Färja från Kapellskär till Långnäs

Kapellskär Långnäs-rutten går mellan Sverige och Åland och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Tallink Silja trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 3 timmar 5 minuter när Finnlines servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 3 tim 25 min.

Det finns totalt 21 linjer att välja på vecka om du vill åka Kapellskär Långnäs-rutten mellan Sverige och Åland. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Kapellskär och Långnäs

  • Tallink Silja
    • 7 avgångar per vecka 3 tim 5 min
    • Få pris
  • Finnlines
    • 14 avgångar per vecka 3 tim 25 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Kapellskär Långnäs

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Kapellskär Långnäs-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Kapellskär

Kapellskär är Stockholms nordligaste hamn, belägen ca 9 mil norr om Stockholm i Norrtälje kommun. Det är den största och nordligaste kommunen i Stockholms län, skapad vid kommunreformen 1971 genom en sammanslagning av flera tidigare kommuner. Många av husen i Norrtälje kommun är sommarstugor som bara bebos sommartid. Detta beror på det geografiska läget vid Stockholms skärgård, vilket gör området till ett populärt resmål bland både stockholmare och turister.

Hamnen är viktig för passagerar- och godstrafik till Finland, Estland och Åland. Den korta inseglingssträckan gör att den passar perfekt för kortare turer.

Guide till Långnäs

Långnäs ligger på den östra sidan av kommunen Lumparland på Åland. Silja Line byggde en färjeterminal här i början på 1960-talet som alternativ till Mariehamn för att ta emot de stora kryssningsfartyg som trafikerar linjen mellan Stockholm och Åbo, men terminalen stängdes 1975 och rivdes till sist 1993. En ny terminal byggdes 1999 i samband med de ändrade taxfree-lagar som kom att gälla inom EU (men inte för Åland). Här finns träkyrkan S:t Andreas, Ålands äldsta träkyrka, som dateras till 1700-talet och är tillägnad Jesus lärjunge aposteln Andreas.

Från hamnen avgår färjetrafik till Stockholm och Åbo. För bilar som färdas till Stockholm öppnar incheckningen 30 minuter före avgång och 1 timme före avgång gäller för färjor till Åbo.