COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Gotland

I hjärtat av Östersjön ligger Sveriges största och soligaste ö, Gotland.

Det är en naturskön ö med fascinerande medeltida infrastrukturer, förhistoriska kyrkor och ruiner.

Den största staden och hamnen på Gotland är Visby. Den charmiga staden är en del av Unescos kulturella världsarv och de pittoreska stugorna är omgivna av en 1300-tals fästningsmur, Visby ringmur, som är så extraordinär att det känns som om du har gått in i medeltiden.

Gotlands medeltida kapellruiner är några av de mest imponerande i världen. En av de mest imponerande strukturerna är St Karins Kyrka som byggdes 1233 och visar en magnifik inredning med sina fantastiska valvgångar.

Vad kan man göra på Gotland?

För en djupare inblick i öns förflutna kan man organisera en rundtur på Gotlands museum. Där hittar du olika utställningar, inklusive mänskliga skelett, vikingvapen och världens största byte av bevarad silverskatt. Du kan också lära dig hur den svarta döden förstörde ön på 1700-talet.

Väl värt ett besök är vikingbyn Tofta, där du kan leva som en viking för en dag. Du kan lära dig att baka bröd på samma sätt som man gjorde under 700- talet, skjuta pilar och kasta yxor.

När är det best att resa med färja till Gotland

Under sommarmånaderna kan man njuta av öns 800 km långa kust och orörda stränder.

Så varför inte tillbringa några lugna timmar genom att leta efter fossiler längs kusten? Du kan till och med snubbla över några dolda vikingskatter. Fossila jaktresor kan bokas hos Gotlandssmycken, en butik i Visby.

Du kan till och med titta på när öborna spelar 'Kubb' en lokal sport man spelar genom att kasta träbatonger på ett träblock.

Hur tar man sig runt Gotland?

Det är lätt att ta sig runt på Gotland. Kollektivtrafiken går mellan de större orterna. Det är lätt att cykla för landskapet är platt. Och det går självklart lätt även med bil eller motorcykel.

Det finns två färjereder som förbinder Visby och det svenska fastlandet.

Den ena Nynashamn ligger 60 km söder om Stockholm, på väg 73. Här kan du välja mellan tre höghastighetsavgångar varje dag. Det finns också en färjeterminal i Oskarshamn i södra Sverige fast med lite mindre frekventa avgångar.

Populära färjerederier

  • Avgår 7 gånger per dag 2 tim 55 min
  • Få pris
  • 2 avgångar per vecka 12 tim
  • Få pris

Gotland recension

 • "Gotland en trevlig ö"

  Resan var positiv i sin helhet. Jag vet att man i förväg kan köpa sittplats i fåtöljerna på båten. En fundering som jag inte vet svaret på är: Kan man köpa en sådan sittplats ombord på båten av personalen?? - Om inte så borde ni införa det.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Res tryggt och säkert"

  En behaglig, snabb resa. Sköna säten och god service.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bekvämt"

  Mycket behaglig överfart i bekväma stolar ned fin utsikt. Snabb och effektiv ombordhantering av bilar och trevlig personal på bildäck. Fin o god förtäring.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bekvämt"

  Mycket behaglig överfart i bekväma stolar ned fin utsikt. Snabb och effektiv ombordhantering av bilar och trevlig personal på bildäck. Fin o god förtäring.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Gotland