Varför använda
Direct Ferries?

3307 färjerutter och 697 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Åland

Åland är ett svensktalande område som bildas av 6,500 öar och holmar, den största ön är hem för 90% av befolkningen och den är känd som Fasta Åland eller huvudön.

Åland är beläget i östersjön och är det minsta området i Finland och medan det finns tusentals registrerade öar, är det endast cirka 80 av dem som är bebodda. Med en befolkning av runt 28,500 invånare, är det mest sannolikt inte det mest överlastade stället i världen, men det har ändå mycket att erbjuda för både den lokala befolkningen samt turister.

Vad kan man göra på Åland?

När det gäller aktiviteter och attraktioner har Åland något för alla. Åland kännetecknas av det typiska finländska landskapet och naturen, ivriga vandrare och promenerare älskar att undersöka skogarna, bergen och kustområdena. Tycker man om att se lite kultur och konst, finns det många olika museum, intresserande platser samt butiker som säljer lokala hantverk att besöka.

Den som vill lära sig mera om Ålands rika historia, borde börja med att besöka de lokala monumenten, museum och attraktionerna. Jan Karlsgården är en typisk bondgård från 1800-talet och visar besökarna hur ön var före modernisering, medan de tolv medeltida kyrkorna är bra exempel på Ålands historiska arkitektur. En av de finaste historiska attraktionerna måste vara slotted Kasteholm, som byggdes på 1300-talet och är något rikt och spännande från det förflutna.

Att resa till Åland med färja är betraktat som ett av de bekvämaste sätten i Skandinavien. Öarna är placerade halvvägs mellan Stockholm och Helsingfors och på resan åker den förbi många olika öar och majestätiska kuster. Många väljer att ta färjan istället för att flyga på grund av detta.

Färjorna är otroligt stora och väl upprustade, de avgår flera gånger per dag och passagerare kan utnyttja olika faciliteter ombord som till exempel restauranger, taxfree shopping samt underhållning.

Det finns många olika färjerutter från olika länder, inklusive Sverige, Estland och Finland, tillgängliga med de största färjebolagen i området - Eckerö Line, Tallink Silja och Viking Line.

Hur tar man sig runt Åland?

Ålands öar är väldigt tillgängliga, det finns många färjor mellan öarna som är gratis för passagerare och alla som är befolkade har vägar samt färjehamnar. Att ta sig run i var och en av öarna är också lätt, med alternativ som by- och stadsbussar, taxi och biluthyrnings företag som gör det lätt och stressfritt att utforska öarna.

När är det bäst att boka färja till Åland?

Färjetrafiken kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen. Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Viking Line
  • Få pris
 • Finnlines
  • Få pris
 • Tallink Silja
  • Få pris
 • Eckerö Linjen
  • Få pris

Åland recension

 • "Resa "

  Hej ! Skulle boka om hemresan ,pågrundav sjukdom ,men fick ej tag på någon så det gick inte . Fick köpa en ny biljett hem .Tråkigt att behöva köpa dubbla biljetter.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Sommarsemester"

  Semestern började med Eckerö Linjen! Vi har åkt med Eckerö Linjen flera gånger tidigare och har alltid varit nöjda! Enda litet förbättrings-önskemål: bättre möjlighet att ställa cyklarna på ett säkert sätt, med cykelställ där det dessutom går att låsa fast cykeln.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "oro inför resan"

  Jag bokade biljetten genom Direct ferries i stället för på Eckerölinjens hemsida. Jag blev orolig när jag inte kunde hitta någonting på nätet dom förklarade hur dessa (Eckerö linjen och Direct ferries) hängde ihop. Recensionerna för detta företag var urdåliga och jag blev mycket misstänksam eftersom det svenska språket på Direct ferries hemsida var så dåligt. Så, natten före avfärd ringde jag till internetbanken som rekommenderade att jag skulle spärra kortet, eftersom jag hade betalat med kortet och de skulle kunna dra samma summa flera gånger. Jag visste inte om vi hade en giltig biljett eller inte. Så, morgonen efter åkte vi iväg på vinst eller förlust. I Grisslehamn så de att det var vanligt att resenärer var förvirrade pga detta. Biljetten fungerade dock, vi hade ett bokningsnumret och vi kunde få våra boardingkort. Själva resan till Eckerö blev mycket fin och den rekommenderar jag verkligen. Men beställ biljett på Eckerö linjens hemsida! Direct ferries tar en ersättning för sitt jobb att boka biljetter, så det kostar mer att boka genom dem. Jag skulle önska att det går att hitta någon förklaring till att Direct ferries inte har något med Eckerö linjen att göra. De ordnar endast biljetter och tar lite betalt för det. Boka direkt på Eckerö linjens hemsida, så blir det enklare, särskilt om man har bil med sig.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trevlig tur till Eckerö,"

  Det är en fin tur över till Åland med Eckerölinjen, bra utbud i taxfre butiken och på restauranger.Rent och snyggt och trevligt. Det enda jag vill klaga på är själva rederiet Direct Ferries. Helt omöjliga att få tag på och biljetten är 5 gånger så dur än om du köper från Eckerölinjen direkt. Direct ferries har urusel service och jag btalade 2500kr närjag jstället kunde köpt från Eckerölinjen eget rederi och då hade det kostat mig 380kr.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Åland