Finland

Jämför färjor från Finland till Åland

Det finns flera olika färjerutter som traffikerar resan från Finland till Åland. Färjorna förbinder för tillfället 3 Hamnar in Finland med 2 Hamnar i Åland.Det finns ett kombinerat antal på upp till 51 färjeöverfarter varje dag där du kan välja mellan 4 ferry routes som traffikeras av 3 färjerederier där Tallink Silja, Viking Line & Finnlines är inkluderat, och där den kortaste rutten tar ca Kort 4 timme 10 minut (Långnäs).Det här är en generell sammanfattning av det vi kan erbjuda mellan Finland och Åland, för mer exakt information använd vår Tider & Priser.

Finland-Åland-färjekarta

Klicka här för karta

Om Finland:

Finland är ett nordiskt land i nordöstra Europa, känd för dess vita sommar nätter och otaliga orörda sjöar.

Det erbjuder fantastiska landskap året runt, med många aktiviteter för varje säsong. Det finns goda skidorter, livliga städer och otroliga festivaler genom sommar månaderna. Natt himmelen är välsignade med spektakulära uppvisningar av norrsken, vilket gör det till ett av Europas mes pouplära land.

Slutligen, efter en hel dag av utforsking av barrskogar och den skarpa finska luften, varför inte slappna av i en av nationernas uppskattatsvis två miljoner bastun?

Att resa med färja är ett populärt transportsätt i Finland, då det finns många rutter drivna av goda rederier med lyxiga färjor. Finska hamnarna är goda avgångs ställen för de omgivande Skandinaviska nationerna och fastlandet Europa, så det finns ingen brist på seglings alternativ.

Om Åland:

Åland öarna ( eller Åland ) är en scenska talade autonomisk region i Finland, belägen i Skandinaviens nave mellan städerna Stockholm och Helsingfors i Östersjön.

Med 6700 öar ståtatar Åland med en spännande blandning av svensk, finsk och rysk kultur. Ungefär 90% av populationen är bosatta på huvud ön eller Fasta Ålad. Huvudsakliga staden är Mariehamn, medan andra små gemenskaper på huvudön inkluderar Godby oc Eckerö.

Medan man kan flyga till Åland från Sverige samt Finland, föredrar många besökare att åka med färja eftersom det tillåter en att ta on de fantastiska vyerna av den finska och svenska skärgården. Färjorna som används för dessa kryssningar är bland de lyxigaste i drift vilke gör att resan är mr som en kryssning än en form av transport från A till B.