COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Kapellskär - Paldiski är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sverige till Estland

Rederier som åker mellan Kapellskär och Paldiski

  • 6 Sailings Weekly 10 hr 30 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Kapellskär till Paldiski

 • "Duktiga lastare, proffs👍🏻"

  duktiga och snabba lastare som vet va dom ska va Rädda om tex våran fina Pontiac, jätte trevlig personal.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Lugnt och enkelt"

  Inga krusiduller. Rak kommunikation. Få människor. Inget att göra, ingen lyx, en båtfärd över Östersjön helt enkelt. Maten helt ok, vällagad. Det jag saknat är ett "soldäck". Man kunde vara lite på sidorna o i fören. Fanns dock Inga stolar så vi satt på våra egna filtar på golvet. Synd när vi åkte på dagen ty det var vackert väder. Och restaurang var stängd större delen av resan. Öppet när vi åkte o sedan på kvällen... estnisk tid.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Hamnar"

  Dåligt skyltning påda Kapelkär och Paldik!

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Toppen"

  Lugn överfart,

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Kapellskär till Paldiski

Kapellskär Paldiski-rutten går mellan Sverige och Estland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, DFDS Seaways. Färjor avgår upp till 6 gånger vecka med en resetid på ca 10 timmar 30 minuter.

Färjetrafiken på Kapellskär Paldiski-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Kapellskär

Kapellskär är Stockholms nordligaste hamn, belägen ca 9 mil norr om Stockholm i Norrtälje kommun. Det är den största och nordligaste kommunen i Stockholms län, skapad vid kommunreformen 1971 genom en sammanslagning av flera tidigare kommuner. Många av husen i Norrtälje kommun är sommarstugor som bara bebos sommartid. Detta beror på det geografiska läget vid Stockholms skärgård, vilket gör området till ett populärt resmål bland både stockholmare och turister.

Hamnen är viktig för passagerar- och godstrafik till Finland, Estland och Åland. Den korta inseglingssträckan gör att den passar perfekt för kortare turer.


Guide till Paldiski

Paldiski är en liten estnisk hamnstad som tidigare tjänat som rysk flottbas. Den ligger på halvön Packer i nordvästra Estland, ca 50 km från Tallinn.

När Peter den Store erövrade staden på 1700-talet byggdes en hamn för ryska flottan här. Katarina II döpte om staden till Baltijski Port (den baltiska hamnen). Paldiski fick sitt nuvarande namn 1933.

I början av 60-talet byggdes Sovjetunionens största ubåtsbas här med två kärnreaktorer. Staden spärrades av med hjälp av taggtråd så att inga obehöriga skulle kunna ta sig in.
Det var inte förrän 1994 som Sovjetmilitären lämnade basen och demonterade kärnreaktorerna.

Packer-halvön är känd för sina spektakulära kalkstensklippor och vackra stränder. Här finns Estlands högsta fyr och om man är intresserad av fågelskådning får man inte missa den sällsynta tobisgrisslan, som påminner om en liten pingvin.

Från stadens hamn avgår färjor till Hangö i Finland, Lübeck i Tyskland och Kapellskär norr om Stockholm.