Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Så här hittar du till Stockholm hamn

 • Stockholm hamn med bil

  Stockholm Frihamnen används för färjor till/från Riga. Från Nortull och Roslagstull följ skyltarna E20 och därefter skyltarna till Frihamnen. Sväng vänster Tegeluddsvägen och följ skyltarna till Frihamnen. Stockholm Värtahamnen används för färjor till/från Finland och Estland. Från Nortull och Roslagstull följ skyltarna E20 och därefter skyltarna Värtahamnen. Sväng vänster till Tegeluddsvägen, efter ca 1 km sväng vänster till Södra Hamnvägen och följ skyltarna till Värtahamnen.

 • Stockholm hamn med tåg

  Stockholm Centralstation ligger 5 km från Frihamnen och Värtahamnen. Det finns bra tågförbindelser till/från olika destinationer i Sverige. För att komma till Frihamnen ta tunnelbanan mot Ropsten och stanna av vid hållplats Gärdet. Från denna hållplats kan ni promenera till hamnen (ca 1 km bort) eller ta buss nr. 1. För att komma till Värtahamnen, ta tunnelbanan och stanna av vid hållplats Ropsten. Från denna hållplats kan ni promenera till hamnen (ca 1 km bort) eller ta buss nr. 76.

 • Stockholm hamn med buss

  Stockholms lokalbussar nr. 1, 72 och 76 trafikerar till Frihamnen. Det finns också en Tallink buss som trafikerar mellan Stockholm centrum och Frihamnen enligt fartygens avgångs- och ankomsttider. Lokalbuss nr. 76 går till Värtahamnen. Det finns en daglig Tallink bussförbindelse från många platser i Sverige till Frihamnen. Detta måste förbokas via Tallink.

 • Stockholm hamnadress

  Frihamnen Frihamnsterminalen, Frihamnen, Magasin 2, 10 253 Stockholm, Sverige Värtahamnen Södra Hamnvägen 46, 11541 Stockholm, Sverige

 • Stockholm övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Stockholm färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Stockholm övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!

Stockholm färjetjänster

Guide till Stockholm

Vad kan man egentligen göra i Stockholm?

”Skandinaviens huvudstad” (vi låter vad våra nordiska grannländer tycker om denna slogan vara osagt) kan te sig kall och ogästvänlig om vintern, men det är då man tar sin tillflykt till de mysiga caféerna på Södermalm, besöker Gamla stans julmarknad, blundar och hoppas på lite snö som lyser upp i mörkret... och besöker muséer, förstås. I Stockholm finns otaliga intressanta muséer varav de klassiska är till exempel Nationalmuseum med sina 700 000 konstverk och Sveriges största museianläggning Naturhistoriska, som även inhyser biografen Cosmonova och ett planetarium. Sen har vi muséerna man inte får missa om det är ens första besök i staden, Vasamuséet och Skansen. Och sist men inte minst de charmiga och unika muséerna som berikar Stockholm; Fotografiska för esteterna, Abba-muséet för de Abbatokiga, Spritmuséet för de stora och Junibacken för de små. Besöker man Stockholm på sommaren möts man av en helt annan stad, en som är öppen, ljus och lätt. Det är den perfekta årstiden att ta sig ut på Djurgården, besöka Gröna Lund och Skansen med hela familjen eller fortsätta hela vägen ut till Waldermarsudde och Prins Eugens museum och upptäcka Stockholm där det är som grönast och mest pittoreskt. På Djurgården finns det gott om rustika caféer och restauranger som serverar traditionell svensk husmanskost. Men Stockholm är förstås även en av världens modernaste städer med trendiga butiker och restauranger i världsklass som förärats flera Michelinstjärnor. Stockholm ligger utspritt över flera öar, och det är inte konstigt att öarna utvecklat olika karaktärer under tidens lopp. Det före detta arbetarklassområdet Södermalm är nu konstnärernas men framförallt hipstrarnas tillhåll, med mikrobryggerier, stora skägg, tatueringar och tajta jeans så långt ögat kan nå. På rika Östermalm hänger kändisar, affärsmän och -kvinnor och stekare på de många restaurangerna, klubbarna och barerna runt Stureplan. Här finns även gott om lyxiga märkesbutiker för de som har pengar som bränner i fickan. Med andra ord har Stockholm något för alla, och oavsett intressen och budget kommer man att resa härifrån med vykortsliknande bilder som gör ens vänner eller Instagramföljare gröna av avund.

Hur tar man sig runt i Stockholm?

Stockholm har ett omfattande kollektivtrafiknät med bussar, tunnelbana och pendeltåg som oftast går som på räls men det är även populärt att cykla.

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.