Varför använda
Direct Ferries?

3307 färjerutter och 697 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Gotland

I hjärtat av Östersjön ligger Sveriges största och soligaste ö, Gotland.

Det är en naturskön ö med fascinerande medeltida infrastrukturer, förhistoriska kyrkor och ruiner.

Den största staden och hamnen på Gotland är Visby. Den charmiga staden är en del av Unescos kulturella världsarv och de pittoreska stugorna är omgivna av en 1300-tals fästningsmur, Visby ringmur, som är så extraordinär att det känns som om du har gått in i medeltiden.

Gotlands medeltida kapellruiner är några av de mest imponerande i världen. En av de mest imponerande strukturerna är St Karins Kyrka som byggdes 1233 och visar en magnifik inredning med sina fantastiska valvgångar.

Vad kan man göra på Gotland?

För en djupare inblick i öns förflutna kan man organisera en rundtur på Gotlands museum. Där hittar du olika utställningar, inklusive mänskliga skelett, vikingvapen och världens största byte av bevarad silverskatt. Du kan också lära dig hur den svarta döden förstörde ön på 1700-talet.

Väl värt ett besök är vikingbyn Tofta, där du kan leva som en viking för en dag. Du kan lära dig att baka bröd på samma sätt som man gjorde under 700- talet, skjuta pilar och kasta yxor.

När är det best att resa med färja till Gotland

Under sommarmånaderna kan man njuta av öns 800 km långa kust och orörda stränder.

Så varför inte tillbringa några lugna timmar genom att leta efter fossiler längs kusten? Du kan till och med snubbla över några dolda vikingskatter. Fossila jaktresor kan bokas hos Gotlandssmycken, en butik i Visby.

Du kan till och med titta på när öborna spelar 'Kubb' en lokal sport man spelar genom att kasta träbatonger på ett träblock.

Hur tar man sig runt Gotland?

Det är lätt att ta sig runt på Gotland. Kollektivtrafiken går mellan de större orterna. Det är lätt att cykla för landskapet är platt. Och det går självklart lätt även med bil eller motorcykel.

Det finns två färjereder som förbinder Visby och det svenska fastlandet.

Den ena Nynashamn ligger 60 km söder om Stockholm, på väg 73. Här kan du välja mellan tre höghastighetsavgångar varje dag. Det finns också en färjeterminal i Oskarshamn i södra Sverige fast med lite mindre frekventa avgångar.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Destination Gotland
  • Få pris
 • Hansa Destinations
  • Få pris

Gotland recension

 • "Fel tid"

  Ni skriver felaktigt att man ska checka in 1 tim före avgång. Det är 20 minuter som gäller

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Färjan plus o minus "

  Satt i loungen och frös. Det var varmare i restaurangen. Smidig påfart och avfart. Saknade saffranspannkaka o salmbärssylt i caféet. Monitorn kunde gärna visa någon liten film om Gotland mellan all reklam.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Fin resa"

  Resan var fin med underbart väder. Endast starten dvs när resan skulle bokas var mindre bra.Bokningssidan är inte bra, skulle kunna göras tydligare.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Gotland 19-23/8"

  Toppenresa

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Gotland