COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Travemünde - Liepaja är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Tyskland till Lettland

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Travemünde och Liepaja

    • 7 Sailings Weekly 20 hr 30 min
    • Get price

Färja från Travemünde till Liepaja

Travemünde Liepaja-rutten går mellan Tyskland och Lettland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Stena Line. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 20 timmar 30 minuter.

Färjetrafiken på Travemünde Liepaja-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Travemünde

Travemünde är både en hamnstad och en stadsdel i Lübeck som ligger vid Lübeckbukten i Östersjön. Staden grundades på 1100-talet av Henrik Lejonet, som byggde ett fort för att skydda floden Trave. Fortet förstärktes senare av danskarna och blev en stad 1317. Travemünde är nu hem till tysklands största färjehamn i Östersjön och sen tidigt 1800-tal har det varit ett populärt turistmål. Sevärdheter i staden inkluderar den gamla fyren som byggdes 1539 och segelfartyget Passat, ett pråligt museiskepp som ligger förtöjt i Travefloden. På den centrala gågatan, Vorderreihe, och kustpromenaden är bilar förbjudna. Det är smidigast att ta sig runt till fots eller på cykel på de smala gatorna eftersom bilköer lätt uppstår.

Härifrån avgår färjor till Sverige, Finland, Ryssland, Lettland och Estland.


Guide till Liepaja

Liepaja är en gammal stad belägen på den östra kusten av Östersjön, mellan havet och Liepaja sjön, där människor har bott i över 750 år. Liepaja är den 3: e största staden i Lettland och 10: e största i Baltikum. Liepaja är en stad av musik och kultur. Vandra i norra Fort labyrinter med fackeltåg, utforska själv den exotiska naturen hos den militära hamnen arkitektur eller det gamla fängelset, titta på jugendbyggnader i stadens centrum och den unika träarkitekturen i Seaside Park.

Under mindre soliga månaderna stadens kulturliv inte stannar, eftersom resenärer och besökare kan delta i olika utställningar, utställningar, konserter och andra kreativa aktiviteter. De verkliga pärlor av konst är internationellt erkända föreställningar av Liepaja Theatre och Liepaja Symfoniorkester.