COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Wasaline

Wasaline är ett finskt färjebolag som förbinder Vasa på den finska västkusten med Umeå i norra Sverige.

Rutten är populär på grund av sina shoppingmöjligheter och eftersom resan endast tar fyra timmar är det ett billigt och snabbt sätt att ta sig mellan Sverige och Finland, speciellt om man kör.

Ombord Wasa Express kan man prova det utmärkta skandinaviska köket på tre olika restauranger medan man blickar ut över Kvarken.

Det finns plats för 850 passagerare och de två bildäcken rymmer 450 bilar och 65 lastbilar. Färjan sjösattes 2013, så allt en modern resenär kan önska sig finns ombord: en välsorterad butik, 60 lyxiga hytter med egen toalett och dusch samt många konferensrum med plats för upp till 120 personer.

Använd directferries.se för att hitta Wasaline tidtabeller, priser och för att boka biljetter med Wasaline. Vill du hitta den billigaste resan? Vi jämför Wasaline med alternativa rederier.

Wasaline rutter och hamnar

Alla rutter med Wasaline

Omdömen om Wasaline

 • "Utmärkt service"

  Reste med husbil och hund. Husbilen skulle backas in på färjan, osäker som förare bad jag personalen backa, inga problem. Fick en kod till hundsalongen, som hade burar,vattenskålar och sköna fåtöljer till oss.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Viken positiv överraskning "

  Har inte åkt linjen på över 25 år. Och allt visade sig vara toppen. Gott utbud av allehanda serveringar med gott om plats. Kommer göra om det.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Färja"

  Resan med bil flöt smidigt. Dock åt vi Skärgårdsbordet någon timme efter öppnande och då var stora delar av varmrätterna slut och påfyllning verkade det inte bli. Det fanns ingen att kontakta för att få mer. Troligen, min tanke, var att man höll på att förbereda nästa resas mat. Annars var det ok.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "SUPERNÖJD"

  Trevlig personal , god mat då jag alltid äter buffen , går snabbt över till Wasa och tvärtom , ( lite dyrt med boxarna bara skulle räcka med 2 euro ) bra trubadurer ombord =)

  Lӓs mer Läs mindre