Destination Gotland

Destination Gotland är ett dotterbolag till Rederi AB Gotland som bedriver båttrafik året runt mellan Sveriges fastland och Gotland på uppdrag av den svenska regeringen.

Destination Gotlands flotta består av fyra moderna höghastighetsfartyg som transporterar mer än 1,6 miljoner passagerare och nästan en halv miljon fordon till Gotland årligen. Färjorna går mellan fastlandshamnarna i Nynäshamn och Oskarshamn och Visby på Gotlands västkust. Med 18 dagliga avgångar under sommarsäsongen så tar överfarten från Nynäshamn lite över 3 timmar medan resan från Oskarshamn tar lite under 3 timmar.

Det finns mycket att se och göra ombord på färjan. I skeppsrestaurangen serveras vällagad mat året runt och det finns även en bistro som är öppen under högsäsong samt en butik, en lekhörna och bio. Oavsett om du vill ha frukost, mellanmål, en större måltid eller bara en kaffe så blir du väl omhändertagen. Matställena är alltid öppna från avgång, oavsett när du reser och fartygets restaurang serverar mat som passer alla smaker och budgetar, varm och kall.

Butiken ombord har ett stort utbud av godis, drycker, tidningar såväl som gotländska delikatesser och souvenirer.

På de större färjorna finns bio ombord. För de yngre passagerarna finns lekrum och en barnbio. Du kan också hyra ett Nintendo DS.

Direct Ferries jämnför tidtabeller och priser efter er sökning och visar hur ni kan jämnföra Destination Gotland priser och tidtabeller med olika rederier i en sökning. Jämnför Destination Gotland tidtabeller och priser med alla rederier innan ni bokar er biljett för att säkra att ni får det bästa alternativet för er resa.

Lӓs mer Läs mindre

Alla rutter med Destination Gotland

Omdömen om Destination Gotland

 • "Direct Ferries, nej tack"

  Omöjligt att få kontakt via mail eller telefon. Mitt färjebiljett-pris drogs 6 ggr o hela mitt konto länsades pga error i Direct ferrries system, pga deras utlandskonto kom inte pengarna tillbaka till mitt konto förrän efter helgen, hade inga pengar på flera dagar o hann polisanmäla. Kommer absolut inte boka genom Direct Ferries igen. Kommer att boka genom Destination Gotland nästa gång. När vi skulle av båten i Västervik körde vi fel 2ggr på terminalen då det var mörkt o vi var sist av så inga bilar att följa, saknade att ngn vinkade oss rätt. Irriterande att dörren ner till trapphuset/parkeringen öppnades 150 ggr under resan o oljud o illaluktade kom in i salongen.

  Caroline' reste med Destination Gotland

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Incheckning"

  Hade önskat att det framgick i bokningsbekräftelsen att man skulle checka in via mobilen och att man får ett sms inför detta. I mailet stod det att man skulle checka in på terminalen så det var lite förvirrande.

  Karolin' reste med Destination Gotland

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trevlig tur"

  Trevlig personal , bra mat ( jätte bra räkmacka ), höll tiden !

  Anonym' reste med Destination Gotland

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Stor Sverige Turnén 2019"

  Super

  Kjell' reste med Destination Gotland

  Lӓs mer Läs mindre