Färja från Stockholm till Åbo

Stockholm Åbo-rutten går mellan Sverige och Finland och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Tallink Silja trafikerar den här sträckan upp till 14 gånger per vecka med en restid på runt 10 timmar 30 minuter när Viking Line servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 10 tim 35 min.

Det finns totalt 28 linjer att välja på vecka om du vill åka Stockholm Åbo-rutten mellan Sverige och Finland. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Stockholm och Åbo

 • Tallink Silja
  • 14 avgångar per vecka 10 tim 30 min
  • Få pris
 • Viking Line
  • 14 avgångar per vecka 10 tim 35 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Stockholm Åbo

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Stockholm Åbo-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Stockholm till Åbo

 • "Nöjd kund"

  Var mycket nöjd med resan generellt sett.

  'Carl-johan' reste Stockholm Åbo med Tallink Silja på Galaxy

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Fin tur"

  Bra

  'Anonym' reste Stockholm Åbo med Tallink Silja på Galaxy

  Lӓs mer Läs mindre
 • "krabb med biljetter "

  Missförstånd kring vad som bokats!

  'Jenny' reste Stockholm Åbo med Viking Line på Viking Grace

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bookingnumret var ikke korrekt!"

  Alt i alt godt tilfreds. Ved afrejsen fra Stockholm passede bookingnummeret ikke, med den søde dame ved indtjekingen kunne, ved brug af navnet, finde vores reservering. Ved hjemrejsen glædede det os at blive tildelt en bedre kahyt end lovet.

  'Flemming' reste Stockholm Åbo med Viking Line på Amorella

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Stockholm

Sveriges huvudstad Stockholm är utspridd över 14 öar och angränsar till Mälaren och Östersjön.

Här finns många kulturinstitutioner och tre världsarv: vikingabosättningen Birka, Drottningholms slott samt Skogskyrkogården. År 1998 var Stockholm utsett till Europas kulturhuvudstad, och kulturutbudet går inte att klaga på - det är en av världens mest museitäta städer med omkring 100 museer. Det mest kända är kanske Nationalmuseet, som innehåller Sveriges största konstsamling: 16 000 målningar och 30 000 konsthantverk från 1500-talet till nutid. Nya konstverk läggs ständigt till samlingen som innehåller målningar av Rembrandt, Anders Zorn, Carl Larsson och Albrecht Dürer.

Stockholms hamnar spelar en viktig roll för gods- och passagerartrafik till och från Finland, Ryssland och Baltikum. Från de flesta av Stockholms hamnar och kajer kan man ta sig till fots in till centrala Stockholm.

Guide till Åbo

Finlands femte största stad Åbo är landets äldsta och var länge maktens centrum i Finland. Staden grundades på 1200-talet, och trots att få medeltida sevärdheter finns kvar har staden hållit sin spännande historia vid liv bland annat tack vare flertalet arkeologiska utställningar. Sommarmånaderna är en bra tid att besöka staden, då folk kopplar av vid ån Aura, flockas till de många båtarna som ligger förtöjda i hamnen eller strövar längs kajen. Salutorget som ligger mitt i staden är en populär handels- och mötesplats som även lockar till sig många turister. Få sevärdheter i staden är mer imponerande eller iögonfallande än Åbo slott, som ståtar med inte mindre än två fängelsehålor och dateras till slutet av 1200-talet. Man får heller inte missa Åbo domkyrka som även den uppfördes i slutet av 1200-talet och som räknas som en av Finlands viktigaste kyrkor.