Wasaline

Wasaline är ett finskt färjebolag som förbinder Vasa på den finska västkusten med Umeå i norra Sverige.

Rutten är populär på grund av sina shoppingmöjligheter och eftersom resan endast tar fyra timmar är det ett billigt och snabbt sätt att ta sig mellan Sverige och Finland, speciellt om man kör.

Ombord Wasa Express kan man prova det utmärkta skandinaviska köket på tre olika restauranger medan man blickar ut över Kvarken.

Det finns plats för 850 passagerare och de två bildäcken rymmer 450 bilar och 65 lastbilar. Färjan sjösattes 2013, så allt en modern resenär kan önska sig finns ombord: en välsorterad butik, 60 lyxiga hytter med egen toalett och dusch samt många konferensrum med plats för upp till 120 personer.

Använd directferries.se för att hitta Wasaline tidtabeller, priser och för att boka biljetter med Wasaline. Vill du hitta den billigaste resan? Vi jämför Wasaline med alternativa rederier.

Lӓs mer Läs mindre

Wasaline rutter och hamnar

Alla rutter med Wasaline

Omdömen om Wasaline

 • "Båtresa"

  .

  Anonym' reste med Wasaline

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trygghet"

  Jag är så tacksam för sånt fint bemötande åt personal både på färjan och hamnen. Mitt blodtryck steg och mådde inte så bra. Fick fint bemötande och rullstol för att ta mig från färjan in till hamnen. Det var rent och snyggt i hytten och hela personal styrkan log och var trevlig. Jag kände mig trygg och tacksam. På Återseende

  Kerstin' reste med Wasaline

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Semesterresa"

  Min särbo och jag färdades med bil. Vi lämnade hans födelsestad Vasa för att besöka min tidigare semesterbostad utanför Nordmaling. Resan var mycket behaglig. Vi hade även tur med vädret. Hade kanske hoppats att vi kunnat åka på förmiddagen. Nu kom vi fram mitt i natten. Härligt att både äta gott och även välja öl, vin eller sprit. Hoppas på fler avgångar i framtiden då vi kommer att färdas oftare över Kvarken.

  Mona ' reste med Wasaline

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Finlandssemester"

  Trevlig personal,bra utbud i resturangen. Rena och fina toaletter. Liet mer bekvmäma stolar eller sittmöjligheter vore bra

  Torsten' reste med Wasaline

  Lӓs mer Läs mindre