade all typ av mat du kan tänka dig, från sallader, curry till kyckling fajitas och nachos! Även bättre än maten var öl och vin! Efter middagen och några drinkar i baren gick vi för att titta på midnatt show- som var fantastisk och mycket engagerande. Diskot pågår tills gryningen och ungdomar fortsätter att festa! Färjan var toppen, med utmärkta faciliteter och jag skulle definitivt resa med den igen om jag skulle vara i Helsinki eller Stockholm.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Hälsningar från Frankrike"

  Jag reste med Symphony många gånger, allt var perfekt och färjan är vacker, många butiker med profesionell och vanlig personal, underhållning var mycket bra , hytterna var mycket rena och välutrustade (speglar, eluttag korrekt placerad, mycket funktionell belysning). Kunden var viktigast ombord och jag vill resa med Symphony igen. Tack!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Min första båtresa"

  Jag hade vistas med vänner i närheten av Helsingfors som föreslog att åka till Stockholm och vistas ombord på Symphony som det skulle vara en underbar upplevelse. Wow! Hon var så ståtlig och på ombordstigning stirrade jag med öppnen munn! Kabinen var stor, enkel och hade allt vi behövde och maten och underhållningen var stor. Jag tror inte att jag någonsin har ätit så mycket eller sjunigt så mycket kareaoke. Jag måste erkänna att jag inte fick mycket sömn med det jag upplevde kommer jag aldrig att glömma.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Åland