COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Stockholm - Helsingfors är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sverige till Finland

Rederier som åker mellan Stockholm och Helsingfors

  • 4 Sailings Weekly 16 hr 15 min
  • Get price
  • 7 Sailings Weekly 16 hr 45 min
  • Get price
  • 1 Sailing Weekly 17 hr
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Stockholm till Helsingfors

 • "Tack! "

  Är så himla nöjd med allt, tusen tack! Har aldrig åkt med Viking Lime förut o är väldigt glad för att jag fick en egen trygg hytt. Det fanns allt som jag behövde. Har ingen erfarenhet at personalen eller kvalitet på catering så det kan jag inte betygsätta. Vattnet i duschen var inte varmt alls, bara svalt, enda klagomålet😘

  'Gabriella' travelled on Gabriella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Underbart viking line"

  Det var jätte jätte underbart resa med viking line Men gärna man kan Åke från Köpenhamn också det lätt till oss för att vi bor i Malmö Tack för er

  'Mariella' travelled on Mariella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Frukost"

  Enda problemet var att det inte framgick tydligt vid bokning att frukost ingick i rummet, fr a att det var a la carte frukost. Så vi hade dubbla frukostbiljetter.

  'Mariella' travelled on Mariella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "toppen bra"

  Toppen hytter havs utsikt Fri minibar Toppen pris på resan med hytt tur och retur

  'Gabriella' travelled on Gabriella

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Stockholm till Helsingfors

Stockholm Helsingfors-linjen går mellan Sverige och Finland och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Viking Line kör upp till 4 gånger vecka, Tallink Silja 7 gånger per vecka & St Peter Line kör upp till 1 gånger vecka.

Det är totalt 12 avgångar vecka på sträckan Stockholm Helsingfors mellan Sverige och Finland ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Stockholm

Sveriges huvudstad Stockholm är utspridd över 14 öar och angränsar till Mälaren och Östersjön.

Här finns många kulturinstitutioner och tre världsarv: vikingabosättningen Birka, Drottningholms slott samt Skogskyrkogården. År 1998 var Stockholm utsett till Europas kulturhuvudstad, och kulturutbudet går inte att klaga på - det är en av världens mest museitäta städer med omkring 100 museer. Det mest kända är kanske Nationalmuseet, som innehåller Sveriges största konstsamling: 16 000 målningar och 30 000 konsthantverk från 1500-talet till nutid. Nya konstverk läggs ständigt till samlingen som innehåller målningar av Rembrandt, Anders Zorn, Carl Larsson och Albrecht Dürer.

Stockholms hamnar spelar en viktig roll för gods- och passagerartrafik till och från Finland, Ryssland och Baltikum. Från de flesta av Stockholms hamnar och kajer kan man ta sig till fots in till centrala Stockholm.


Guide till Helsingfors

Finlands huvudstad Helsingfors ligger vid Finska viken i södra delen av landet. Det är en kompakt stad som lätt kan utforskas till fots.

I "Nordens vita stad" kan man ströva runt och beundra den spännande arkitekturen i form av t ex byggnader av den berömde finländske arkitekten Alvar Aalto, stadens många parker och den vackra kusten där skärgården breder ut sig. Här finns många spännande muséer att besöka, t ex nationalmuseum som innehåller samlingar från förhistorisk tid fram nutid. Själva museibyggnaden är byggd i nationalromantisk stil och öppnades för allmänheten 1916. Gillar man historia kan man även besöka Helsingfors stadsmuseum, ett lokalhistoriskt museum där man lär sig om stadens 500-åriga historia, eller det naturhistoriska centralmuséet med sina spännande botaniska trädgårdar.

Färjor avgår dagligen till Helsingfors från Estland, Sverige och Tyskland. Samtliga rederier har även bildäck. Helsingfors kan också nås med färja från Ryssland och Polen.