COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Mariehamn - Åbo är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Mariehamn till Åbo färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Åland till Finland

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Mariehamn och Åbo

  • 7 Sailings Weekly 5 hr 25 min
  • Get price
  • 7 Sailings Weekly 5 hr 30 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Mariehamn till Åbo

 • "Tjusigt."

  Härlig resa genom en vacker skärgård, med god mat och en fin båt.

  'Baltic Princess' travelled on Baltic Princess

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Mariehamn till Åbo

Mariehamn Åbo-rutten går mellan Åland och Finland och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Viking Line trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 5 timmar 25 minuter när Tallink Silja servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 5 timmar 30 minuter.

Det finns totalt 14 linjer att välja på vecka om du vill åka Mariehamn Åbo-rutten mellan Åland och Finland. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Mariehamn

Mariehamn är huvudstad på Åland som är ett självständigt territorium enligt finsk suveränitet. Liksom överallt på Åland är Mariehamn svensktalande och cirka 88% av invånarna talar det som modersmål. De flesta av stadens butiker och många restauranger och kaféer finns Torggatans gågata i centrala Mariehamn. De fyrkantiga husen är säte för makten, Självstyrelsegården, som omfattar Ålands parlament och provinsregeringen, stadshuset och regeringsbyggnaden. På sluttningen upp till stadshuset finns en staty av tsarinna Maria Aleksandrovna, som gav sitt namn till den nygrundade staden 1861. Mariehamn har flera byggnader ritade av den finske arkitekten Lars Sonck, som flyttade till Åland som barn. Hans byggnader är kyrkan Mariehamn (1927), huvudbyggnaden av Ålands sjöfartsskola (1927) och stadshuset (1939). Hilda Hongell konstruerade också flera byggnader, även om endast ett fåtal finns kvar.

Mariehamn ligger på en halvö och har två huvudsakliga hamnar, en på östra stranden och en på den västra stranden. Båda hamnarna förblir isfria nästan hela året och har inte tidvatten. Västra Hamnen är en internationell hamn som har dagliga avgångar till Sverige, Estland och finska fastlandet. Östra hamnen har en av de största småbåtshamnarna i Skandinavien.


Guide till Åbo

Finlands femte största stad Åbo är landets äldsta och var länge maktens centrum i Finland. Staden grundades på 1200-talet, och trots att få medeltida sevärdheter finns kvar har staden hållit sin spännande historia vid liv bland annat tack vare flertalet arkeologiska utställningar. Sommarmånaderna är en bra tid att besöka staden, då folk kopplar av vid ån Aura, flockas till de många båtarna som ligger förtöjda i hamnen eller strövar längs kajen. Salutorget som ligger mitt i staden är en populär handels- och mötesplats som även lockar till sig många turister. Få sevärdheter i staden är mer imponerande eller iögonfallande än Åbo slott, som ståtar med inte mindre än två fängelsehålor och dateras till slutet av 1200-talet. Man får heller inte missa Åbo domkyrka som även den uppfördes i slutet av 1200-talet och som räknas som en av Finlands viktigaste kyrkor.