COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Kapellskär - Långnäs är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sverige till Åland

Rederier som åker mellan Kapellskär och Långnäs

  • 16 Sailings Weekly 3 hr 25 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Kapellskär till Långnäs

 • "Ålands resa"

  En mycket trevlig resa till Åland. Mycket bra o smidig personal. Trevlig båt med allt man behövde. Riktig stort plus för maten som ingick. Stort tack.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Kapellskär till Långnäs

Kapellskär Långnäs-rutten går mellan Sverige och Åland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Finnlines. Färjor avgår upp till 16 gånger vecka med en resetid på ca 3 timmar 25 minuter.

Färjetrafiken på Kapellskär Långnäs-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Kapellskär

Kapellskär är Stockholms nordligaste hamn, belägen ca 9 mil norr om Stockholm i Norrtälje kommun. Det är den största och nordligaste kommunen i Stockholms län, skapad vid kommunreformen 1971 genom en sammanslagning av flera tidigare kommuner. Många av husen i Norrtälje kommun är sommarstugor som bara bebos sommartid. Detta beror på det geografiska läget vid Stockholms skärgård, vilket gör området till ett populärt resmål bland både stockholmare och turister.

Hamnen är viktig för passagerar- och godstrafik till Finland, Estland och Åland. Den korta inseglingssträckan gör att den passar perfekt för kortare turer.


Guide till Långnäs

Långnäs ligger på den östra sidan av kommunen Lumparland på Åland. Silja Line byggde en färjeterminal här i början på 1960-talet som alternativ till Mariehamn för att ta emot de stora kryssningsfartyg som trafikerar linjen mellan Stockholm och Åbo, men terminalen stängdes 1975 och rivdes till sist 1993. En ny terminal byggdes 1999 i samband med de ändrade taxfree-lagar som kom att gälla inom EU (men inte för Åland). Här finns träkyrkan S:t Andreas, Ålands äldsta träkyrka, som dateras till 1700-talet och är tillägnad Jesus lärjunge aposteln Andreas.

Från hamnen avgår färjetrafik till Stockholm och Åbo. För bilar som färdas till Stockholm öppnar incheckningen 30 minuter före avgång och 1 timme före avgång gäller för färjor till Åbo.