Färja från Kapellskär till Mariehamn

Kapellskär Mariehamn-rutten går mellan Sverige och Åland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Viking Line. Färjor avgår upp till 21 gånger vecka med en resetid på ca 2 timmar 15 minuter.

Färjetrafiken på Kapellskär Mariehamn-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Kapellskär och Mariehamn

 • Viking Line
  • Avgår 3 gånger per dag 2 tim 15 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Kapellskär Mariehamn

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Kapellskär Mariehamn-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Kapellskär till Mariehamn

 • "Semester"

  Allt på resan var klanderfritt, till o med vädret

  'Kristina' reste Kapellskär Mariehamn med Viking Line på Rosella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Tur o retur Åland Kappelskär"

  En mycket bra resa med bil o husvagn. Ett bra mottagande både då man körde ombord o uppe på däck. God mat o en bra taxfree. Trevlig personal. En bra resa, mycket nöjd.

  'Per-erik' reste Kapellskär Mariehamn med Viking Line på Rosella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Mycket nöjd"

  Mycket nöjd, inga synpunkter/iakttagelser

  'Percy' reste Kapellskär Mariehamn med Viking Line på Rosella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra och dåligt "

  Färjan och personalen på den var toppen men Viking line kundtjänst och dess hemsida och funktion var/är bland de sämsta kundtjänstsidor jag upplevt av något företag överhuvudtaget

  'Kenneth' reste Kapellskär Mariehamn med Viking Line på Rosella

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Kapellskär

Kapellskär är Stockholms nordligaste hamn, belägen ca 9 mil norr om Stockholm i Norrtälje kommun. Det är den största och nordligaste kommunen i Stockholms län, skapad vid kommunreformen 1971 genom en sammanslagning av flera tidigare kommuner. Många av husen i Norrtälje kommun är sommarstugor som bara bebos sommartid. Detta beror på det geografiska läget vid Stockholms skärgård, vilket gör området till ett populärt resmål bland både stockholmare och turister.

Hamnen är viktig för passagerar- och godstrafik till Finland, Estland och Åland. Den korta inseglingssträckan gör att den passar perfekt för kortare turer.

Guide till Mariehamn

Mariehamn är huvudstaden i landskapet Åland, som är en självständig del av Finland.

Staden är relativt liten och lätt att utforska till fots, med cykel eller buss. Den fyrmastade stålbarken och museiskeppet Pommern ligger i Västerhamn dit färjorna anländer, alldeles i närheten av Ålands sjöfartsmuseum.
En populär sevärdhet är stadskyrkan S:t Görans kyrka som ligger halvvägs längs Esplanaden, den stora gatan som är kantad av vackra lindar och som går mellan Västerhamn och Österhamn.
I området runt Torggatan finner man många av stadens affärer, caféer och restauranger. Här ligger även Ålands parlaments- och administrationsbyggnad Självstyrelsegården.

Mariehamn ligger på en halvö och har två huvudsakliga hamnar, en på den östra och en på den västra stranden. Båda hamnarna förblir isfria nästan hela året. Västerhamn är en internationell hamn som har dagliga avgångar till Sverige, Estland och finska fastlandet. I Österhamn finner man en av Skandinaviens största småbåtshamnar.