Färja från Helsingfors till Tallinn

Helsingfors Tallinn-linjen går mellan Finland och Estland och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Tallink Silja kör upp till 8 gånger dag, Viking Line 15 gånger per vecka & Eckerö Line kör upp till 3 gånger dag.

Det är totalt 13 avgångar dag på sträckan Helsingfors Tallinn mellan Finland och Estland ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Helsingfors och Tallinn

 • Tallink Silja
  • Avgår 8 gånger per dag 2 tim
  • Få pris
 • Viking Line
  • 15 avgångar per vecka 2 tim 15 min
  • Få pris
 • Eckerö Line
  • Avgår 3 gånger per dag 2 tim 15 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Helsingfors Tallinn

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Helsingfors Tallinn-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Helsingfors

Finlands huvudstad Helsingfors ligger i landskapet Nyland vid Finska viken i södra delen av landet. Staden är belägen ca 8 mil norr om Tallinn, 40 mil öster om Stockholm och 30 mil väster om St Petersburg i Ryssland. Det är en av norra Europas kulturella, ekonomiska och politiska centrum.
Här finns många intressanta muséer att besöka, t ex Helsingfors nationalmuseum som innehåller samlingar från förhistorisk tid fram nutid. Man får heller inte missa den stora sjöfästningen Sveaborg som finns med på Unesco:s världsarvslista. Den ligger utspridd över flertalet öar precis utanför Helsingfors.

Helsingfors hamn är den största i Finland och näst största i Norden, med hela sex passagerarterminaler. Det går färjor härifrån till Stockholm, Travemünde i Tyskland och Estlands huvudstad Tallinn.

Guide till Tallinn

Estlands huvudstad Tallinn vid Finska viken är landets politiska och kulturella centrum. Den medeltida staden, som grundades i början av 1200-talet, har en lång och rik historia. Gamla staden står med på Unescos världsarvslista och är med sin medeltida charm ett måste för besökare på genomresa: en labyrint av slingrande kullerstensgränder, välbevarade fästningar, tinnar och torn och ändlösa kyrkspiror som sträcker sig mot skyarna. Domberget, eller Toompea som det heter på estniska, är en kulle som höjer sig 20-30 meter över staden. Här ligger flera av stadens viktigaste historiska landmärken, såsom domkyrkan, slottet och de centrala parlaments- och regeringsbyggnaderna. En annan populär turistattraktion i Tallinn är rådhuset, som är Europas äldsta och den enda bevarade rådhusbyggnaden i gotisk stil. Bronsstatyn högst upp på tornspiran föreställer en liten pojke som heter "Vana Toomas" och som vaktat över staden sen 1500-talet. Spiran skadades under andra världskrigets bombattacker och ersattes med en kopia 1952. Vana Tomas är en ikonisk symbol för både Tallinn och Estland.