Färja från Visby till Rostock

Visby Rostock-rutten går mellan Gotland och Tyskland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Hansa Destinations. Färjor avgår upp till 2 gånger vecka med en resetid på ca 13 timmar 15 minuter.

Färjetrafiken på Visby Rostock-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Visby och Rostock

  • Hansa Destinations
    • 2 avgångar per vecka 13 tim 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Visby Rostock

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Visby Rostock-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Rostock

Den tyska staden Rostock är den största staden i den nordtyska delstaten Mecklenburg-Vorpommern, belägen ca 12 km från Warnowflodens mynning i Östersjön. Staden är hem till ett av världens äldsta universitet, Universität Rostock, som grundades 1419. Det är det tredje äldsta universitetet i Tyskland som är i kontinuerlig drift. Universitetet har även en botanisk trädgård som är öppen för besökare. Staden är också hem för den årliga Hanse Sail-festivalen, då många stora segelfartyg och museifartyg sjösätts. Festivalen lockar över 1,5 miljoner besökare varje år. Här anordnas även en jazzfestival i juni varje år som heter Ostsee-Jazz ("Östersjöjazz").

Hamnen i Rostock är den största i Tyskland och en av de viktigaste i Europa. Härifrån avgår färjor till Gedser i Danmark (2 timmar), Trelleborg i Sverige (5 timmar och 45 minuter), och en snabbfärja som åker hela vägen till Hangö i Finland på 22 timmar.