Karlshamn
Klaipeda
Färjor till Litauen
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Karlshamn - Klaipeda är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Karlshamn till Klaipeda

Karlshamn Klaipeda-rutten går mellan Sverige och Litauen och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. DFDS Seaways trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 13 timmar när TT Line servicen kör upp till 4 gånger per vecka med en resetid från 13 timmar.

Det finns totalt 11 linjer att välja på vecka om du vill åka Karlshamn Klaipeda-rutten mellan Sverige och Litauen. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sverige till Litauen
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Karlshamn till Klaipeda?

  Färjeresan från Karlshamn till Klaipeda tar ungefär 13h. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Karlshamn till Klaipeda?

  Priserna för färjan mellan Karlshamn - Klaipeda varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 350 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Karlshamn - Klaipeda?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Karlshamn och Klaipeda, dessa är
  • DFDS Seaways
  • TT Line
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Karlshamn - Klaipeda?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Karlshamn - Klaipeda, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Karlshamn - Klaipeda?

  Ja, mellan Karlshamn - Klaipeda kan du resan utan bil med
  • DFDS Seaways
  • TT Line
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Karlshamn - Klaipeda?

  Ja, du kan resa med bil mellan Karlshamn - Klaipeda med
  • DFDS Seaways
  • TT Line
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Karlshamn - Klaipeda?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • DFDS Seaways
 • Vad är avståndet från Karlshamn till Klaipeda?

  Det är uppskattningsvis 381 sjömil mellan Karlshamn och Klaipeda.

Guide till Karlshamn

Karlshamn är en liten och charmig hamnstad i Blekinge, med lugna gator och timmerbyggnader, små museer, gallerier, butiker och marknader. De flesta sevärdheter ligger inom gångavstånd, men det anordnas även bussturer. Karlshamn fick stadsprivilegier 1664 när kung Karl X Gustav gav order om att anlägga en flottbas här på grund av platsens strategiska läge vid Östersjön. År 1666 döptes staden till Karlshamn för att hedra den svenska kungen.

Hamnen är en av Sveriges viktigaste handelshamnar och härifrån avgår även passagerarfärjor till Kiel i Tyskland, Klaipeda i Litauen och St Petersburg i Ryssland.


Guide till Klaipeda

Den litauiska kuststaden Klaipeda är sedan medeltiden en viktig hamnstad. Stadens kultur och historia är starkt präglad av närheten till havet. Populära turistattraktioner är havsfestivalen som utspelar sig under sommaren och kappseglingarna som anordnas två gånger per år. Här finns även ett havsmuseum, ett universitet med ett helt fakultet tillägnat havskunskap och stora stuveribolag. Ända sedan staden grundades av riddarorden Tyska orden år 1252 var den skild från övriga Litauen. Från 1525 tillhörde staden Preussen och 1627 erövrades den av Gustaf II Adolf och styrdes av Sverige de följande 6 åren innan staden åter föll i tyska händer. Det var inte förrän 1923 som staden till slut tillföll Litauen. Det litauiska namnet "Klaipeda" nämns för första gången på 1500-talet och tros betyda "brödätare".
Besökare bör vara förberedda på att Klaipeda är en blåsig stad med många stormiga dagar per år - frisk havsfläkt från april till september och kuling under höst och vinter. Snöstormar kan lamslå staden vintertid, även om hamnen för det mesta är isfri.

Klaipedas hamn ligger i den sydvästra delen av staden och härifrån går passagerarfärjor till Kiel och Köpenhamn.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.