Karlshamn till Klaipeda färja

Karlshamn Klaipeda rutten ansluter Sverige med Litauen. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, DFDS Seaways. Det finns överfarter upp till 7 gånger vecka med en resetid från ca 13 timmar.

Karlshamn Klaipeda seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Karlshamn till Klaipeda färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Sverige till Litauen sida.

Karlshamn - Klaipeda färjerederier

  • DFDS Seaways
    • 7 Avgångar per vecka 13 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Karlshamn Klaipeda

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Karlshamn Klaipeda är en bil och 2 passagerare.

Karlshamn guide

Karlshamn ligger i Blekinge län i Sverige och ligger på Östersjökusten. Staden är liten och charmig med lugna gator med massor av timmerbyggnader, små museer, gallerier, butiker och en daglig marknad på stadens torg. Besökare kan välja mellan olika attraktioner inom gångavstånd från varandra eller ta en busstur. Hamnen är också en av de största kommersiella hamnar i Sverige. Karlshamn fick en Royal Charter och stadsprivilegie 1664, när kung Karl X Gustav insåg det strategiska läget nära Östersjön. År 1666 döptes staden till Karlshamn för att hedra den svenska kungen.

Det finns regelbundna färjeförbindelser från Karlshamn till Klaipeda i Litauen.

Klaipeda guide

Den litauiska staden Klaipeda är den enda hamnen i Litauen och som ett resultat av dess historia och välstånd har alltid varit kopplade till havet. Staden är värd årliga sommar Havs Festivaler och tvååriga Tall Ships regattor. Den har ett hav museum, ett hav fakulteten vid lokala universitet och stora stuveribolag. Ända sedan det grundades av Tyska orden (som Memelburg) år 1252 staden var skild från resten av Litauen. Det styrdes av tyskarna tillsammans med resten av Lithuania Minor. Även dess litauiska namnet "Klaipeda", nämns första gången på 1600-talet, tros vara en nedsättande, som betyder "bröd ätare". Klaipeda är en blåsig stad med många stormiga dagar varje år. Under hösten och vintern, stormar är inte ovanligt med havsbris ett gemensamt drag från april till september. Snö kan falla från oktober till april, och ett fenomen som liknar Snökanon är täta. Svåra snöoväder kan lamslå staden på vintern, även om hamnen är i stort sett isfri.

Klaipeda hamn är belägen i den sydvästra delen av staden och erbjuder passagerarnas tjänster till Kiel och Karlshamn.