Wasaline

Wasaline är ett finskt färjebolag som förbinder Vasa på den finska västkusten med Umeå i norra Sverige.

Rutten är populär på grund av sina shoppingmöjligheter och eftersom resan endast tar fyra timmar är det ett billigt och snabbt sätt att ta sig mellan Sverige och Finland, speciellt om man kör.

Ombord Wasa Express kan man prova det utmärkta skandinaviska köket på tre olika restauranger medan man blickar ut över Kvarken.

Det finns plats för 850 passagerare och de två bildäcken rymmer 450 bilar och 65 lastbilar. Färjan sjösattes 2013, så allt en modern resenär kan önska sig finns ombord: en välsorterad butik, 60 lyxiga hytter med egen toalett och dusch samt många konferensrum med plats för upp till 120 personer.

Använd directferries.se för att hitta Wasaline tidtabeller, priser och för att boka biljetter med Wasaline. Vill du hitta den billigaste resan? Vi jämför Wasaline med alternativa rederier.

Lӓs mer Läs mindre

Wasaline rutter och hamnar

Alla rutter med Wasaline

Omdömen om Wasaline

 • "Tiden"

  Allt var annars bra men tiden stod fel på mejlet jag fick. 11.30 skulle bovars i hamn men i hamn 10.30 så borde ha stått om det var finsk eller svensk tidså man inte fick en kvart på sig att göra sig klar för att dra till bilen. 

  Maija' reste med Wasaline

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Umeå-Vasa"

  👍

  Petra' reste med Wasaline

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Direct Ferries värdelösa bokningssida"

  Bokade färja mellan Vasa och Umeå via Direct Ferries, Blev utslängd från bokningen 3 gånger innan jag lyckades fullfölja bokningen för bil. 2 personer och 2 buffé´. När vi  Skulle äta var vi inte bokade enligt Vasaline, dom visade den bokning som ni skickat till dom och vi fanns inte med. Vi kunde visa att vi bokat och betalt buffen på underlaget vi fått från Direct Ferries, Restaurangen var fullbokad men en förstående personal ordnade ett bord, men vi fick vänta 1,5 timmar vilket innebar att det började var slut på vissa rätter i buffen. Ja kommer definitivt inte att rekommendera att någon bokar färjor via Direct Ferries utan att man bokar genom rederiernas egna bokningssidor 

  Ulf' reste med Wasaline

  Lӓs mer Läs mindre
 • "kenneth.b.lindgren@gmail.com"

  kenneth.b.lindgren@gmail.com

  Kenneth' reste med Wasaline

  Lӓs mer Läs mindre