COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Estland

Estland är ett land i norra Europa som ligger i den baltiska regionen. Estniska, som är nära besläktat till finska, är det dominerande språket och de största städerna i landet är Tallin, Tartu, Narva, Kohtla Järve och Pärnu.

Vad kan man göra i Estland?

Estland är kulturellt unikt och under ens visit vill man möta en kontrast mellan gamla medeltida byggnader och de moderna färggranna urbana landskapen.

Den fantastiska baltiska kustlinjen, klippiga landskapen, många historiska sevärdheterna och de moderna urbana dragen gör upp Estlands eklektiska blandning av attraktioner som turister kan njuta av varje år.

Estlands läge i Östersjön gör det till en ideal destination för de som anländer med färja. De största estniska portarna är Tallin och Paldiski med korsningar bjudna från Finland, Sverige, Åland och Ryssland.

Den kortaste och mest populära korsning är från Helsingfors i Finland, och seglar över finska viken till Tallin. Med mera än 10 seglingar per dag och korsningar som drivs av många olika rederier, kan man åka från huvudstad till huvudstad i ungefär 2 timmar.

Förutom att det finns korsningar från Finland, kan man också nå Tallin från Stockholm, St Petersborg och Mariehamn. Färjor avgår också från svenska porten Kapellskär och seglar till Paldiski med DFDS Seaways. Detta är ett snabbare alternativ än Stockholm Tallin färgan.

Med dess läge i Östersjön, är det också möjligt att resa till grannlanden Lettland och Litauen som extra alternativ och resa vidare till Estland därifrån.

Korsningar till Estland drivs av några av de mest lyxiga färjor tillgängliga som har utrymmen som man förväntar sig en kryssnings färja ha, så att ta sig dit borde vara en njutbar upplevelse.

Hur tar man sig bäst runt Estland?

Buss är den främsta transportformen i Estland och det billigaste sättet att ta sig runt på. Biluthyrning finns i landets större städer eller på flygplatsen. Man kan även åka tåg mellan de storre städerna.

När är det bäst att boka färja till Estland?

Under sommaren ar priset oftast högst.

Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Populära färjerederier

  • Avgår 4 gånger per dag 14 tim 20 min
  • Få pris
  • Avgår 9 gånger per dag 9 tim 45 min
  • Få pris
  • 6 avgångar per vecka 10 tim 30 min
  • Få pris
  • Avgår 4 gånger per dag 2 tim 30 min
  • Få pris

Estland recension

 • "Från Australia till Tallinn"

  Vi åkte med färjan från Helsinki till Stockholm och Stockholm till Tallinn. Hela resan var underbar. Maten var den bästa maten vi har stöts på i hela världen och lika så med persnalen. Det var rikitigt vänliga. Vi kommer att ta med oss mpånga fina minnen från den här resan.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Recensioner för Tallinn-Helsingfors"

  Vänlig personal och en trevlig insida av färjan. Fönstrena kunde dock ha tvättats, man kunde knappt titta ut.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa"

  Färjan avgick I tid. Det var lätt att ta sig ombordoch det var rent. En bra resa, det skulle dock ha varit mer info om var färjan fick ifrån.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bekvämt"

  Det fanns mycket utrymme att ta det lungt på. Väldigt bekväm soffa. Råkade boka fel datum men personalen var vänliga och hjälpte mig att boka om det och det blev faktiskt biligare. De kunde dock inte ge återbetalningen kontant utan man fick en kupong som man kunde använda på färjan istället. Så det gick bra.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Estland