COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Stockholm - Helsingfors är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Stockholm till Helsingfors färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sverige till Finland

Rederier som åker mellan Stockholm och Helsingfors

  • 4 Sailings Weekly 16 hr 40 min
  • Get price
  • 7 Sailings Weekly 16 hr 15 min
  • Get price
  • 1 Sailing Weekly 17 hr
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Stockholm till Helsingfors

 • "På väg till Savonlinna"

  Vi hade en fantastisk överfart från Stockholm, lugnt vatten, vacker solnedgång och jättegod mat i a la carte restaurangen. En lugn och tyst natt gav god sömn och frukosten i stora matsalen var riklig, men en aning stökig. På hemresan 2 dagar senare var det svårt att få något att äta: inga reservationer togs emot i restaurangen och långa och långsamma köer till övriga matställen gjorde oss besvikna. Färjan kändes överfull av resenärer, personalen var oengagerad och synbart trötta på gästerna och det var allmänt stökigt i korridorerna innan folk kommit på plats i hytterna och blivit utspisade. Trots det var vi nöjda med resan och anser att vi fick valuta för pengarna.

  'Gabriella' travelled on Gabriella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Silja Serenade/ Symphony"

  En mycket angenäm resa på Silja Serenade och Silja Symphonie! Underhållning, shopping och mat. Allt till belåtenhet!

  'Silja Serenade' travelled on Silja Serenade

  Lӓs mer Läs mindre
 • "toppen bra"

  Toppen hytter havs utsikt Fri minibar Toppen pris på resan med hytt tur och retur

  'Gabriella' travelled on Gabriella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Mycket kvalitet för pengerna"

  + Oerhört bra måltid i Restaurant Grillen - Fantastisk Pianist i Winebar!! Bättre än Diana Krall!! - Otroligt bra Jazzorkester (som att lyssna på Count Basie live), väldig bra lugar, med fri prosecco och softdrinks, TV, bra säng och komfortabel dusj! Bra inriktning och atmosfär på hela båten. - Dåligsta interval i Europa mellan senaste check-in-tid för biler och körning om bord, nästan 90 minuter! Oacceptabelt!

  'Gabriella' travelled on Gabriella

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Stockholm till Helsingfors

Stockholm Helsingfors-linjen går mellan Sverige och Finland och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Viking Line kör upp till 4 gånger vecka, Tallink Silja 7 gånger per vecka & St Peter Line kör upp till 1 gånger vecka.

Det är totalt 12 avgångar vecka på sträckan Stockholm Helsingfors mellan Sverige och Finland ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Stockholm

Sveriges huvudstad Stockholm är utspridd över 14 öar och angränsar till Mälaren och Östersjön.

Här finns många kulturinstitutioner och tre världsarv: vikingabosättningen Birka, Drottningholms slott samt Skogskyrkogården. År 1998 var Stockholm utsett till Europas kulturhuvudstad, och kulturutbudet går inte att klaga på - det är en av världens mest museitäta städer med omkring 100 museer. Det mest kända är kanske Nationalmuseet, som innehåller Sveriges största konstsamling: 16 000 målningar och 30 000 konsthantverk från 1500-talet till nutid. Nya konstverk läggs ständigt till samlingen som innehåller målningar av Rembrandt, Anders Zorn, Carl Larsson och Albrecht Dürer.

Stockholms hamnar spelar en viktig roll för gods- och passagerartrafik till och från Finland, Ryssland och Baltikum. Från de flesta av Stockholms hamnar och kajer kan man ta sig till fots in till centrala Stockholm.


Guide till Helsingfors

Finlands huvudstad Helsingfors ligger vid Finska viken i södra delen av landet. Det är en kompakt stad som lätt kan utforskas till fots.

I "Nordens vita stad" kan man ströva runt och beundra den spännande arkitekturen i form av t ex byggnader av den berömde finländske arkitekten Alvar Aalto, stadens många parker och den vackra kusten där skärgården breder ut sig. Här finns många spännande muséer att besöka, t ex nationalmuseum som innehåller samlingar från förhistorisk tid fram nutid. Själva museibyggnaden är byggd i nationalromantisk stil och öppnades för allmänheten 1916. Gillar man historia kan man även besöka Helsingfors stadsmuseum, ett lokalhistoriskt museum där man lär sig om stadens 500-åriga historia, eller det naturhistoriska centralmuséet med sina spännande botaniska trädgårdar.

Färjor avgår dagligen till Helsingfors från Estland, Sverige och Tyskland. Samtliga rederier har även bildäck. Helsingfors kan också nås med färja från Ryssland och Polen.