Tallinn
Mariehamn
Färjor till Åland
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Tallinn - Mariehamn är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja Tallinn Mariehamn

Tallinn Mariehamn-rutten går mellan Estland och Åland och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Tallink Silja trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per vecka med en restid på runt 10 timmar 50 minuter när Viking Line servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 14 timmar 25 minuter.

Det finns totalt 10 linjer att välja på vecka om du vill åka Tallinn Mariehamn-rutten mellan Estland och Åland. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Estland till Åland
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Tallinn till Mariehamn?

  Färjeresan från Tallinn till Mariehamn tar ungefär 12h 37m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Tallinn till Mariehamn?

  Priserna för färjan mellan Tallinn - Mariehamn varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 157 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Tallinn - Mariehamn?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Tallinn och Mariehamn, dessa är
  • Tallink Silja
  • Viking Line
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Tallinn - Mariehamn?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Tallinn - Mariehamn, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Tallinn - Mariehamn?

  Ja, mellan Tallinn - Mariehamn kan du resan utan bil med
  • Tallink Silja
  • Viking Line
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Tallinn - Mariehamn?

  Ja, du kan resa med bil mellan Tallinn - Mariehamn med
  • Tallink Silja
  • Viking Line
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Tallinn - Mariehamn?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Tallink Silja
  • Viking Line
 • Vad är avståndet från Tallinn till Mariehamn?

  Det är uppskattningsvis 292 sjömil mellan Tallinn och Mariehamn.

Så tycker våra kunder om Färjor från Tallinn till Mariehamn

 • "Trevlig resa från Helsingfors till Tallinn"

  Vi tog færjan mellan Helsingfors och Tallinn och det blev en mycket trevlig resa. Trevlig personal, rent och fint på båten, avgång och ankomst på tid och god mat. Helt klart en mycket lyckad tur! Extra plus før det enkla och snabba bokningssystemet på internet och sjælvincheck vid færjeterminalen.

  'Baltic Queen' travelled on Baltic Queen

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Surprise Cruise "

  Fattade inte att vi var på en minikryssning och vi älskade det. Min son älskade barnleksakerna. Resan gick smidigt och matem var god. Bra tid. Bra service. Tack.

  'Baltic Queen' travelled on Baltic Queen

  Lӓs mer Läs mindre
 • "tallink silja"

  Utmärkt service, speciellt i taxfreen. Personalen var vänliga och glad att hjälpa. Har aldrig åkt på dessa färjor innan och var imponerad lver hur stor den var. Det var en bra resa och kommer ihåg det som en av höjdpunkterna på min norra Europa resa.

  'Baltic Queen' travelled on Baltic Queen

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Tallinn

Estlands huvudstad Tallinn ligger på landets nordkust vid Finska viken, ca 8 m söder om Helsingfors, öster om Stockholm och väster om St Petersburg i Ryssland. Gamla stan utsågs av Unesco till världskulturarv 1997, och 2011 var Tallinn Europas kulturhuvudstad tillsammans med Åbo.
Staden är Estlands ekonomi- och affärscentrum. Näringslivet domineras av estniska företag, men i Tallinn har även Nokia och Ericsson kontor, samt de svenska bankerna Swedbank och Nordea. Turismen har stor betydelse för den lokala ekonomin.

Från Tallinns hamn avgår färjor till Finland och Sverige. 6 miljoner passagerare passerar varje år genom den stora färjeterminalen där det finns butiker, café och avgångshallar.
Förutom passagerarfärjor lägger även kryssningsfartyg och snabbfärjor till här under sommarmånaderna. Härifrån går dagliga färjor till Stockholm och Helsingfors. Färjan till St Petersburg i Ryssland avgår två gånger per vecka.


Guide till Mariehamn

Mariehamn är huvudstaden i landskapet Åland, som är en självständig del av Finland.

Staden är relativt liten och lätt att utforska till fots, med cykel eller buss. Den fyrmastade stålbarken och museiskeppet Pommern ligger i Västerhamn dit färjorna anländer, alldeles i närheten av Ålands sjöfartsmuseum.
En populär sevärdhet är stadskyrkan S:t Görans kyrka som ligger halvvägs längs Esplanaden, den stora gatan som är kantad av vackra lindar och som går mellan Västerhamn och Österhamn.
I området runt Torggatan finner man många av stadens affärer, caféer och restauranger. Här ligger även Ålands parlaments- och administrationsbyggnad Självstyrelsegården.

Mariehamn ligger på en halvö och har två huvudsakliga hamnar, en på den östra och en på den västra stranden. Båda hamnarna förblir isfria nästan hela året. Västerhamn är en internationell hamn som har dagliga avgångar till Sverige, Estland och finska fastlandet. I Österhamn finner man en av Skandinaviens största småbåtshamnar.


Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.