Färja från Nådendal till Långnäs

Nådendal Långnäs-rutten går mellan Finland och Åland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Finnlines. Färjor avgår upp till 14 gånger vecka med en resetid på ca 4 timmar 50 minuter.

Färjetrafiken på Nådendal Långnäs-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Nådendal och Långnäs

  • Finnlines
    • 14 avgångar per vecka 4 tim 50 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Nådendal Långnäs

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Nådendal Långnäs-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Nådendal

Nådendal i sydvästra Finland är ett av landets viktigaste turistmål. Stadens närhet till Åbo, skärgården och blandningen mellan småstadscharm och storstadsliv gör Nådendal populärt bland besökare. Bland sevärdheterna finns Gullranda, den finska presidentens sommarhus med stora parkområden som är öppna för allmänheten - här finns bland annat en stor rosenträdgård med över 3500 rosor - och förstås temaparken Muminvärlden, som låter stora och små kliva in i Tove Janssons förtrollade värld bland hemuler och filifjonkor. Det klarblå muminhuset är givetvis parkens mest populära attraktion. Den 27 juli varje år firas även "Unikeonpäivä", ungefär sömntutedagen, då en lokal kändis kastas från hamnen i havet klockan 7 på morgonen. Bland offren hittills finns politiker, musiker, affärsmän och författare.

Det går bilfärjor mellan Sverige och Nådendal året runt, med upp till tre avgångar per dag. Färjor avgår även härifrån till Åland en gång per dag måndag-fredag.

Guide till Långnäs

Långnäs ligger på den östra sidan av kommunen Lumparland på Åland. Silja Line byggde en färjeterminal här i början på 1960-talet som alternativ till Mariehamn för att ta emot de stora kryssningsfartyg som trafikerar linjen mellan Stockholm och Åbo, men terminalen stängdes 1975 och rivdes till sist 1993. En ny terminal byggdes 1999 i samband med de ändrade taxfree-lagar som kom att gälla inom EU (men inte för Åland). Här finns träkyrkan S:t Andreas, Ålands äldsta träkyrka, som dateras till 1700-talet och är tillägnad Jesus lärjunge aposteln Andreas.

Från hamnen avgår färjetrafik till Stockholm och Åbo. För bilar som färdas till Stockholm öppnar incheckningen 30 minuter före avgång och 1 timme före avgång gäller för färjor till Åbo.