Boka en färja från/till Liepaja

Liepaja färjehamn i Lettland förbinder Travemünde i Tyskland med möjlighet att välja mellan upp till 5 överfarter per vecka. Restiden för Liepaja till Travemünde överfarten är 20 timmar 30 minuter och trafikkeras av Stena Line.

Liepaja hamnkarta

Klicka här för karta

Liepaja färjetjänster

 • Stena Line
  • 5 avgångar per vecka 20 tim 30 min
  • Få pris

Guide till Liepaja

Liepaja är en stad i västra Lettland Östersjön. Det är den tredje största staden i Lettland och en viktig isfri hamn. Liepaja grundades av Curonian fiskare och var först känd under namnet Lyva i 1253. Den Livländska ordning under ledning av Tyska Orden etablerade bosättningen som staden Libau i 1263. Namnet Liepaja började öka i användning efter 1560. År 1625 hertig Friedrich Kettler av Kurland beviljade rättigheter Town City, som bekräftas av kung Sigismund III av Polen i 1626.
Liepaja och Kurland skickas till kontroll av kejserliga Ryssland 1795 under partitioner i Polen. Staden blev en viktig port på Östersjön för ryssarna, och var en central punkt i embarcation för invandrare som reser till USA. För en kort tid i 1919 när de flesta lettiska territoriet var ockuperat av bolsjeviker, var Liepaja en provisorisk säte för regeringen för landet.

Så här hittar du till Liepaja hamn

 • Till Liepajas hamn med bil

  Terrabalt terminal, 14a Brīvostas Street, Liepāja

 • Till Liepajas hamn med buss/tåg

  Terrabalt terminal, 14a Brīvostas Street, Liepāja

 • Övernattning i Liepaja

  Terrabalt terminal, 14a Brīvostas Street, Liepāja

 • Liepaja övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Liepaja färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Liepaja övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!