COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Estland

Estland är ett land i norra Europa som ligger i den baltiska regionen. Estniska, som är nära besläktat till finska, är det dominerande språket och de största städerna i landet är Tallin, Tartu, Narva, Kohtla Järve och Pärnu.

Vad kan man göra i Estland?

Estland är kulturellt unikt och under ens visit vill man möta en kontrast mellan gamla medeltida byggnader och de moderna färggranna urbana landskapen.

Den fantastiska baltiska kustlinjen, klippiga landskapen, många historiska sevärdheterna och de moderna urbana dragen gör upp Estlands eklektiska blandning av attraktioner som turister kan njuta av varje år.

Estlands läge i Östersjön gör det till en ideal destination för de som anländer med färja. De största estniska portarna är Tallin och Paldiski med korsningar bjudna från Finland, Sverige, Åland och Ryssland.

Den kortaste och mest populära korsning är från Helsingfors i Finland, och seglar över finska viken till Tallin. Med mera än 10 seglingar per dag och korsningar som drivs av många olika rederier, kan man åka från huvudstad till huvudstad i ungefär 2 timmar.

Förutom att det finns korsningar från Finland, kan man också nå Tallin från Stockholm, St Petersborg och Mariehamn. Färjor avgår också från svenska porten Kapellskär och seglar till Paldiski med DFDS Seaways. Detta är ett snabbare alternativ än Stockholm Tallin färgan.

Med dess läge i Östersjön, är det också möjligt att resa till grannlanden Lettland och Litauen som extra alternativ och resa vidare till Estland därifrån.

Korsningar till Estland drivs av några av de mest lyxiga färjor tillgängliga som har utrymmen som man förväntar sig en kryssnings färja ha, så att ta sig dit borde vara en njutbar upplevelse.

Hur tar man sig bäst runt Estland?

Buss är den främsta transportformen i Estland och det billigaste sättet att ta sig runt på. Biluthyrning finns i landets större städer eller på flygplatsen. Man kan även åka tåg mellan de storre städerna.

När är det bäst att boka färja till Estland?

Under sommaren ar priset oftast högst.

Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Populära färjerederier

  • 11 avgångar per vecka 8 tim 30 min
  • Få pris
  • Avgår 7 gånger per dag 2 tim
  • Få pris
  • Avgår 3 gånger per dag 2 tim 15 min
  • Få pris
  • Avgår 3 gånger per dag 2 tim 10 min
  • Få pris

Estland recension

 • "Fantastisk färja!"

  Jag reste med Serenade från Helsinki till Stockholm och jag var mycket imponerad: det är som ett litet stad och underhållningen, maten och hytter var mycket bra! Jag skulle vilja verkligen resa med den igen...

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Super!"

  Jag och min kompis reste från Helsinki till Stockholm och när vi steg ombord kändes det som en kryssning mer än som på en färjeresa! Allt var imponerande; från mängder av olika affärer och underhållning till sångare och glas hissar. När det gäller hytter så var de rätt vanliga och bekväma, hade allt som behövs för en övernattningsresa och ett badrum. Personalen var mycket vänliga, särskilt i barerna , de skämtar jämt medan du väntar på dina drinkar. Buffet restaurangen var fantastisk, hade all typ av mat du kan tänka dig, från sallader, curry till kyckling fajitas och nachos! Även bättre än maten var öl och vin! Efter middagen och några drinkar i baren gick vi för att titta på midnatt show- som var fantastisk och mycket engagerande. Diskot pågår tills gryningen och ungdomar fortsätter att festa! Färjan var toppen, med utmärkta faciliteter och jag skulle definitivt resa med den igen om jag skulle vara i Helsinki eller Stockholm.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Hälsningar från Frankrike"

  Jag reste med Symphony många gånger, allt var perfekt och färjan är vacker, många butiker med profesionell och vanlig personal, underhållning var mycket bra , hytterna var mycket rena och välutrustade (speglar, eluttag korrekt placerad, mycket funktionell belysning). Kunden var viktigast ombord och jag vill resa med Symphony igen. Tack!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Min första båtresa"

  Jag hade vistas med vänner i närheten av Helsingfors som föreslog att åka till Stockholm och vistas ombord på Symphony som det skulle vara en underbar upplevelse. Wow! Hon var så ståtlig och på ombordstigning stirrade jag med öppnen munn! Kabinen var stor, enkel och hade allt vi behövde och maten och underhållningen var stor. Jag tror inte att jag någonsin har ätit så mycket eller sjunigt så mycket kareaoke. Jag måste erkänna att jag inte fick mycket sömn med det jag upplevde kommer jag aldrig att glömma.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Estland