COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Wasaline

Wasaline är ett finskt färjebolag som förbinder Vasa på den finska västkusten med Umeå i norra Sverige.

Rutten är populär på grund av sina shoppingmöjligheter och eftersom resan endast tar fyra timmar är det ett billigt och snabbt sätt att ta sig mellan Sverige och Finland, speciellt om man kör.

Ombord Wasa Express kan man prova det utmärkta skandinaviska köket på tre olika restauranger medan man blickar ut över Kvarken.

Det finns plats för 850 passagerare och de två bildäcken rymmer 450 bilar och 65 lastbilar. Färjan sjösattes 2013, så allt en modern resenär kan önska sig finns ombord: en välsorterad butik, 60 lyxiga hytter med egen toalett och dusch samt många konferensrum med plats för upp till 120 personer.

Använd directferries.se för att hitta Wasaline tidtabeller, priser och för att boka biljetter med Wasaline. Vill du hitta den billigaste resan? Vi jämför Wasaline med alternativa rederier.

Wasaline rutter och hamnar

Alla rutter med Wasaline

Omdömen om Wasaline

 • "Båtresa"

  Över förväntan. Glad överraskning. Hela färjan var helt perfekt.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Besök"

  Mycket nöjd med min resa, bra service.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Tiden"

  Allt var annars bra men tiden stod fel på mejlet jag fick. 11.30 skulle bovars i hamn men i hamn 10.30 så borde ha stått om det var finsk eller svensk tidså man inte fick en kvart på sig att göra sig klar för att dra till bilen. 

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Umeå-Vasa"

  👍

  Lӓs mer Läs mindre