Färja från Grisslehamn till Eckerö

Grisslehamn Eckerö-rutten går mellan Sverige och Åland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Eckerö Linjen. Färjor avgår upp till 21 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme 45 minuter.

Färjetrafiken på Grisslehamn Eckerö-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Grisslehamn och Eckerö

  • Eckerö Linjen
    • Avgår 3 gånger per dag 1 timme 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Grisslehamn Eckerö

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Grisslehamn Eckerö-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Grisslehamn

Grisslehamn är en tätort och hamn på ön Väddö som ligger ungefär 110 km norr om Stockholm.
Hamnen har länge varit en viktig bas för sjötrafiken i Ålands hav.
Besökare som vill utforska trakten kan hyra cyklar i hamnen. Vill man hellre gå till fots kan man strosa runt i den gamla fiskehamnen där det finns gott om fiskaffärer och caféer.

Målaren, illustratören och författaren Albert Engström flyttade hit runt sekelskiftet och hans hus är idag omgjort till museum över hans verk. Några minuters promenad bort ligger hans ateljé på klipporna med utsikt över havet. Hit brukade många av dåtidens manliga kulturpersonligheter komma på besök – bland annat Carl Larsson, Anders Zorn och August
Strindberg.

Eckerö Linjens Grisslehamn-Eckeröfärja mellan Sverige och Åland är den enda som trafikerar denna sträcka. Restiden är ca 1 timme och 45 minuter.

Guide till Eckerö

Eckerö är en ö och kommun på Åland.

Ön har tidigare kallats "Ekkerö" i finska offentliga handlingar, men idag skriver de flesta 'Eckerö'. Eckerölinjen har färjor som går mellan Berghamn, Storby, Eckerö, Grisslehamn, Väddö och Norrtälje norr om Stockholm. Den kändaste byggnaden här är Eckerö post- och tullhus som uppfördes 1828 och utgjorde det ryska imperiets gränsstation mot Sverige.

Åland är en självstyrande, svensktalande del av Finland, som består av huvudön "fasta Åland" och 6700 mindre öar av varierande storlek. Befolkningen uppgår till 30 000 personer varav 12 000 bor i Mariehamn, Ålands enda stad.

Från Eckerö går det färjor till Grisslehamn.