COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Nynäshamn - Ventspils är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sverige till Lettland

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Nynäshamn och Ventspils

  • 10 Sailings Weekly 8 hr 30 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Nynäshamn till Ventspils

 • "lite åsikter"

  Eftersom jag är 80 år, så är jag väldigt tacksam mot incheckningsflickorna för god hjälp med att inte behöva gå i onödan vid incheckningen både i Nynäs och Ventspils. Däremot så kan jag inte förstå varför man inte kan gå och sätta sig i bilen omedelbart vid ankomsten. Man blir utlurad från hytten och måste stå med värkande ben i femton - tjugu minuter trängas och svettas i foajén.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Snabb och punktlig"

  Snabb incheckning trots sommar och semestertider , överresan var ok med bra mat och enkel samt organiserat utkörning från bildäck. ses igen ....

  'Stena Flavia' travelled on Stena Flavia

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Fungerade perfekt"

  Ett utmärkt vägval när du reser från Sverige med bil till Lettland eller vidare till Litauen alternativt Polen.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Nynäshamn till Ventspils

Nynäshamn Ventspils-rutten går mellan Sverige och Lettland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Stena Line. Färjor avgår upp till 10 gånger vecka med en resetid på ca 8 timmar 30 minuter.

Färjetrafiken på Nynäshamn Ventspils-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Nynäshamn

Nynäshamn ligger ungefär 60 km söder om Stockholm. Den pittoreska hamnstaden är ett populärt resmål för semesterfirare under sommarmånaderna, bland annat tack vare den populära hamnfesten som lockar till sig festsugna besökare och båtar av alla de slag.

Det finns ett antal restauranger och butiker i staden som säljer lokalt hantverk, och i centrum finns både bibliotek och bio. I början av 1900-talet försökte Nynäshamn etablera sig som badort och staden var värd för seglingstävlingarna under 1912 års OS.

Härifrån avgår Gotlandsfärjan såväl som färjor till Polen och Lettland.


Guide till Ventspils

Den lettiska staden Ventspils ligger i nordvästra delen av landet i regionen Kurland. Staden är känd för sina festivaler, konserter och andra kulturevenemang som lockar tusentals besökare varje år. I juli är staden värd för finalkonsert den lettiska popmusik poll "The Musical Hits" i Renkis Garden. Också på den andra helgen i juli, håller staden firandet av Sea Festival och på första helgen i augusti, för att människor från när och fjärran besöket deltar i den årliga stadsfestivalen. Varje vinter är Ventspils värd för prisutdelningen av den lettiska Radiostationens pris som sänder "Musical Bank" och den TV-sända nationella uttagningen till Eurovision Song Contest. För familjen, erbjuder Ventspils Adventure Park en kulle för skidåkning, ett rep spår, bob, BMX spår, studsmattor, Kiiking gungor, en sommar slang spår och annan underhållning.

Viktigt förblir stadens port isfri och driver fungerar färjetrafiken till Sverige och Tyskland.