COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Stockholm - Riga är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sverige till Lettland

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Stockholm och Riga

  • 4 Sailings Weekly 17 hr
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Stockholm till Riga

 • "Varför byta till kryssning?"

  Hej! Denna färjerutt är helt perfekt för oss. Jag kan vila efter 800 km körning till Stockholm från Skellefteå och sedan vara fräsch för att köra 500km från Riga - Vitebsk i Vitryssland. Synd bara att man ändrade för oss när vi skulle hem då fick vi köra 800 km från Vitebsk via Riga till Tallinn för att komma till Stockholm utvilad och sedan köra 800 km till för att komma hem till Skellefteå. Hade rätt så ont i rumpan efter detta. Allt detta på grund av att vi blev avbokade av rederiet för att denna rutt mellan Stockholm och Riga ändrades till kryssning istället. Är detta för evigt? Skulle vara tacksam om dem kunde fortsätta med färjerutten igen. M v h Sven Olov Lund

  'Romantika' travelled on Romantika

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Stockholm till Riga"

  Jag och min partner åkte nyligen från Stockholm till Riga. Vi blev uppgraderade till en Suite, vilket var en underbar överrraskning. Suiten var underbar, maten var fantastisk och servicen med. Jag rekommenderar denna resa starkt till folk som vill åka på en aslappnande resa från Stockholm till Riga.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Recension"

  Vi reste två person - jag och min son. Väg till Lettland var oväntat bra på grund av grupp som spelade. Tillbaka resan blev litet besvikelsen, det var ett annat band, som var lite tråkigt. Färjans fönster skulle vara renare från utsidan att man kan njuta utsikt. Maten var god, tårtbitar också. Det var roliga aktiviteter för barn och vuxna. Personal var trevlig och hjälpsam. Positiva upplevelser. Speciellt vi vill tacka Dace som organiserade aktiviteter och gjorde kvällen roligare. Super tjej som talar många språk och om hon kan inte något språk, klarar situationen galant och på ett roligt sett. Jag var väldigt nöjd för buss som väntade i hamnen och vi kunde åka hem direkt. Bra pris. Väldigt enkelt och bekvämt. Man behöver inte krångla med olika tåg eller bussar. Bra gjort! Jag tänker resa mer och rekommenderar andra.

  'Isabelle' travelled on Isabelle

  Lӓs mer Läs mindre
 • "recension"

  Vi tycker att det var en mycket trevlig båt(färja). Bra servis och trevlig personal.

  'Isabelle' travelled on Isabelle

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Stockholm till Riga

Stockholm Riga-rutten går mellan Sverige och Lettland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Tallink Silja. Färjor avgår upp till 4 gånger vecka med en resetid på ca 17 timmar.

Färjetrafiken på Stockholm Riga-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Stockholm

Sveriges huvudstad Stockholm är utspridd över 14 öar och angränsar till Mälaren och Östersjön.

Här finns många kulturinstitutioner och tre världsarv: vikingabosättningen Birka, Drottningholms slott samt Skogskyrkogården. År 1998 var Stockholm utsett till Europas kulturhuvudstad, och kulturutbudet går inte att klaga på - det är en av världens mest museitäta städer med omkring 100 museer. Det mest kända är kanske Nationalmuseet, som innehåller Sveriges största konstsamling: 16 000 målningar och 30 000 konsthantverk från 1500-talet till nutid. Nya konstverk läggs ständigt till samlingen som innehåller målningar av Rembrandt, Anders Zorn, Carl Larsson och Albrecht Dürer.

Stockholms hamnar spelar en viktig roll för gods- och passagerartrafik till och från Finland, Ryssland och Baltikum. Från de flesta av Stockholms hamnar och kajer kan man ta sig till fots in till centrala Stockholm.


Guide till Riga

Den lettiska huvudstaden Riga är en av Baltikums pärlor. Staden ligger vid mynningen av Daugava, nära utloppet i Rigabukten i Östersjön. Staden har ett rikt kulturarv tack vare det strategiska läget som gjort Riga till Baltikums viktigaste handelsstad. Den rika historien avspeglas i stadens utseende och arkitektur, där medeltida byggnader står sida vid sida med monument från den kommunistiska sovjettiden och hus i jugendstil. Rigas medeltidspräglade gamla stad finns med på Unescos världsarvslista.

Rigas hamn ligger mitt i staden. Härifrån går färjor till Stockholm med en restid på 17 timmar, och till Lübeck i Tyskland med en restid på 31 timmar.