Färja från Kapellskär till Paldiski

Kapellskär Paldiski-rutten går mellan Sverige och Estland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, DFDS Seaways. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 9 timmar.

Färjetrafiken på Kapellskär Paldiski-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Kapellskär och Paldiski

  • DFDS Seaways
    • 7 avgångar per vecka 9 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Kapellskär Paldiski

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Kapellskär Paldiski-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Kapellskär

Kapellskär är Stockholms nordligaste hamn, belägen ca 9 mil norr om Stockholm i Norrtälje kommun. Det är den största och nordligaste kommunen i Stockholms län, skapad vid kommunreformen 1971 genom en sammanslagning av flera tidigare kommuner. Många av husen i Norrtälje kommun är sommarstugor som bara bebos sommartid. Detta beror på det geografiska läget vid Stockholms skärgård, vilket gör området till ett populärt resmål bland både stockholmare och turister.

Hamnen är viktig för passagerar- och godstrafik till Finland, Estland och Åland. Den korta inseglingssträckan gör att den passar perfekt för kortare turer.

Guide till Paldiski

Paldiski är en liten estnisk hamnstad som tidigare tjänat som rysk flottbas. Den ligger på halvön Packer i nordvästra Estland, ca 50 km från Tallinn.

När Peter den Store erövrade staden på 1700-talet byggdes en hamn för ryska flottan här. Katarina II döpte om staden till Baltijski Port (den baltiska hamnen). Paldiski fick sitt nuvarande namn 1933.

I början av 60-talet byggdes Sovjetunionens största ubåtsbas här med två kärnreaktorer. Staden spärrades av med hjälp av taggtråd så att inga obehöriga skulle kunna ta sig in.
Det var inte förrän 1994 som Sovjetmilitären lämnade basen och demonterade kärnreaktorerna.

Packer-halvön är känd för sina spektakulära kalkstensklippor och vackra stränder. Här finns Estlands högsta fyr och om man är intresserad av fågelskådning får man inte missa den sällsynta tobisgrisslan, som påminner om en liten pingvin.

Från stadens hamn avgår färjor till Hangö i Finland, Lübeck i Tyskland och Kapellskär norr om Stockholm.