Travemünde till Liepaja färja

Travemünde Liepaja rutten ansluter Tyskland med Lettland. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Stena Line. Det finns överfarter upp till 5 gånger vecka med en resetid från ca 26 timmar.

Travemünde Liepaja seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Travemünde - Liepaja färjerederier

  • Stena Line
    • 5 Avgångar per vecka 26 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Travemünde Liepaja

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Travemünde Liepaja är en bil och 2 passagerare.

Travemünde guide

Den tyska staden Travemünde ligger i Lübeck och ligger vid mynningen av floden Trave i Lübeck Bay. Den grundades på 1200-talet av Henrik Lejonet, hertig av Sachsen, då han byggde en fästning för att skydda mynningen av floden Trave. Staden förstärktes senare av danskarna och blev en stad 1317. Staden är nu den största färjehamnen i Tyskland på Östersjön och sedan början av 1900-talet har det varit en populär turistort. Populära attraktioner i staden inkluderar dess fyr som funnits sedan 1539 och är den äldsta längs den tyska Östersjökusten. En annan är museifartyget, Flying P-Liner Passat, som är förankrad i mynningen av floden Trave. Motorfordon är förbjudna att använda på stadens huvudgata, Vorderreihe och kustpromenaden. Det finns bussar som går till staden och anslutningspunkten är tågstationen. Att cykla eller promenera är oftast att föredra eftersom de flesta av gatorna är smala och ofta blir överbelastade med bilar som körs av oerfarna förare.

Färjetrafik från hamnen avgår till Sverige, Finland, Ryssland, Lettland och Estland.

Liepaja guide

Liepaja är en gammal stad belägen på den östra kusten av Östersjön, mellan havet och Liepaja sjön, där människor har bott i över 750 år. Liepaja är den 3: e största staden i Lettland och 10: e största i Baltikum. Liepaja är en stad av musik och kultur. Vandra i norra Fort labyrinter med fackeltåg, utforska själv den exotiska naturen hos den militära hamnen arkitektur eller det gamla fängelset, titta på jugendbyggnader i stadens centrum och den unika träarkitekturen i Seaside Park.

Under mindre soliga månaderna stadens kulturliv inte stannar, eftersom resenärer och besökare kan delta i olika utställningar, utställningar, konserter och andra kreativa aktiviteter. De verkliga pärlor av konst är internationellt erkända föreställningar av Liepaja Theatre och Liepaja Symfoniorkester.