COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Åland

Åland är ett svensktalande område som bildas av 6,500 öar och holmar, den största ön är hem för 90% av befolkningen och den är känd som Fasta Åland eller huvudön.

Åland är beläget i östersjön och är det minsta området i Finland och medan det finns tusentals registrerade öar, är det endast cirka 80 av dem som är bebodda. Med en befolkning av runt 28,500 invånare, är det mest sannolikt inte det mest överlastade stället i världen, men det har ändå mycket att erbjuda för både den lokala befolkningen samt turister.

Vad kan man göra på Åland?

När det gäller aktiviteter och attraktioner har Åland något för alla. Åland kännetecknas av det typiska finländska landskapet och naturen, ivriga vandrare och promenerare älskar att undersöka skogarna, bergen och kustområdena. Tycker man om att se lite kultur och konst, finns det många olika museum, intresserande platser samt butiker som säljer lokala hantverk att besöka.

Den som vill lära sig mera om Ålands rika historia, borde börja med att besöka de lokala monumenten, museum och attraktionerna. Jan Karlsgården är en typisk bondgård från 1800-talet och visar besökarna hur ön var före modernisering, medan de tolv medeltida kyrkorna är bra exempel på Ålands historiska arkitektur. En av de finaste historiska attraktionerna måste vara slotted Kasteholm, som byggdes på 1300-talet och är något rikt och spännande från det förflutna.

Att resa till Åland med färja är betraktat som ett av de bekvämaste sätten i Skandinavien. Öarna är placerade halvvägs mellan Stockholm och Helsingfors och på resan åker den förbi många olika öar och majestätiska kuster. Många väljer att ta färjan istället för att flyga på grund av detta.

Färjorna är otroligt stora och väl upprustade, de avgår flera gånger per dag och passagerare kan utnyttja olika faciliteter ombord som till exempel restauranger, taxfree shopping samt underhållning.

Det finns många olika färjerutter från olika länder, inklusive Sverige, Estland och Finland, tillgängliga med de största färjebolagen i området - Eckerö Line, Tallink Silja och Viking Line.

Hur tar man sig runt Åland?

Ålands öar är väldigt tillgängliga, det finns många färjor mellan öarna som är gratis för passagerare och alla som är befolkade har vägar samt färjehamnar. Att ta sig run i var och en av öarna är också lätt, med alternativ som by- och stadsbussar, taxi och biluthyrnings företag som gör det lätt och stressfritt att utforska öarna.

När är det bäst att boka färja till Åland?

Färjetrafiken kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen. Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Populära färjerederier

  • Avgår 12 gånger per dag 5 tim 25 min
  • Få pris
  • Avgår 2 gånger per dag 1 timme 45 min
  • Få pris
  • Avgår 4 gånger per dag 4 tim 7 min
  • Få pris
  • Avgår 6 gånger per dag 5 tim 52 min
  • Få pris

Åland recension

 • "snabb och bra förbindelse med Åland"

  snabb och bra förbindelse med Åland

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Allt fungerade till belåtenhet."

  Allt fungerade till belåtenhet.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bedömning"

  Allt till belåtenhet!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Inga problem"

  Smidigt att beställa och betala resan, allt fungerade perfekt.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Åland