Boka en färja från/till Oskarshamn

Oskarshamn färjehamn i Sverige förbinder Visby i Gotland med möjlighet att välja mellan upp till 14 överfarter per vecka. Restiden för Oskarshamn till Visby överfarten är 2 timmar 55 minuter och trafikkeras av Destination Gotland.

Oskarshamn hamnkarta

Klicka här för karta

Oskarshamn färjetjänster

 • Destination Gotland
  • 14 avgångar per vecka 2 tim 55 min
  • Få pris

Guide till Oskarshamn

Oskarshamn ligger i Kalmars län på Sveriges östkust. Härifrån går färjor hela året till Visby med Desination Gotland och sommartid till Byxelkrok på Öland.

Vad finns det att göra i Oskarshamn?

Oskarshamn är en lugn liten kuststad med pittoreska hus och kullerstensgator. Stadens centrum ligger på en klippa ovanför hamnen, där de flesta kaféer, barer och restauranger ligger med utsikt över vattnet. Mellan centrum och hamnen finner man de kulturminnesmärkta kvarteren ”Besväret och fnyket”, Oskarshamns äldsta bevarade stadsdel med trähus som dateras till 1800-talet.

Inne i staden får man inte missa Döderhultarmuséet, som ställer ut runt 200 av den berömde skulptören Axel ”Döderhultarn” Peterssons verk. Skulpturerna berättar på ett målande sätt om livet i Oskarshamn kring sekelskiftet. Man kan även besöka hans atelje. I hamnen finns både Sjöfartsmuseum och Båt- och maskinmuseum samt museifartyget S/S Nalle.

Hur tar man sig lättast runt i Oskarshamn?

Oskarshamn är en liten och kompakt stad och man tar sig lätt runt till fots.

Så här hittar du till Oskarshamn hamn

 • Oskarshamn Färjans hamnadress

  Verkstadsgatan 1, 572 35 Oskarshamn

 • Oskarshamn övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Oskarshamn färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Oskarshamn övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!