Boka en färja från/till Vasa

Vasa färjehamn i Finland förbinder Umeå i Sverige med möjlighet att välja mellan upp till 12 överfarter per vecka. Restiden för Vasa till Umeå överfarten är 3 timmar 30 minuter och trafikkeras av Wasaline.

Vasa hamnkarta

Klicka här för karta

Vasa färjealternativ

Vasa färjetjänster

 • Wasaline
  • 12 avgångar per vecka 3 tim 30 min
  • Få pris

Guide till Vasa

Vasa är en stad i Finland och landskapet Österbottens centralort. Staden ligger vid Bottniska vikens östra strand. Vasa är en universitetsstad och ett betydande kulturellt centrum för Svenskfinland. Staden har 67 392 invånare.

Hur tar man sig runt i Vasa?

I Vasa kan man vinka in en taxi eller ta sig fram med buss. Staden har både en flygplats och en järnvägstation.

Vad kan man göra I Vasa?

Vasa är möjligheterna till fritidssysselsättning bland de bästa. Även havet ligger nära till och erbjuder fantastiska upplevelser året om. Utanför staden breder Kvarkens skärgård ut sig, den klassificerades som världsarv år 2006. Vasa är även en mångsidig kulturstad som erbjuder kultur åt människor i alla åldrar på både finska och svenska. Lillkyro är mest känd för sin bleckslagarhistoria. Tack vare ”fyrry”, d.v.s. en leksak gjord av bleckplåt som man blåser på, fick Lillkyro smeknamnet Fyrrykyrö, som också i dag fortfarande används.
I Vasa arrangeras varje sommar Korsholm Musikfestival. Utöver det är det också en stor upplevelse att besöka Alvar Aalto-teatern i Seinäjoki.

Så här hittar du till Vasa hamn

 • Vasa Färjans hamnadress

  Skeppsredaregatan 1, Hamnterminalen, FIN-65170 Vasa

 • Vasa övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Vasa färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Vasa övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!