Kapellskär till Paldiski färja

Kapellskär Paldiski rutten ansluter Sverige med Estland. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, DFDS Seaways. Det finns överfarter upp till 7 gånger vecka med en resetid från ca 9 timmar.

Kapellskär Paldiski seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Kapellskär till Paldiski färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Sverige till Estland sida.

Kapellskär - Paldiski färjerederier

  • DFDS Seaways
    • 7 Avgångar per vecka 9 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Kapellskär Paldiski

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Kapellskär Paldiski är en bil och 2 passagerare.

Kapellskär guide

Kapellskär är en stad och hamn ligger runt 90 km norr om Stockholm i Sverige.

Staden ligger på Östersjöns kust och är betjänad av en reguljär passagerarfärjelinje till Mariehamn, Nådendal och Paldiski. Kapellskär är den nordligaste hamnen av "hamnarna i Stockholm" och är en av Sveriges största ro-ro-portar och viktigt för både passagerare och gods till / från Stockholm / Mälardalen, Finland, Norge, Ryssland och Baltikum. Hamnen har en mycket kort inseglingsväg vilket gör de mycket attraktiv för snabba turer och vändningar till Finland, Estland och Åland. Incheckningen stänger 1 timme före avgång.

Staden ligger i Norrtälje kommun som är en kommun i Stockholms län i östra Mellansverige. Det är den största och nordligaste kommunen i Stockholms län och skapades 1971 genom sammanslagning av flera tidigare kommuner. Många av husen i Norrtälje kommun är sommarstugor som bara bebos sommartid. Detta beror på dess geografiska läge vid Stockholms skärgård, vilket gör den populär bland stockholmare och turister.

Paldiski guide

Staden Paldiski var en före detta rysk flottbas och ligger på Packer i nordvästra Estland ca 50 km från Tallinn. Det estniska uttal Paldiskiär stadens officiella namn År 1962 blev Paldiski en sovjetiska marinen atomubåt utbildningscentrum. Staden hade två landbaserade kärnreaktorer och var den största sådan anläggning i Sovjetunionen. På grund av dess betydelse var hela staden stängd med taggtråd till sista ryska örlogsfartyg lämnat i augusti 1994. Packer är känd för sina spektakulära kalkstensklippor och närliggande familjevänliga stränder. Det har Estlands högsta fyr och är också hem för sällsynta tobisgrissla, som ser ut som små pingviner. Det är därför vädja till där besökarna är intresserade av naturen och fågelskådning.

Från stadens hamn, färjetrafiken avgår till Hangö i Finland, finns Lübeck i Tyskland och Kapellskär i Sverige.