Destination Gotland

Destination Gotland är ett dotterbolag till Rederi AB Gotland som bedriver båttrafik året runt mellan Sveriges fastland och Gotland på uppdrag av den svenska regeringen.

Destination Gotlands flotta består av fyra moderna höghastighetsfartyg som transporterar mer än 1,6 miljoner passagerare och nästan en halv miljon fordon till Gotland årligen. Färjorna går mellan fastlandshamnarna i Nynäshamn och Oskarshamn och Visby på Gotlands västkust. Med 18 dagliga avgångar under sommarsäsongen så tar överfarten från Nynäshamn lite över 3 timmar medan resan från Oskarshamn tar lite under 3 timmar.

Det finns mycket att se och göra ombord på färjan. I skeppsrestaurangen serveras vällagad mat året runt och det finns även en bistro som är öppen under högsäsong samt en butik, en lekhörna och bio. Oavsett om du vill ha frukost, mellanmål, en större måltid eller bara en kaffe så blir du väl omhändertagen. Matställena är alltid öppna från avgång, oavsett när du reser och fartygets restaurang serverar mat som passer alla smaker och budgetar, varm och kall.

Butiken ombord har ett stort utbud av godis, drycker, tidningar såväl som gotländska delikatesser och souvenirer.

På de större färjorna finns bio ombord. För de yngre passagerarna finns lekrum och en barnbio. Du kan också hyra ett Nintendo DS.

Direct Ferries jämnför tidtabeller och priser efter er sökning och visar hur ni kan jämnföra Destination Gotland priser och tidtabeller med olika rederier i en sökning. Jämnför Destination Gotland tidtabeller och priser med alla rederier innan ni bokar er biljett för att säkra att ni får det bästa alternativet för er resa.

Lӓs mer Läs mindre

Alla rutter med Destination Gotland

Omdömen om Destination Gotland

 • "Fel tid"

  Ni skriver felaktigt att man ska checka in 1 tim före avgång. Det är 20 minuter som gäller

  Johannes' reste med Destination Gotland

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Färjan plus o minus "

  Satt i loungen och frös. Det var varmare i restaurangen. Smidig påfart och avfart. Saknade saffranspannkaka o salmbärssylt i caféet. Monitorn kunde gärna visa någon liten film om Gotland mellan all reklam.

  Thyra' reste med Destination Gotland

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Fin resa"

  Resan var fin med underbart väder. Endast starten dvs när resan skulle bokas var mindre bra.Bokningssidan är inte bra, skulle kunna göras tydligare.

  Anonym' reste med Destination Gotland

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Gotland 19-23/8"

  Toppenresa

  Rolf' reste med Destination Gotland

  Lӓs mer Läs mindre