Varför använda
Direct Ferries?

2674 färjerutter och 654 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Gotland

I hjärtat av Östersjön ligger Sveriges största och soligaste ö, Gotland.

Det är en naturskön ö med fascinerande medeltida infrastrukturer, förhistoriska kyrkor och ruiner.

Den största staden och hamnen på Gotland är Visby. Den charmiga staden är en del av Unescos kulturella världsarv och de pittoreska stugorna är omgivna av en 1300-tals fästningsmur, Visby ringmur, som är så extraordinär att det känns som om du har gått in i medeltiden.

Gotlands medeltida kapellruiner är några av de mest imponerande i världen. En av de mest imponerande strukturerna är St Karins Kyrka som byggdes 1233 och visar en magnifik inredning med sina fantastiska valvgångar.

Vad kan man göra på Gotland?

För en djupare inblick i öns förflutna kan man organisera en rundtur på Gotlands museum. Där hittar du olika utställningar, inklusive mänskliga skelett, vikingvapen och världens största byte av bevarad silverskatt. Du kan också lära dig hur den svarta döden förstörde ön på 1700-talet.

Väl värt ett besök är vikingbyn Tofta, där du kan leva som en viking för en dag. Du kan lära dig att baka bröd på samma sätt som man gjorde under 700- talet, skjuta pilar och kasta yxor.

När är det best att resa med färja till Gotland

Under sommarmånaderna kan man njuta av öns 800 km långa kust och orörda stränder.

Så varför inte tillbringa några lugna timmar genom att leta efter fossiler längs kusten? Du kan till och med snubbla över några dolda vikingskatter. Fossila jaktresor kan bokas hos Gotlandssmycken, en butik i Visby.

Du kan till och med titta på när öborna spelar 'Kubb' en lokal sport man spelar genom att kasta träbatonger på ett träblock.

Hur tar man sig runt Gotland?

Det är lätt att ta sig runt på Gotland. Kollektivtrafiken går mellan de större orterna. Det är lätt att cykla för landskapet är platt. Och det går självklart lätt även med bil eller motorcykel.

Det finns två färjereder som förbinder Visby och det svenska fastlandet.

Den ena Nynashamn ligger 60 km söder om Stockholm, på väg 73. Här kan du välja mellan tre höghastighetsavgångar varje dag. Det finns också en färjeterminal i Oskarshamn i södra Sverige fast med lite mindre frekventa avgångar.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Destination Gotland
  • Få pris

Gotland recension

 • "Direct Ferries, nej tack"

  Omöjligt att få kontakt via mail eller telefon. Mitt färjebiljett-pris drogs 6 ggr o hela mitt konto länsades pga error i Direct ferrries system, pga deras utlandskonto kom inte pengarna tillbaka till mitt konto förrän efter helgen, hade inga pengar på flera dagar o hann polisanmäla. Kommer absolut inte boka genom Direct Ferries igen. Kommer att boka genom Destination Gotland nästa gång. När vi skulle av båten i Västervik körde vi fel 2ggr på terminalen då det var mörkt o vi var sist av så inga bilar att följa, saknade att ngn vinkade oss rätt. Irriterande att dörren ner till trapphuset/parkeringen öppnades 150 ggr under resan o oljud o illaluktade kom in i salongen.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Incheckning"

  Hade önskat att det framgick i bokningsbekräftelsen att man skulle checka in via mobilen och att man får ett sms inför detta. I mailet stod det att man skulle checka in på terminalen så det var lite förvirrande.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trevlig tur"

  Trevlig personal , bra mat ( jätte bra räkmacka ), höll tiden !

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Stor Sverige Turnén 2019"

  Super

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Gotland