COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Stockholm - Åbo är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sverige till Finland

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Stockholm och Åbo

  • 14 Sailings Weekly 10 hr 35 min
  • Get price
  • 12 Sailings Weekly 10 hr 30 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Stockholm till Åbo

 • "Roligt "

  Det 

  'Viking Grace' travelled on Viking Grace

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Super"

  En mycket bra upplevelse och vi var mycket nöjda!

  'Viking Grace' travelled on Viking Grace

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bättre än förväntat"

  Riktigt trevligt att resa med Viking Line denna gång! Bättre säng än sist gång så den här gången kändes det som ett flytande hotell 😁

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Med Vikingline till Åbo"

  Vid incheckningen fick vi veta att vi hade två bokningar trots att vi bara fått bekräftelse på en. Obegripligt! I övrigt var allt O K, fartyget var nytt och fräscht, restaurangen och hytten bra.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Stockholm till Åbo

Stockholm Åbo-rutten går mellan Sverige och Finland och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Viking Line trafikerar den här sträckan upp till 14 gånger per vecka med en restid på runt 10 timmar 35 minuter när Tallink Silja servicen kör upp till 12 gånger per vecka med en resetid från 10 timmar 30 minuter.

Det finns totalt 26 linjer att välja på vecka om du vill åka Stockholm Åbo-rutten mellan Sverige och Finland. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Stockholm

Sveriges huvudstad Stockholm är utspridd över 14 öar och angränsar till Mälaren och Östersjön.

Här finns många kulturinstitutioner och tre världsarv: vikingabosättningen Birka, Drottningholms slott samt Skogskyrkogården. År 1998 var Stockholm utsett till Europas kulturhuvudstad, och kulturutbudet går inte att klaga på - det är en av världens mest museitäta städer med omkring 100 museer. Det mest kända är kanske Nationalmuseet, som innehåller Sveriges största konstsamling: 16 000 målningar och 30 000 konsthantverk från 1500-talet till nutid. Nya konstverk läggs ständigt till samlingen som innehåller målningar av Rembrandt, Anders Zorn, Carl Larsson och Albrecht Dürer.

Stockholms hamnar spelar en viktig roll för gods- och passagerartrafik till och från Finland, Ryssland och Baltikum. Från de flesta av Stockholms hamnar och kajer kan man ta sig till fots in till centrala Stockholm.


Guide till Åbo

Finlands femte största stad Åbo är landets äldsta och var länge maktens centrum i Finland. Staden grundades på 1200-talet, och trots att få medeltida sevärdheter finns kvar har staden hållit sin spännande historia vid liv bland annat tack vare flertalet arkeologiska utställningar. Sommarmånaderna är en bra tid att besöka staden, då folk kopplar av vid ån Aura, flockas till de många båtarna som ligger förtöjda i hamnen eller strövar längs kajen. Salutorget som ligger mitt i staden är en populär handels- och mötesplats som även lockar till sig många turister. Få sevärdheter i staden är mer imponerande eller iögonfallande än Åbo slott, som ståtar med inte mindre än två fängelsehålor och dateras till slutet av 1200-talet. Man får heller inte missa Åbo domkyrka som även den uppfördes i slutet av 1200-talet och som räknas som en av Finlands viktigaste kyrkor.