Nådendal
Långnäs
Färjor till Åland
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Nådendal - Långnäs är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja Nådendal Långnäs

Nådendal Långnäs-rutten går mellan Finland och Åland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Finnlines. Färjor avgår upp till 14 gånger vecka med en resetid på ca 4 timmar 50 minuter.

Färjetrafiken på Nådendal Långnäs-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Finland till Åland
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Nådendal till Långnäs?

  Färjeresan från Nådendal till Långnäs tar ungefär 4h 50m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Nådendal till Långnäs?

  Priserna för färjan mellan Nådendal - Långnäs varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 161 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Nådendal - Långnäs?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Nådendal och Långnäs, dessa är
  • Finnlines
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Nådendal - Långnäs?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Nådendal - Långnäs, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Nådendal - Långnäs?

  Nej, du kan inte resa utan bil på denna sträcka.
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Nådendal - Långnäs?

  Ja, du kan resa med bil mellan Nådendal - Långnäs med
  • Finnlines
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Nådendal - Långnäs?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Finnlines
 • Vad är avståndet från Nådendal till Långnäs?

  Det är uppskattningsvis 106 sjömil mellan Nådendal och Långnäs.

Guide till Nådendal

Nådendal i sydvästra Finland är ett av landets viktigaste turistmål. Stadens närhet till Åbo, skärgården och blandningen mellan småstadscharm och storstadsliv gör Nådendal populärt bland besökare. Bland sevärdheterna finns Gullranda, den finska presidentens sommarhus med stora parkområden som är öppna för allmänheten - här finns bland annat en stor rosenträdgård med över 3500 rosor - och förstås temaparken Muminvärlden, som låter stora och små kliva in i Tove Janssons förtrollade värld bland hemuler och filifjonkor. Det klarblå muminhuset är givetvis parkens mest populära attraktion. Den 27 juli varje år firas även "Unikeonpäivä", ungefär sömntutedagen, då en lokal kändis kastas från hamnen i havet klockan 7 på morgonen. Bland offren hittills finns politiker, musiker, affärsmän och författare.

Det går bilfärjor mellan Sverige och Nådendal året runt, med upp till tre avgångar per dag. Färjor avgår även härifrån till Åland en gång per dag måndag-fredag.


Guide till Långnäs

Långnäs ligger på den östra sidan av kommunen Lumparland på Åland. Silja Line byggde en färjeterminal här i början på 1960-talet som alternativ till Mariehamn för att ta emot de stora kryssningsfartyg som trafikerar linjen mellan Stockholm och Åbo, men terminalen stängdes 1975 och rivdes till sist 1993. En ny terminal byggdes 1999 i samband med de ändrade taxfree-lagar som kom att gälla inom EU (men inte för Åland). Här finns träkyrkan S:t Andreas, Ålands äldsta träkyrka, som dateras till 1700-talet och är tillägnad Jesus lärjunge aposteln Andreas.

Från hamnen avgår färjetrafik till Stockholm och Åbo. För bilar som färdas till Stockholm öppnar incheckningen 30 minuter före avgång och 1 timme före avgång gäller för färjor till Åbo.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.