Nynäshamn till Ventspils färja

Nynäshamn Ventspils rutten ansluter Sverige med Lettland. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Stena Line. Det finns överfarter upp till 12 gånger vecka med en resetid från ca 8 timmar 30 minuter.

Nynäshamn Ventspils seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Nynäshamn till Ventspils färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Sverige till Lettland sida.

Nynäshamn - Ventspils färjerederier

  • Stena Line
    • 12 Avgångar per vecka 8 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Nynäshamn Ventspils

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Nynäshamn Ventspils är en bil och 2 passagerare.

Nynäshamn guide

Nynäshamn är en stad och hamn i Stockholms län i Sverige. Staden ligger ungefär 60 km söder om Stockholm och är känd för att vara en av de platser på det svenska fastlandet varifrån färjor avgår till Gotland. Staden är ett populärt resmål för semestrande svenskar under sommarmånaderna. Ett hamnparty hålls varje sommar, liksom lokala hantverksmässor. Under dessa händelser finns ett ånglok som går till och från Stockholm. Under sommarmånaderna, är hamnen packad med båtar av alla storlekar och livliga besökare och lokalbefolkning. Det finns ett antal restauranger och butiker i staden som säljer många lokalt tillverkade produkter. Ett bibliotek och en biograf ligger centralt liksom ett begränsat antal butiker som tillgodoser huvudsakligen lokalbefolkningen. Under början av 20-talet, blev Nynäshamn också känd som en kurort, även om de flesta anläggningar stängdes före slutet av första världskriget.

Från hamnen kan färjor tas till Gotland och Gdansk i Polen.

Ventspils guide

Den lettiska staden Ventspils ligger i nordvästra delen av landet i regionen Kurland. Staden är känd för sina festivaler, konserter och andra kulturevenemang som lockar tusentals besökare varje år. I juli är staden värd för finalkonsert den lettiska popmusik poll "The Musical Hits" i Renkis Garden. Också på den andra helgen i juli, håller staden firandet av Sea Festival och på första helgen i augusti, för att människor från när och fjärran besöket deltar i den årliga stadsfestivalen. Varje vinter är Ventspils värd för prisutdelningen av den lettiska Radiostationens pris som sänder "Musical Bank" och den TV-sända nationella uttagningen till Eurovision Song Contest. För familjen, erbjuder Ventspils Adventure Park en kulle för skidåkning, ett rep spår, bob, BMX spår, studsmattor, Kiiking gungor, en sommar slang spår och annan underhållning.

Viktigt förblir stadens port isfri och driver fungerar färjetrafiken till Sverige och Tyskland.