Boka en färja från/till Västervik

Västervik färjehamn i Sverige förbinder Visby i Gotland med möjlighet att välja mellan upp till 9 överfarter per vecka. Restiden för Västervik till Visby överfarten är 2 timmar 30 minuter och trafikkeras av Destination Gotland.

Västervik hamnkarta

Klicka här för karta

Västervik färjetjänster

 • Destination Gotland
  • 9 avgångar per vecka 2 tim 30 min
  • Få pris

Guide till Västervik

Västervik i Kalmar län på Sveriges sydostkust mittemot Öland. Härifrån avgår regelbundna färjor till Visby på Gotland med en restid på 2 timmar och 30 minuter.

Vad finns att göra i Västervik?

I den gamla och charmiga köpstaden finns gott om aktiviteter och sevärdheter. Gillar man muséer kan man besöka permanenta utställningar om stadens bruks- och sjöhistoria, och vill man testa något annorlunda finns här både ett psykiatriskt museum och ett mopedmuseum. Är det vackert väder kan man besöka naturreservatet Ljungåsen, den trolska skulpturparken på toppen av Garpedansberget eller Gladhammarsgruvorna, som härrör från 1100-talet och tillhör landets äldsta. För den shoppingsugne som vill fynda unika föremål finns här gott om loppisar och butiker med antikviteter och lokalt hantverk.

Efter dagens utflykter är man säkert hungrig och här finns gott om kaféer och restauranger med mat från världens alla hörn.

Hur tar man sig runt i Västervik?

Man tar sig lättast runt till fots i den lilla och kompakta staden.

Så här hittar du till Västervik hamn

 • Västervik Färjans hamnadress

  Farjevagen 10, 593 50 Vastervik, Sweden

 • Västervik övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Västervik färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Västervik övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!