Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

  • Riga hamn med bil

    Riga ligger 300 km från Tallinn, Estland, och 700 km från Warszawa på motorväg E67, som leder till Prag.

  • Riga hamnadress

    Riga terminal 3a Eksporta Str. Riga, LV-1010

Vad kan man göra i Riga?

Baltikums största stad utgör en mötesplats mellan Öst- och Västeuropa, och det märks både på stadens kultur och arkitektur. Riga är fortfarande präglat av den kommunistiska Sovjettidens byggnader och minnesmärken, men staden har mycket mer att erbjuda. Den medeltida gamla stan med sina trånga gränder och labyrinter har rustats upp efter Sovjetunionens fall och är kanske en av Europas charmigaste. Riga är även känt för sina många lekfullt dekorerade hus i jugendstil. Rigas centralmarknad, som ligger intill centralstationen, är inrymd i fem stora saluhallar och populär bland både lokalbefolkning och turister. Om man blir trött av all sightseeing kan man ta igen sig i en av stadens många parker, som är omsorgsfullt utformade med gulliga kanaler och broar. Det slitna men charmiga kulturcentret som grundades 2012 är ett populärt tillhåll för Rigas alternativa ungdomar och hipsters. Här kan man köpa billig öl eller kaffe och ta del av Rigas sprudlande kulturliv i form av olika sorters utställningar, konserter och filmer. Riga utsågs till Europas kulturhuvudstad 2014.

Hur tar man sig runt I Riga?

Lokaltrafiken är smidig och billig, med bussar, spårvagnar och minibussar som täcker hela staden. Det går även att hyra cykel eller bil.

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.