Långnäs
Åbo
Färjor till Finland
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Långnäs - Åbo är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Långnäs till Åbo

Långnäs Åbo-rutten går mellan Åland och Finland och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Viking Line trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 4 timmar 15 minuter när Tallink Silja servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 4 timmar 5 minuter.

Det finns totalt 14 linjer att välja på vecka om du vill åka Långnäs Åbo-rutten mellan Åland och Finland. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Långnäs till Åbo färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Åland till Finland
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Långnäs till Åbo?

  Färjeresan från Långnäs till Åbo tar ungefär 4h 10m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Långnäs till Åbo?

  Priserna för färjan mellan Långnäs - Åbo varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 69 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Långnäs - Åbo?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Långnäs och Åbo, dessa är
  • Viking Line
  • Tallink Silja
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Långnäs - Åbo?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Långnäs - Åbo, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Långnäs - Åbo?

  Ja, mellan Långnäs - Åbo kan du resan utan bil med
  • Viking Line
  • Tallink Silja
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Långnäs - Åbo?

  Ja, du kan resa med bil mellan Långnäs - Åbo med
  • Viking Line
  • Tallink Silja
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Långnäs - Åbo?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Viking Line
  • Tallink Silja
 • Vad är avståndet från Långnäs till Åbo?

  Det är uppskattningsvis 116 sjömil mellan Långnäs och Åbo.

Så tycker våra kunder om Färjor från Långnäs till Åbo

 • "Om jag bokade och reste var resan en mästare och rolig"

  Resan var rolig, bra service och sovrummen var bra och trevliga och all personal var respektfull och vi hoppas kunna boka resor med er i framtiden Tack för era tjänster och priserna är lagom.

  'Amorella' travelled on Amorella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Skyltning"

  Det var svårt att hitta till färjan. Och när vi väl kommit fram visade det sig att vi ändå inte var på rätt plats men som tur var stod en vänligt kille och visade oss rätt till incheckningen som låg längre bort av någon anledning. Bättre skyltning önskas från oss som kommer från "landet" eller andra platser i Sverige.

  'Amorella' travelled on Amorella

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Långnäs

Långnäs är en hamn i kommunen Lumparland på Åland. Silja Line, då Siljarederiet, byggde en färjeterminal här i början på 1960-talet som alternativ till Mariehamn för att ta emot de stora kryssningsfartyg som åker mellan Stockholm och Åbo. Färjeterminalen blev vida omtalad på grund av dess moderna arkitektur, men terminalen stängdes 1975 och rivdes till sist 1993. En ny terminal byggdes 1999 i samband med att taxfree-försäljningen slopades inom EU. Åland står utanför EU:s skatteunion, så genom att stanna till vid Åland kunde taxfreeförsäljningen ombord färjorna fortsätta. På lumparland finns träkyrkan S:t Andreas, som dateras till 1700-talet och är Ålands äldsta träkyrka, och även Skag naturreservat.

Från hamnen avgår färjetrafik till Stockholm och Åbo. För bilar som färdas till Stockholm öppnar incheckningen 30 minuter före avgång och 1 timme före avgång gäller för färjor till Åbo.


Guide till Åbo

Finlands femte största stad Åbo är landets äldsta och var länge maktens centrum i Finland. Staden grundades på 1200-talet, och trots att få medeltida sevärdheter finns kvar har staden hållit sin spännande historia vid liv bland annat tack vare flertalet arkeologiska utställningar. Sommarmånaderna är en bra tid att besöka staden, då folk kopplar av vid ån Aura, flockas till de många båtarna som ligger förtöjda i hamnen eller strövar längs kajen. Salutorget som ligger mitt i staden är en populär handels- och mötesplats som även lockar till sig många turister. Få sevärdheter i staden är mer imponerande eller iögonfallande än Åbo slott, som ståtar med inte mindre än två fängelsehålor och dateras till slutet av 1200-talet. Man får heller inte missa Åbo domkyrka som även den uppfördes i slutet av 1200-talet och som räknas som en av Finlands viktigaste kyrkor.


Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.