Mariehamn
Tallinn
Färjor till Estland
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Mariehamn - Tallinn är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Mariehamn till Tallinn

Mariehamn Tallinn-rutten går mellan Åland och Estland och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Tallink Silja trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per vecka med en restid på runt 9 timmar 15 minuter när Viking Line servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 14 timmar 20 minuter.

Det finns totalt 10 linjer att välja på vecka om du vill åka Mariehamn Tallinn-rutten mellan Åland och Estland. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Åland till Estland
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Mariehamn till Tallinn?

  Färjeresan från Mariehamn till Tallinn tar ungefär 11h 47m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Mariehamn till Tallinn?

  Priserna för färjan mellan Mariehamn - Tallinn varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 273 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Mariehamn - Tallinn?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Mariehamn och Tallinn, dessa är
  • Tallink Silja
  • Viking Line
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Mariehamn - Tallinn?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Mariehamn - Tallinn, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Mariehamn - Tallinn?

  Ja, mellan Mariehamn - Tallinn kan du resan utan bil med
  • Tallink Silja
  • Viking Line
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Mariehamn - Tallinn?

  Ja, du kan resa med bil mellan Mariehamn - Tallinn med
  • Tallink Silja
  • Viking Line
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Mariehamn - Tallinn?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Tallink Silja
  • Viking Line
 • Vad är avståndet från Mariehamn till Tallinn?

  Det är uppskattningsvis 292 sjömil mellan Mariehamn och Tallinn.

Guide till Mariehamn

Mariehamn är huvudstad på Åland som är ett självständigt territorium enligt finsk suveränitet. Liksom överallt på Åland är Mariehamn svensktalande och cirka 88% av invånarna talar det som modersmål. De flesta av stadens butiker och många restauranger och kaféer finns Torggatans gågata i centrala Mariehamn. De fyrkantiga husen är säte för makten, Självstyrelsegården, som omfattar Ålands parlament och provinsregeringen, stadshuset och regeringsbyggnaden. På sluttningen upp till stadshuset finns en staty av tsarinna Maria Aleksandrovna, som gav sitt namn till den nygrundade staden 1861. Mariehamn har flera byggnader ritade av den finske arkitekten Lars Sonck, som flyttade till Åland som barn. Hans byggnader är kyrkan Mariehamn (1927), huvudbyggnaden av Ålands sjöfartsskola (1927) och stadshuset (1939). Hilda Hongell konstruerade också flera byggnader, även om endast ett fåtal finns kvar.

Mariehamn ligger på en halvö och har två huvudsakliga hamnar, en på östra stranden och en på den västra stranden. Båda hamnarna förblir isfria nästan hela året och har inte tidvatten. Västra Hamnen är en internationell hamn som har dagliga avgångar till Sverige, Estland och finska fastlandet. Östra hamnen har en av de största småbåtshamnarna i Skandinavien.


Guide till Tallinn

Estlands huvudstad Tallinn vid Finska viken är landets politiska och kulturella centrum. Den medeltida staden, som grundades i början av 1200-talet, har en lång och rik historia. Gamla staden står med på Unescos världsarvslista och är med sin medeltida charm ett måste för besökare på genomresa: en labyrint av slingrande kullerstensgränder, välbevarade fästningar, tinnar och torn och ändlösa kyrkspiror som sträcker sig mot skyarna. Domberget, eller Toompea som det heter på estniska, är en kulle som höjer sig 20-30 meter över staden. Här ligger flera av stadens viktigaste historiska landmärken, såsom domkyrkan, slottet och de centrala parlaments- och regeringsbyggnaderna. En annan populär turistattraktion i Tallinn är rådhuset, som är Europas äldsta och den enda bevarade rådhusbyggnaden i gotisk stil. Bronsstatyn högst upp på tornspiran föreställer en liten pojke som heter "Vana Toomas" och som vaktat över staden sen 1500-talet. Spiran skadades under andra världskrigets bombattacker och ersattes med en kopia 1952. Vana Tomas är en ikonisk symbol för både Tallinn och Estland.


Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.