Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Så här hittar du till Liepaja hamn

 • Till Liepajas hamn med bil

  Från Rigas centrum så ta motorvägen mot Jurmala via A220 och fortsätt sedan längs A220, sväng av vid Roznieki och ta väg A218 till Liepajas centrum och följ där skyltar mot hamnen.

 • Till Liepajas hamn med buss/tåg

  Tåg avgår två gånger per dag från Riga, ett på morgonen och ett på kvällen. Resan till Liepaja tar cirka fem timmar. Bussar avgår regelbundet från Riga och tar oftast fyra timmar. Buss och tåg hittar ni i samma byggnad i Liepaja. Terminalen är belägen lite norr om staden. Ta en taxibuss för att komma till stadens centrum.

 • Övernattning i Liepaja

  Vi kan också ordna med Hotell i Liepaja, samt i många andra städer och destinationer runtom i Europa. För mer information samt bokning, besök vår sida för Övernattning i Liepaja .

 • Liepaja övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Liepaja färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Liepaja övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!

Liepaja färjetjänster

Guide till Liepaja

Guide till Liepaja

Liepaja är en stad i västra Lettland Östersjön. Det är den tredje största staden i Lettland och en viktig isfri hamn. Liepaja grundades av Curonian fiskare och var först känd under namnet Lyva i 1253. Den Livländska ordning under ledning av Tyska Orden etablerade bosättningen som staden Libau i 1263. Namnet Liepaja började öka i användning efter 1560. År 1625 hertig Friedrich Kettler av Kurland beviljade rättigheter Town City, som bekräftas av kung Sigismund III av Polen i 1626. Liepaja och Kurland skickas till kontroll av kejserliga Ryssland 1795 under partitioner i Polen. Staden blev en viktig port på Östersjön för ryssarna, och var en central punkt i embarcation för invandrare som reser till USA. För en kort tid i 1919 när de flesta lettiska territoriet var ockuperat av bolsjeviker, var Liepaja en provisorisk säte för regeringen för landet.

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.