Färja från Tallinn till Mariehamn

Tallinn Mariehamn-rutten går mellan Estland och Åland och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Tallink Silja trafikerar den här sträckan upp till 4 gånger per vecka med en restid på runt 10 timmar 50 minuter när Viking Line servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 12 tim 30 min.

Det finns totalt 5 linjer att välja på vecka om du vill åka Tallinn Mariehamn-rutten mellan Estland och Åland. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Tallinn och Mariehamn

  • Tallink Silja
    • 4 avgångar per vecka 10 tim 50 min
    • Få pris
  • Viking Line
    • 1 avgång(ar) per vecka 12 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Tallinn Mariehamn

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Tallinn Mariehamn-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Tallinn

Estlands huvudstad Tallinn ligger på landets nordkust vid Finska viken, ca 8 m söder om Helsingfors, öster om Stockholm och väster om St Petersburg i Ryssland. Gamla stan utsågs av Unesco till världskulturarv 1997, och 2011 var Tallinn Europas kulturhuvudstad tillsammans med Åbo.
Staden är Estlands ekonomi- och affärscentrum. Näringslivet domineras av estniska företag, men i Tallinn har även Nokia och Ericsson kontor, samt de svenska bankerna Swedbank och Nordea. Turismen har stor betydelse för den lokala ekonomin.

Från Tallinns hamn avgår färjor till Finland och Sverige. 6 miljoner passagerare passerar varje år genom den stora färjeterminalen där det finns butiker, café och avgångshallar.
Förutom passagerarfärjor lägger även kryssningsfartyg och snabbfärjor till här under sommarmånaderna. Härifrån går dagliga färjor till Stockholm och Helsingfors. Färjan till St Petersburg i Ryssland avgår två gånger per vecka.

Guide till Mariehamn

Mariehamn är huvudstaden i landskapet Åland, som är en självständig del av Finland.

Staden är relativt liten och lätt att utforska till fots, med cykel eller buss. Den fyrmastade stålbarken och museiskeppet Pommern ligger i Västerhamn dit färjorna anländer, alldeles i närheten av Ålands sjöfartsmuseum.
En populär sevärdhet är stadskyrkan S:t Görans kyrka som ligger halvvägs längs Esplanaden, den stora gatan som är kantad av vackra lindar och som går mellan Västerhamn och Österhamn.
I området runt Torggatan finner man många av stadens affärer, caféer och restauranger. Här ligger även Ålands parlaments- och administrationsbyggnad Självstyrelsegården.

Mariehamn ligger på en halvö och har två huvudsakliga hamnar, en på den östra och en på den västra stranden. Båda hamnarna förblir isfria nästan hela året. Västerhamn är en internationell hamn som har dagliga avgångar till Sverige, Estland och finska fastlandet. I Österhamn finner man en av Skandinaviens största småbåtshamnar.