COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Långnäs - Åbo är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Långnäs till Åbo färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Åland till Finland

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Långnäs och Åbo

    • 7 Sailings Weekly 4 hr 15 min
    • Get price
    • 7 Sailings Weekly 4 hr 5 min
    • Get price

Färja från Långnäs till Åbo

Långnäs Åbo-rutten går mellan Åland och Finland och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Viking Line trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 4 timmar 15 minuter när Tallink Silja servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 4 timmar 5 minuter.

Det finns totalt 14 linjer att välja på vecka om du vill åka Långnäs Åbo-rutten mellan Åland och Finland. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Långnäs

Långnäs är en hamn i kommunen Lumparland på Åland. Silja Line, då Siljarederiet, byggde en färjeterminal här i början på 1960-talet som alternativ till Mariehamn för att ta emot de stora kryssningsfartyg som åker mellan Stockholm och Åbo. Färjeterminalen blev vida omtalad på grund av dess moderna arkitektur, men terminalen stängdes 1975 och rivdes till sist 1993. En ny terminal byggdes 1999 i samband med att taxfree-försäljningen slopades inom EU. Åland står utanför EU:s skatteunion, så genom att stanna till vid Åland kunde taxfreeförsäljningen ombord färjorna fortsätta. På lumparland finns träkyrkan S:t Andreas, som dateras till 1700-talet och är Ålands äldsta träkyrka, och även Skag naturreservat.

Från hamnen avgår färjetrafik till Stockholm och Åbo. För bilar som färdas till Stockholm öppnar incheckningen 30 minuter före avgång och 1 timme före avgång gäller för färjor till Åbo.


Guide till Åbo

Finlands femte största stad Åbo är landets äldsta och var länge maktens centrum i Finland. Staden grundades på 1200-talet, och trots att få medeltida sevärdheter finns kvar har staden hållit sin spännande historia vid liv bland annat tack vare flertalet arkeologiska utställningar. Sommarmånaderna är en bra tid att besöka staden, då folk kopplar av vid ån Aura, flockas till de många båtarna som ligger förtöjda i hamnen eller strövar längs kajen. Salutorget som ligger mitt i staden är en populär handels- och mötesplats som även lockar till sig många turister. Få sevärdheter i staden är mer imponerande eller iögonfallande än Åbo slott, som ståtar med inte mindre än två fängelsehålor och dateras till slutet av 1200-talet. Man får heller inte missa Åbo domkyrka som även den uppfördes i slutet av 1200-talet och som räknas som en av Finlands viktigaste kyrkor.