COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Lettland

inklämd mellan Estland och Litauen ligger Lettland, en av de tre baltiska länderna, inbäddat i nordöstra hörnet av fastlandet.

Sedan urminnes tider har Lettland varit en välkänd handelspost som tjänat erkännande från imperier som Rom och Grekland, för sitt kultiverande av bärnsten, vilket då var mer värdefullt än guld. Som ett resultat har Lettland länge varit ett hopkok av nationaliteter och lockar utländska besökare och arbetstagare från hela Europa. Dessutom blev det självständigt från Sovjetunionen 1991. Då blomstrade det ekonomiskt, samtidigt som man lämnade separata geografiska områden, alla med olika sociala attityder och kulturella skillnader, vilket gör Lettland ännu mer spännande att utforska idag.

Vad kan man göra på Lettland?

En resa till Lettland innebär att du kommer nära naturen. Den har den femte största delen av landet som omfattas av skog i Europeiska unionen, nästan tretton tusen floder, fyra nationalparker och över trettio tusen djurarter och växter. Det är inte överraskande att det är populärt för cykel- och vandringssemester, och den relativt korta kusten har några pärlor till stränder, med de bästa sandsträckorna som finns utanför huvudstaden, Riga och vid semesterorten Jurmala.

Lettlands lysande ljus är dock huvudstaden. Det kosmopolitiska Riga ligger vid Daugava-floden, nära Östersjön med dess Art déco-stil, med fasader dekorerad med invecklade snitt av mytologiska varelser och en pittoresk skyline framförallt av gotiska spirar.

Berömd för sin Gamla stan, som finns på UNESCOs världsarvslista, har staden blivit formad av över åtta hundra års historia. Här hittar du moderna konstcenter, trendiga barer och innovativa restauranger. Riga är också allmänt erkänt som julgranens födelseort, med referat daterade tillbaka till 1500-talet, vilket betyder att staden blir ännu mer slående under festsäsongen.

Hur tar man sig runt Lettland?

Från Riga når man så gott som hela Lettland på högst tre timmars körtid. Det går bussar till nästan varenda stad i Lettland, ett fantastiskt sätt att uppleva landet. Med tåg kan man ta sig till flera av de största städerna i landet.

Färjor går över Östersjön till några av hamnarna på den lettiska kusten, inklusive huvudstaden och ett par hamnstäder längre västerut. Med regelbundna färjerutter från ett par destinationer i Sverige är det lätt att nå Lettland från Skandinavien, medan de lite mindre frekventa korsningarna från nordöstra Tyskland gör det tillgängligt från fastlandet.

När är det bäst att boka färja till Lettland?

Under högsäsong kostar det oftast mest att resa med färja till Lettland. Priserna kan stiga för när avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Populära färjerederier

  • Avgår 2 gånger per dag 14 tim 30 min
  • Få pris

Lettland recension

 • "Tack så mycket"

  Bästa färjan ever! Vi ändrade vår biljett för vi kom försent till färjan och det var inga problem. Trevlig personal. Tack så mycket! Allting var bra på färjan också.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Stockholm till Riga"

  Jag och min partner åkte nyligen från Stockholm till Riga. Vi blev uppgraderade till en Suite, vilket var en underbar överrraskning. Suiten var underbar, maten var fantastisk och servicen med. Jag rekommenderar denna resa starkt till folk som vill åka på en aslappnande resa från Stockholm till Riga.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Varför byta till kryssning?"

  Hej! Denna färjerutt är helt perfekt för oss. Jag kan vila efter 800 km körning till Stockholm från Skellefteå och sedan vara fräsch för att köra 500km från Riga - Vitebsk i Vitryssland. Synd bara att man ändrade för oss när vi skulle hem då fick vi köra 800 km från Vitebsk via Riga till Tallinn för att komma till Stockholm utvilad och sedan köra 800 km till för att komma hem till Skellefteå. Hade rätt så ont i rumpan efter detta. Allt detta på grund av att vi blev avbokade av rederiet för att denna rutt mellan Stockholm och Riga ändrades till kryssning istället. Är detta för evigt? Skulle vara tacksam om dem kunde fortsätta med färjerutten igen. M v h Sven Olov Lund

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Recension"

  Vi reste två person - jag och min son. Väg till Lettland var oväntat bra på grund av grupp som spelade. Tillbaka resan blev litet besvikelsen, det var ett annat band, som var lite tråkigt. Färjans fönster skulle vara renare från utsidan att man kan njuta utsikt. Maten var god, tårtbitar också. Det var roliga aktiviteter för barn och vuxna. Personal var trevlig och hjälpsam. Positiva upplevelser. Speciellt vi vill tacka Dace som organiserade aktiviteter och gjorde kvällen roligare. Super tjej som talar många språk och om hon kan inte något språk, klarar situationen galant och på ett roligt sett. Jag var väldigt nöjd för buss som väntade i hamnen och vi kunde åka hem direkt. Bra pris. Väldigt enkelt och bekvämt. Man behöver inte krångla med olika tåg eller bussar. Bra gjort! Jag tänker resa mer och rekommenderar andra.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Lettland