Grisslehamn till Eckerö färja

Grisslehamn Eckerö rutten ansluter Sverige med Åland. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Eckerö Linjen. Det finns överfarter upp till 21 gånger vecka med en resetid från ca 1 timme 45 minuter.

Grisslehamn Eckerö seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Grisslehamn till Eckerö färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Sverige till Åland sida.

Grisslehamn - Eckerö färjerederier

  • Eckerö Linjen
    • 3 Avgångar per dag 1 timme 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Grisslehamn Eckerö

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Grisslehamn Eckerö är en bil och 2 passagerare.

Grisslehamn guide

Grisslehamn är en stad som ligger vid kusten i Ålands hav i Sverige. Grisslehamn är den största staden på ön Väddö och ligger ungefär 110 km norr om Stockholm. Staden har länge varit utgångspunkten till Ålands hav. Den gamla fiskehamnen har ett antal fiskaffärer och caféer för besökare att njuta av. Om du vill utforska staden och omgivningarna så kan cyklar hyras från marinan. Norr om staden finns en stad som heter Singo där islandshästar kan ridas. Målaren, illustratören och författaren Albert Engström, bodde i staden från början av 20-talet och det finns ett museum i hamnen där du kan se en hel del av hans verk. I utkanten av staden hittar du hans ateljé på klipporna med utsikt över havet.

Eckerö Linjens Grisslehamn-Eckerofärja mellan Sverige och Åland är den enda tjänst som kör på denna rutt. Restiden är ca 1 timme och 45 minuter.

Eckerö guide

Eckerö är en stad på Åland, vilket tillhör Finland. Även om ön tillhör Finland talar 90% av invånarna svenska. Kommunen har blivit kallad 'Ekkerö' I finska dokument, men idag skriver dem flesta 'Eckerö'. Eckerö linjen har färjor som går mellan Berghamn, Storby, Eckerö, Grisslehamn, Väddö, Norrtälje I Sverige. Eckerö's mest kända byggnad är Postkontoret vilket är den största och mest effektiva byggnad för posthantering mellan Stockholm och St.Petersburg. Byggnaden byggdes år 1828.

Åland är en autonomt, demilitariserat svensktalande region av Finland som består av skärgård I början av gulfviken till Baltiska havet. Tillsammans med öarna från skärgården formar Åland den minsta regionen av Finland, innehållandes 0.49% och landets area och 0.50% av landets population.
Från hamnen I Eckerö kan passagerare ta färjan till Grisslehamn.