Färja från Stockholm till Långnäs

Stockholm Långnäs-rutten går mellan Sverige och Åland och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Tallink Silja trafikerar den här sträckan upp till 6 gånger per vecka med en restid på runt 6 timmar 20 minuter när Viking Line servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 6 tim 15 min.

Det finns totalt 13 linjer att välja på vecka om du vill åka Stockholm Långnäs-rutten mellan Sverige och Åland. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Stockholm och Långnäs

  • Tallink Silja
    • 6 avgångar per vecka 6 tim 20 min
    • Få pris
  • Viking Line
    • 7 avgångar per vecka 6 tim 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Stockholm Långnäs

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Stockholm Långnäs-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Stockholm

Sveriges huvudstad Stockholm är utspridd över 14 öar och angränsar till Mälaren och Östersjön.

Här finns många kulturinstitutioner och tre världsarv: vikingabosättningen Birka, Drottningholms slott samt Skogskyrkogården. År 1998 var Stockholm utsett till Europas kulturhuvudstad, och kulturutbudet går inte att klaga på - det är en av världens mest museitäta städer med omkring 100 museer. Det mest kända är kanske Nationalmuseet, som innehåller Sveriges största konstsamling: 16 000 målningar och 30 000 konsthantverk från 1500-talet till nutid. Nya konstverk läggs ständigt till samlingen som innehåller målningar av Rembrandt, Anders Zorn, Carl Larsson och Albrecht Dürer.

Stockholms hamnar spelar en viktig roll för gods- och passagerartrafik till och från Finland, Ryssland och Baltikum. Från de flesta av Stockholms hamnar och kajer kan man ta sig till fots in till centrala Stockholm.

Guide till Långnäs

Långnäs ligger på den östra sidan av kommunen Lumparland på Åland. Silja Line byggde en färjeterminal här i början på 1960-talet som alternativ till Mariehamn för att ta emot de stora kryssningsfartyg som trafikerar linjen mellan Stockholm och Åbo, men terminalen stängdes 1975 och rivdes till sist 1993. En ny terminal byggdes 1999 i samband med de ändrade taxfree-lagar som kom att gälla inom EU (men inte för Åland). Här finns träkyrkan S:t Andreas, Ålands äldsta träkyrka, som dateras till 1700-talet och är tillägnad Jesus lärjunge aposteln Andreas.

Från hamnen avgår färjetrafik till Stockholm och Åbo. För bilar som färdas till Stockholm öppnar incheckningen 30 minuter före avgång och 1 timme före avgång gäller för färjor till Åbo.