Stockholm till Långnäs färja

Stockholm Långnäs rutten ansluter Sverige med Åland och körs för tillfället av 2 rederier. Tallink Silja service kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid på runt 6 timmar 20 minuter när Viking Line servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 6 tim 15 min.

Så det är kombinerat 14 överfarter som erbjuds vecka på Stockholm Långnäs rutten mellan Sverige och Åland. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Stockholm till Långnäs färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Sverige till Åland sida.

Stockholm - Långnäs färjerederier

  • Tallink Silja
    • 7 Avgångar per vecka 6 tim 20 min
    • Få pris
  • Viking Line
    • 7 Avgångar per vecka 6 tim 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Stockholm Långnäs

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Stockholm Långnäs är en bil och 2 passagerare.

Stockholm guide

Stockholm är Sveriges huvudstad och är utspridd över 14 öar i sydöstra Sverige vid Mälaren, Stockholms skärgård och Östersjön. Förutom att vara Sveriges huvudstad är Stockholm hem för många nationella kulturinstitutioner. Stockholmsregionen är hem för tre av Sveriges Unescos världsarv - platser som bedöms som ovärderliga platser som tillhör hela mänskligheten: Drottningholms slott, Skogskyrkogården (Skogskyrkogården) och Birka. År 1998 var Stockholm Europas kulturhuvudstad. Stockholm är också en av de mest museitäta städer i världen med omkring 100 museer. Det mest kända är kanske Nationalmuseet, som innehåller Sveriges största samling av konst: 16.000 målningar och 30.000 konsthantverk. Samlingen går tillbaka till Gustav Vasas tid på 1600-talet, och har sedan dess utökats med verk av konstnärer som Rembrandt och Antoine Watteau, samt utgör en huvuddel av Sveriges konstarv.

Stockholms hamn är en av de största hamnarna i Skandinavien. Det är en viktig inkörsport till Sverige och är central för gods och passageraretrafik från Sverige till Finland, Ryssland och Baltikum. Stockholms centrum kan lätt nås till fots och har många restauranger, shopping och affärsfaciliteter för resenärer. Färjetrafik från hamnen avgår till Helsingfors (16 timmars restid), Långnäs, Mariehamn och Åbo i Finland. Det finns också en färja till Tallin i Estland med en rested på omkring 6 timmar.

Långnäs guide

Den finska staden och ort av Långnäs ligger på den östra sidan av Lumperland på östra fasta Åland. I början av 1960-talet, byggde Silja Line en färjeterminal i Långnäs, ritad av arkitekten Bengt Lundsten. Terminalen var i bruk 1965-1975 och var då stängd och avlägsnades 1993. En ny terminal byggdes 1999 för att rymma de stora kryssningsfärjorna på rutten Stockholm-Åbo. Det används som ett alternativ till Mariehamn hamn på anslutningar med liten passagerartrafiken till och från Åland. Kyrkan av Lumperland, som är tillägnad St Andrew, är den äldsta bevarade träkyrka i regionen och går tillbaka till 1720-talet.

Från stadens hamn, färjetrafiken avgår till Stockholm och Åbo. Incheckning för bilar färdas på tjänster till Stockholm öppnar 30 minuter före avgång och 1 timme före avgång för tjänster till Åbo.