Färja från Stockholm till Tallinn

Stockholm Tallinn-rutten går mellan Sverige och Estland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Tallink Silja. Färjor avgår upp till 3 gånger vecka med en resetid på ca 15 timmar 45 minuter.

Färjetrafiken på Stockholm Tallinn-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Stockholm och Tallinn

 • Tallink Silja
  • 3 avgångar per vecka 15 tim 45 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Stockholm Tallinn

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Stockholm Tallinn-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Stockholm till Tallinn

 • "Bra överfart för en resa till Tallinn"

  Bra sängar, bra komfort, bra mat.

  'Margaretra' reste Stockholm Tallinn med Tallink Silja på Victoria I

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra färja"

  Inga klagomål

  'Anonym' reste Stockholm Tallinn med Tallink Silja på Victoria I

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Stockholm -Tallin 10 juni -15"

  Svårt hitta incheckningen p g a vägarbeten, väl framme fungerade allt perfekt. Fin buffé, bra hytt med allt som behövs. Den nästan nya färjan (11 år) var fint vibrationsavstörd, man märke knappg att maskinen var i gång

  'Anonym' reste Stockholm Tallinn med Tallink Silja på Victoria I

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Surprise Cruise "

  Fattade inte att vi var på en minikryssning och vi älskade det. Min son älskade barnleksakerna. Resan gick smidigt och matem var god. Bra tid. Bra service. Tack.

  'Anonym' reste Stockholm Tallinn med Tallink Silja på Baltic Queen

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Stockholm

Sveriges huvudstad Stockholm är utspridd över 14 öar och angränsar till Mälaren och Östersjön.

Här finns många kulturinstitutioner och tre världsarv: vikingabosättningen Birka, Drottningholms slott samt Skogskyrkogården. År 1998 var Stockholm utsett till Europas kulturhuvudstad, och kulturutbudet går inte att klaga på - det är en av världens mest museitäta städer med omkring 100 museer. Det mest kända är kanske Nationalmuseet, som innehåller Sveriges största konstsamling: 16 000 målningar och 30 000 konsthantverk från 1500-talet till nutid. Nya konstverk läggs ständigt till samlingen som innehåller målningar av Rembrandt, Anders Zorn, Carl Larsson och Albrecht Dürer.

Stockholms hamnar spelar en viktig roll för gods- och passagerartrafik till och från Finland, Ryssland och Baltikum. Från de flesta av Stockholms hamnar och kajer kan man ta sig till fots in till centrala Stockholm.

Guide till Tallinn

Estlands huvudstad Tallinn vid Finska viken är landets politiska och kulturella centrum. Den medeltida staden, som grundades i början av 1200-talet, har en lång och rik historia. Gamla staden står med på Unescos världsarvslista och är med sin medeltida charm ett måste för besökare på genomresa: en labyrint av slingrande kullerstensgränder, välbevarade fästningar, tinnar och torn och ändlösa kyrkspiror som sträcker sig mot skyarna. Domberget, eller Toompea som det heter på estniska, är en kulle som höjer sig 20-30 meter över staden. Här ligger flera av stadens viktigaste historiska landmärken, såsom domkyrkan, slottet och de centrala parlaments- och regeringsbyggnaderna. En annan populär turistattraktion i Tallinn är rådhuset, som är Europas äldsta och den enda bevarade rådhusbyggnaden i gotisk stil. Bronsstatyn högst upp på tornspiran föreställer en liten pojke som heter "Vana Toomas" och som vaktat över staden sen 1500-talet. Spiran skadades under andra världskrigets bombattacker och ersattes med en kopia 1952. Vana Tomas är en ikonisk symbol för både Tallinn och Estland.