Varför använda
Direct Ferries?

3634 färjerutter och 781 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Lettland

inklämd mellan Estland och Litauen ligger Lettland, en av de tre baltiska länderna, inbäddat i nordöstra hörnet av fastlandet.

Sedan urminnes tider har Lettland varit en välkänd handelspost som tjänat erkännande från imperier som Rom och Grekland, för sitt kultiverande av bärnsten, vilket då var mer värdefullt än guld. Som ett resultat har Lettland länge varit ett hopkok av nationaliteter och lockar utländska besökare och arbetstagare från hela Europa. Dessutom blev det självständigt från Sovjetunionen 1991. Då blomstrade det ekonomiskt, samtidigt som man lämnade separata geografiska områden, alla med olika sociala attityder och kulturella skillnader, vilket gör Lettland ännu mer spännande att utforska idag.

Vad kan man göra på Lettland?

En resa till Lettland innebär att du kommer nära naturen. Den har den femte största delen av landet som omfattas av skog i Europeiska unionen, nästan tretton tusen floder, fyra nationalparker och över trettio tusen djurarter och växter. Det är inte överraskande att det är populärt för cykel- och vandringssemester, och den relativt korta kusten har några pärlor till stränder, med de bästa sandsträckorna som finns utanför huvudstaden, Riga och vid semesterorten Jurmala.

Lettlands lysande ljus är dock huvudstaden. Det kosmopolitiska Riga ligger vid Daugava-floden, nära Östersjön med dess Art déco-stil, med fasader dekorerad med invecklade snitt av mytologiska varelser och en pittoresk skyline framförallt av gotiska spirar.

Berömd för sin Gamla stan, som finns på UNESCOs världsarvslista, har staden blivit formad av över åtta hundra års historia. Här hittar du moderna konstcenter, trendiga barer och innovativa restauranger. Riga är också allmänt erkänt som julgranens födelseort, med referat daterade tillbaka till 1500-talet, vilket betyder att staden blir ännu mer slående under festsäsongen.

Hur tar man sig runt Lettland?

Från Riga når man så gott som hela Lettland på högst tre timmars körtid. Det går bussar till nästan varenda stad i Lettland, ett fantastiskt sätt att uppleva landet. Med tåg kan man ta sig till flera av de största städerna i landet.

Färjor går över Östersjön till några av hamnarna på den lettiska kusten, inklusive huvudstaden och ett par hamnstäder längre västerut. Med regelbundna färjerutter från ett par destinationer i Sverige är det lätt att nå Lettland från Skandinavien, medan de lite mindre frekventa korsningarna från nordöstra Tyskland gör det tillgängligt från fastlandet.

När är det bäst att boka färja till Lettland?

Under högsäsong kostar det oftast mest att resa med färja till Lettland. Priserna kan stiga för när avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Stena Line
  • Få pris
 • Tallink Silja
  • Få pris

Lettland recension

 • "Ris och ros"

  Bra lunchbuffé åt ena hållet, fantastisk åt andra hållet. Toaletterna kan med fördel städas oftare. Mycket bra med spa/massage, rekommenderas varmt! Och det bästa av allt: alla lekhörnor och aktiviteter för barnen. Tack! Mvh Martin

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Problemlose Überfahrt nach Sassnitz und zurück."

  Habe mich auf der Fähre sehr wohl gefühlt und der Preis war klasse. Problemlose Buchung. Gerne wieder! Leider waren die Urinale zum wiederholten Male defekt, so dass sich relativ lange Schlangen vor den Toiletten bildeten. Wäre schön, wenn hier Abhilfe geschaffen werden würde.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra men...."

  Stena Line var jättebra men vi hade problem när vi bokade färja. Internetanslutningen var lite dålig på hotellet i Tyskland. Vi fick meddelande på Direct Ferries hemsida att köpet inte gått igenom så vi gjorde det en gång till. Men det hade gått igenom visade det sej sedan. Skrev e-post till Direct Ferries men fick inget svar. Försökte ringa Direct ferries på det nummer som står på hemsidan, ingen svarade. Hur gå vidare? Evert Kullberg Sverige Tel 076-1615203

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Snabb och punktlig"

  Snabb incheckning trots sommar och semestertider , överresan var ok med bra mat och enkel samt organiserat utkörning från bildäck. ses igen ....

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Lettland