Boka en färja från/till Riga

Riga färjehamn i Lettland förbinder Stockholm i Sverige med möjlighet att välja mellan upp till 7 överfarter per vecka. Restiden för Riga till Stockholm överfarten är 18 timmar och trafikkeras av Tallink Silja.

Riga hamnkarta

Klicka här för karta

Riga färjealternativ

Riga färjetjänster

 • Tallink Silja
  • 7 avgångar per vecka 18 tim
  • Få pris

Guide till Riga

Lettlands huvudstad Riga ligger på landets västkust vid Östersjön. Hamnen utgör en viktig in- och utkörsport för Skandinavien och Baltikum. Härifrån avgår regelbundna färjor till Stockholm.

Vad kan man göra i Riga?

Baltikums största stad utgör en mötesplats mellan Öst- och Västeuropa, och det märks både på stadens kultur och arkitektur. Riga är fortfarande präglat av den kommunistiska Sovjettidens byggnader och minnesmärken, men staden har mycket mer att erbjuda. Den medeltida gamla stan med sina trånga gränder och labyrinter har rustats upp efter Sovjetunionens fall och är kanske en av Europas charmigaste. Riga är även känt för sina många lekfullt dekorerade hus i jugendstil. Rigas centralmarknad, som ligger intill centralstationen, är inrymd i fem stora saluhallar och populär bland både lokalbefolkning och turister.

Om man blir trött av all sightseeing kan man ta igen sig i en av stadens många parker, som är omsorgsfullt utformade med gulliga kanaler och broar.
Det slitna men charmiga kulturcentret som grundades 2012 är ett populärt tillhåll för Rigas alternativa ungdomar och hipsters. Här kan man köpa billig öl eller kaffe och ta del av Rigas sprudlande kulturliv i form av olika sorters utställningar, konserter och filmer. Riga utsågs till Europas kulturhuvudstad 2014.

Hur tar man sig runt I Riga?

Lokaltrafiken är smidig och billig, med bussar, spårvagnar och minibussar som täcker hela staden. Det går även att hyra cykel eller bil.

Så här hittar du till Riga hamn

 • Riga hamn med bil

  Eksporta iela 3A,Ziemelu rajons,Riga,LV-1010

 • Riga hamnadress

  Eksporta iela 3A,Ziemelu rajons,Riga,LV-1010

 • Riga övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Riga färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Riga övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!