Boka en färja från/till Grisslehamn

Grisslehamn färjehamn i Sverige förbinder Eckerö i Åland med möjlighet att välja mellan upp till 18 överfarter per vecka. Restiden för Grisslehamn till Eckerö överfarten är 1 timme 45 minuter och trafikkeras av Eckerö Linjen.

Grisslehamn hamnkarta

Klicka här för karta

Grisslehamn färjealternativ

Grisslehamn färjetjänster

 • Eckerö Linjen
  • 18 avgångar per vecka 1 timme 45 min
  • Få pris

Guide till Grisslehamn

Grisslehamn är en tätort och hamn vid Ålands hav, inom Väddö socken i Norrtälje kommun, Stockholms län. Grisslehamn är en gammal fiskeby med ett strategiskt läge vid Ålands hav. Den medeltida riksvägen från Svea och Göta Riken till storfurstendömet Finland gick från Stockholm till Grisslehamn.

Hur tar man sig runt I Grisslehamn?

Grisslehamns Taxi är snabbt enkelt och bekvämnt. Besökare som vill utforska staden och omgivningen kan enkelt hyra cyklar från marinan.

Vad kan man göra I Grisslehamn?

Upptäck Roslagens unika natur och kultur på nya Roslagsleden mellan Danderyd och Grisslehamn vid Ålands hav! Här väntar nära 19 mils vandring i runrik fornminnesbygd, genom orörda skogar med klara sjöar, i levande landsbygd med kossor och lamm, på historiska platser med kyrkor och slott, i skyddad natur med sällsynt fauna och flora och längs en kust som bjuder klippor, klappersten och sand vid ett oändligt vackert hav.
Här finns fantastiskt vackra miljöer att cykla i. Ta dig norrut över Fogdöbron och Singöbron. Små stigar och grusvägar med havsutsikt. Hitta din egen badklippa på gångavstånd från cykeln.
Du kan paddla i vattnen kring Grisslehamn. På insidan, som vi säger här, ligger Singöfjärden med öar och härliga paddelvatten.
I vattnen kring Grisslehamn finns aven goda möjligheter till ett lyckat fiske.
Det finns också ett museum i hamnen tillägnad målaren, illustratören och författaren, Albert Engstrom, som bodde i staden i början av 20-talet. Många av hans verk visas på museet. I utkanten av staden hittar du sin konststudio på klipporna och tittar över havet.

Så här hittar du till Grisslehamn hamn

 • Grisslehamn hamnadress

  Skatuddsvägen 13, SE-764 56, Grisslehamn

 • Grisslehamn övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Grisslehamn färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Grisslehamn övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!