COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Lettland

inklämd mellan Estland och Litauen ligger Lettland, en av de tre baltiska länderna, inbäddat i nordöstra hörnet av fastlandet.

Sedan urminnes tider har Lettland varit en välkänd handelspost som tjänat erkännande från imperier som Rom och Grekland, för sitt kultiverande av bärnsten, vilket då var mer värdefullt än guld. Som ett resultat har Lettland länge varit ett hopkok av nationaliteter och lockar utländska besökare och arbetstagare från hela Europa. Dessutom blev det självständigt från Sovjetunionen 1991. Då blomstrade det ekonomiskt, samtidigt som man lämnade separata geografiska områden, alla med olika sociala attityder och kulturella skillnader, vilket gör Lettland ännu mer spännande att utforska idag.

Vad kan man göra på Lettland?

En resa till Lettland innebär att du kommer nära naturen. Den har den femte största delen av landet som omfattas av skog i Europeiska unionen, nästan tretton tusen floder, fyra nationalparker och över trettio tusen djurarter och växter. Det är inte överraskande att det är populärt för cykel- och vandringssemester, och den relativt korta kusten har några pärlor till stränder, med de bästa sandsträckorna som finns utanför huvudstaden, Riga och vid semesterorten Jurmala.

Lettlands lysande ljus är dock huvudstaden. Det kosmopolitiska Riga ligger vid Daugava-floden, nära Östersjön med dess Art déco-stil, med fasader dekorerad med invecklade snitt av mytologiska varelser och en pittoresk skyline framförallt av gotiska spirar.

Berömd för sin Gamla stan, som finns på UNESCOs världsarvslista, har staden blivit formad av över åtta hundra års historia. Här hittar du moderna konstcenter, trendiga barer och innovativa restauranger. Riga är också allmänt erkänt som julgranens födelseort, med referat daterade tillbaka till 1500-talet, vilket betyder att staden blir ännu mer slående under festsäsongen.

Hur tar man sig runt Lettland?

Från Riga når man så gott som hela Lettland på högst tre timmars körtid. Det går bussar till nästan varenda stad i Lettland, ett fantastiskt sätt att uppleva landet. Med tåg kan man ta sig till flera av de största städerna i landet.

Färjor går över Östersjön till några av hamnarna på den lettiska kusten, inklusive huvudstaden och ett par hamnstäder längre västerut. Med regelbundna färjerutter från ett par destinationer i Sverige är det lätt att nå Lettland från Skandinavien, medan de lite mindre frekventa korsningarna från nordöstra Tyskland gör det tillgängligt från fastlandet.

När är det bäst att boka färja till Lettland?

Under högsäsong kostar det oftast mest att resa med färja till Lettland. Priserna kan stiga för när avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Populära färjerederier

  • 12 avgångar per vecka 8 tim 30 min
  • Få pris
  • 1 avgång(ar) per vecka 18 tim
  • Få pris

Lettland recension

 • "Superferry jajamen!"

  Nyligen reste jag med Stena Britannica från Harwich till Hook of Holland- och jag måste säga att jag var imponerad! Färjorna är super nya så allt var toppen från restaurangen till baren, priser för mat och dryck var rymliga i både buffet restaurangen- på färjan fanns det också A’la Carte restaurang men vi har inte varit där. Hytter var jätterena och välutrustade, med brädare sängar än på normala färjor och med platt TV och fri Wi-Fi internet- det blev en bra färjeresa . Jag skulle utan tvivel resa ombord denna färjan igen.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Stena Lynx min favvo"

  Snabb fin färja och om du vill resa till Irland under dagen med hög hastighet, det är det enda sättet att resa på! Stena plus lounge ser också fin ut. Mysig är ordet.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Stena Europe vilket skepp 5 stjärnor"

  Jag älskar den här färjan, hon är havets drottning och en jätte bland färjor, personalen är vänlig plus jag tycker att hon är bäst jag rekomenderar en resa tidigt på morgonen kl 2:45 från fishguard

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Faciliteter ombord"

  Jag har varit ombord farjan tva ganger, fran Holihead till Dublin och tillbaka. Jag ar mycket nöjd med tjänsten, mina barn som är 13, 10 och 7 älskar det men jag kan inte lyssna till Curious George mer. Kan någon ändra DVD-skivan? Samma sak 4 gånger I rad!

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Lettland