Långnäs till Åbo färja

Långnäs Åbo rutten ansluter Åland med Finland och körs för tillfället av 2 rederier. Tallink Silja service kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid på runt 4 timmar 5 minuter när Viking Line servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 4 tim 15 min.

Så det är kombinerat 14 överfarter som erbjuds vecka på Långnäs Åbo rutten mellan Åland och Finland. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Långnäs till Åbo färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Åland till Finland sida.

Långnäs - Åbo färjerederier

  • Tallink Silja
    • 7 Avgångar per vecka 4 tim 5 min
    • Få pris
  • Viking Line
    • 7 Avgångar per vecka 4 tim 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Långnäs Åbo

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Långnäs Åbo är en bil och 2 passagerare.

Långnäs guide

Långnäs är en stad och hamn i Lumparland i Finland. Staden ligger på den östra sidan av Lumparland. Kyrkan i Lumparland, som är tillägnad St Andrew, är den äldsta bevarade träkyrkan i regionen och går tillbaka till 1720-talet. I början av 1960-talet, byggde Silja Line en färjeterminal i Långnäs, ritad av arkitekten Bengt Lundsten. Terminalen var i bruk 1965-1975 då den stängdes och revs. En ny terminal byggdes 1999 för att rymma de stora kryssningsfärjorna på rutten Stockholm-Åbo. Det används som ett alternativ till Mariehamn hamn på anslutningar med liten passagerartrafik till och från Åland.

Från Långnäs hamn, kan färjor tas till Stockholm och Åbo. Incheckning för bilar som ska till Stockholm öppnar 30 minuter före avgång och 1 timme före avgång för resor till Åbo.

Åbo guide

Den finska staden Åbo är den äldsta staden i Finland och var faktiskt en gång den finska huvudstaden, även om det nu är landets femte största stad. Även om mycket få medeltida sevärdheter finns kvar i Åbo har staden lyckats behålla en stark historisk karaktär och olika arkeologiska utställningar återfinns inom dess museer. Åbos sommarmånader är särskilt livliga och är en bra tid att besöka staden, när folkmassorna tenderar att naturligt samlas runt stranden av Aura å, då de många båtarna ligger förtöjda i hjärtat av staden, och den livliga hamnen. Det centrala torget Salutorget är också ett nav för verksamhet i Åbo och spelar en viktig roll i den lokala turismen och umgänget. Få sevärdheter i staden är mer imponerande och iögonfallande än Åbo slott själv, som ståtar med inte mindre än två fängelsehålor och är från senare delen av 1300-talet. Lika känd är Åbo domkyrka, som rankas bland Finlands mest betydelsefulla kyrkor och innehåller många intressanta kapell.