Tallinn till Mariehamn färja

Tallinn Mariehamn rutten ansluter Estland med Åland. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Tallink Silja. Det finns överfarter upp till 7 gånger vecka med en resetid från ca 10 timmar 50 minuter.

Tallinn Mariehamn seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Tallinn - Mariehamn färjerederier

  • Tallink Silja
    • 7 Avgångar per vecka 10 tim 50 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Tallinn Mariehamn

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Tallinn Mariehamn är en bil och 2 passagerare.

Tallinn guide

Tallin är en stad i Estland som ligger på den norra kusten vid stranden av Finska viken och ca 80 km söder om Helsingfors, öster om Stockholm och väster om S: t Petersburg. Tallins Gamla stan har förklarats som världsarv av UNESCO, och staden var en europeisk kulturhuvudstad år 2011 tillsammans med Åbo i Finland. Tallinn är den finansiella och affärs huvudstaden i Estland och staden gynnas av hög ekonomisk frihet, liberal ekonomisk politik och har en mycket diversifierad ekonomi med särskilda styrkor inom informationsteknik, turism och logistik.

Hamnen i Tallinn har fungerat som en mötesplats för de kommersiella förbindelserna mellan öst och väst genom historien. Hamnen erbjuder överfarter till finska och svenska destinationer med färja. Tallins passagerarterminaler hanterar sex miljoner passagerare per år och har flera butiker, ett kafé och bekväma lounger. Hamnen används till både kryssningsfartyg, passagerarfärjor, och under sommarmånaderna även för höghastighetsfärjor. Det finns dagliga avgångar mellan Stockholm och Tallinn och Helsingfors.

Mariehamn guide

Mariehamn är huvudstaden i Åland som är en självständigt territorium enligt finska staten. Staden och hamnen är lätt att utforska till fots, med cykel eller buss. Det är en tio minuters promenad från en hamn till en annan. Där färjorna anländer i Västerhamn är där fyrmastade barken och segelfartyg Pommern ligger nedanför Ålands sjöfartsmuseum vid Badhusparken. Den Esplanaden boulevarden, en aveny kantad av lindar, går från Västerhamn till Österhamn med en parad i mitten. S: t Görans kyrka ligger halvvägs längs gatan, och på norra sidan flera av de gamla redar hus kan ses. De flesta av stadens butiker och många restauranger och kaféer finns i Torggatan gågatan i centrala Mariehamn. De fyrkantiga husen säte för makten, Självstyrelsegården, som omfattar Ålands parlament och provinsregeringen, stadshuset och regeringsbyggnaden. På sluttningen upp till stadshuset finns en staty av tsarinna Maria Aleksandrovna, som gav sitt namn till den nygrundade staden 1861.

Mariehamn ligger på en halvö och har två huvudsakliga hamnar, en på östra stranden och en på den västra stranden. Båda hamnar förblir isfritt nästan hela året och båda är icke-tidvatten. Västra Hamnen är en internationell hamn som har dagliga avgångar till Sverige, Estland och finska fastlandet. Östra hamnen har en av de största småbåtshamnar i Skandinavien.