Boka en färja från/till Riga

Riga färjehamnen i Lettland har ett antal rutter till Stockholm & Helsingfors. Med ett urval av upp till 5 avgångar per vecka, färjehamnen Riga ansluter Lettland med Sverige & Finland.

Resetid från 18 timmar 30 minuter på Stockholm tjänsten till 18 timmar 45 minuter på Helsingfors service.

Det är en kort sammanfattning på den här sidan, men eftersom överfarterna kan skilja sig beroende på vilken årstid det är. Råda vi dig att kolla upp tiderna på vår hemsida också, så tider och priser hittar ni på vår Riga prissökning.

Riga hamnkarta

Klicka här för karta

Riga färjealternativ

Riga färjetjänster

 • Tallink Silja
  • 1 avgång(ar) per vecka 18 tim 30 min
  • Få pris
 • Tallink Silja
  • 4 avgångar per vecka 18 tim 45 min
  • Få pris

Guide till Riga

Lettlands huvudstad Riga ligger på landets västkust vid Östersjön. Hamnen utgör en viktig in- och utkörsport för Skandinavien och Baltikum. Härifrån avgår regelbundna färjor till Stockholm.

Vad kan man göra i Riga?

Baltikums största stad utgör en mötesplats mellan Öst- och Västeuropa, och det märks både på stadens kultur och arkitektur. Riga är fortfarande präglat av den kommunistiska Sovjettidens byggnader och minnesmärken, men staden har mycket mer att erbjuda. Den medeltida gamla stan med sina trånga gränder och labyrinter har rustats upp efter Sovjetunionens fall och är kanske en av Europas charmigaste. Riga är även känt för sina många lekfullt dekorerade hus i jugendstil. Rigas centralmarknad, som ligger intill centralstationen, är inrymd i fem stora saluhallar och populär bland både lokalbefolkning och turister.

Om man blir trött av all sightseeing kan man ta igen sig i en av stadens många parker, som är omsorgsfullt utformade med gulliga kanaler och broar.
Det slitna men charmiga kulturcentret som grundades 2012 är ett populärt tillhåll för Rigas alternativa ungdomar och hipsters. Här kan man köpa billig öl eller kaffe och ta del av Rigas sprudlande kulturliv i form av olika sorters utställningar, konserter och filmer. Riga utsågs till Europas kulturhuvudstad 2014.

Hur tar man sig runt I Riga?

Lokaltrafiken är smidig och billig, med bussar, spårvagnar och minibussar som täcker hela staden. Det går även att hyra cykel eller bil.

Så här hittar du till Riga hamn

 • Riga hamn med bil

  Eksporta iela 3A,Ziemelu rajons,Riga,LV-1010

 • Riga hamnadress

  Eksporta iela 3A,Ziemelu rajons,Riga,LV-1010

 • Riga övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Riga färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Riga övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!