Mariehamn
Åbo
Färjor till Finland
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Mariehamn - Åbo är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Mariehamn till Åbo

Mariehamn Åbo-rutten går mellan Åland och Finland och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Viking Line trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 5 timmar 25 minuter när Tallink Silja servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 5 timmar 30 minuter.

Det finns totalt 14 linjer att välja på vecka om du vill åka Mariehamn Åbo-rutten mellan Åland och Finland. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Mariehamn till Åbo färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Åland till Finland
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Mariehamn till Åbo?

  Färjeresan från Mariehamn till Åbo tar ungefär 5h 27m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Mariehamn till Åbo?

  Priserna för färjan mellan Mariehamn - Åbo varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 77 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Mariehamn - Åbo?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Mariehamn och Åbo, dessa är
  • Viking Line
  • Tallink Silja
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Mariehamn - Åbo?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Mariehamn - Åbo, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Mariehamn - Åbo?

  Ja, mellan Mariehamn - Åbo kan du resan utan bil med
  • Viking Line
  • Tallink Silja
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Mariehamn - Åbo?

  Ja, du kan resa med bil mellan Mariehamn - Åbo med
  • Viking Line
  • Tallink Silja
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Mariehamn - Åbo?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Viking Line
  • Tallink Silja
 • Vad är avståndet från Mariehamn till Åbo?

  Det är uppskattningsvis 138 sjömil mellan Mariehamn och Åbo.

Så tycker våra kunder om Färjor från Mariehamn till Åbo

 • "Om jag bokade och reste var resan en mästare och rolig"

  Resan var rolig, bra service och sovrummen var bra och trevliga och all personal var respektfull och vi hoppas kunna boka resor med er i framtiden Tack för era tjänster och priserna är lagom.

  'Amorella' travelled on Amorella

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Mariehamn

Mariehamn är huvudstad på Åland som är ett självständigt territorium enligt finsk suveränitet. Liksom överallt på Åland är Mariehamn svensktalande och cirka 88% av invånarna talar det som modersmål. De flesta av stadens butiker och många restauranger och kaféer finns Torggatans gågata i centrala Mariehamn. De fyrkantiga husen är säte för makten, Självstyrelsegården, som omfattar Ålands parlament och provinsregeringen, stadshuset och regeringsbyggnaden. På sluttningen upp till stadshuset finns en staty av tsarinna Maria Aleksandrovna, som gav sitt namn till den nygrundade staden 1861. Mariehamn har flera byggnader ritade av den finske arkitekten Lars Sonck, som flyttade till Åland som barn. Hans byggnader är kyrkan Mariehamn (1927), huvudbyggnaden av Ålands sjöfartsskola (1927) och stadshuset (1939). Hilda Hongell konstruerade också flera byggnader, även om endast ett fåtal finns kvar.

Mariehamn ligger på en halvö och har två huvudsakliga hamnar, en på östra stranden och en på den västra stranden. Båda hamnarna förblir isfria nästan hela året och har inte tidvatten. Västra Hamnen är en internationell hamn som har dagliga avgångar till Sverige, Estland och finska fastlandet. Östra hamnen har en av de största småbåtshamnarna i Skandinavien.


Guide till Åbo

Finlands femte största stad Åbo är landets äldsta och var länge maktens centrum i Finland. Staden grundades på 1200-talet, och trots att få medeltida sevärdheter finns kvar har staden hållit sin spännande historia vid liv bland annat tack vare flertalet arkeologiska utställningar. Sommarmånaderna är en bra tid att besöka staden, då folk kopplar av vid ån Aura, flockas till de många båtarna som ligger förtöjda i hamnen eller strövar längs kajen. Salutorget som ligger mitt i staden är en populär handels- och mötesplats som även lockar till sig många turister. Få sevärdheter i staden är mer imponerande eller iögonfallande än Åbo slott, som ståtar med inte mindre än två fängelsehålor och dateras till slutet av 1200-talet. Man får heller inte missa Åbo domkyrka som även den uppfördes i slutet av 1200-talet och som räknas som en av Finlands viktigaste kyrkor.


Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.